TÄRKEINTÄ TÄNÄÄN – MINUN VIIKKONI

Mikä tänään oli tärkeintä?

Maanantai

Aloitan maanantait yleensä rauhallisesti. Päivänä se on jostain syystä usein hankala.

Teen vuorotöitä, joten maanantai voi olla myös työputken jatke. Tänään palasin viikonloppuvapaiden jälkeen töiden pariin, minkä vuoksi rauhallisuus on entistä tärkeämpää.

Pyhitän päivän mukaville, rentouttaville asioille. Vältän kotitoidenkin tekemistä. Sinällään vaikka ruoan laittaminen on toisinaan ihan kivaa, mutta maanantaihin se ei sovi.

Työpäivän jälkeen jäi usea tunti aikaa loikoilla kotona, kunnes illalla menin joogaan. Tuona noin neljän tunnin aikana asettauduin sohvalle, otin päiväunet, katsoin vähän televisiota ja luin kirjaa.

Minusta on vaan tavattoman ihanaa aloittaa maanantait rauhallisesti.

Tärkeintä tänään: lepääminen, rauhoittuminen, jooga

Tiistai

Ajattelin etukäteen, että tärkeintä tulisi tässä päivässä olemaan kuntosali, oli se sitten mielekästä juuri tänään tai ei.

Mutta sen sijaan illalla miettiessäni päätin, että tärkeintä tänään oli mukava työpäivä. Tykkään työstäni paljon, mutta luonnollisesti en jaksa ihan joka päivä olla töissä innosta piukeana. Tänään tuntui pitkästä aikaa todella mukavalta olla töissä.

Yksi vaikutus oli päivän mukavilla työkavereilla. Olen ujo introvertti, joten työkaverit vaikuttaa aika paljon siihen, millainen työpäivä minulla on kokonaisuudessaan. Kaikkien kanssa tulen toki toimeen, mutta osan kanssa pystyn olemaan enempi oma itseni. Olen töissä isossa työyhteisössä, joten useimpinä päivinä roolini on hiljainen ahertaja. Rooli on minulle ihan ok, mutta fiilis on täysin eri päivinä, jolloin annan itsetäni myös vähän enemmän.

Tärkeintä tänään: mielekäs työ ja mukava työpäivä

Keskiviikko

Arkivapaa kahden aamuvuoron jälkeen tuntuu aina hyvälle. Tällä kertaa vielä paremmalle, sillä sain viettää sen yhdessä toisen puoliskoni kanssa – ja vieläpä kaksi vapaapäivää putkeen! Vuorotyöläisenä yhdessä arkivapaassa ei ehdi rentoutua, sillä ajatukset yleensä virittyvät jo seuraavan päivän työpäivään.

Tein eräänlaisen harjoitteen, päivän ilman aikaa, mistä postaus myöhemmin. Päivä oli rauhoittumista ja läsnäoloa, elämistä ilman kellon mukaan suunniteltua tekemistä. Vain olemista ja ulkoilua, yhteistä aikaa herkullisen ruuan äärellä.

Tärkeintä tänään: läsnäolo, energisyys, rauhallisuus, rakas

Torstai

Aamun aloitin blogin kirjoittamisella. Bloggaamisesta on muodostunut minulle yllättävän tärkeää.

Minusta ennen ehkä ärsyttävin lause oli musiikkikilpailuissa joka toisen ilmaisema lause ”musiikilla kykenen ilmaisemaan itseäni ja tunteitani.”

Nyt voin sanoa sen itsekin: kirjoittamisen avulla pystyn ilmaisemaan sekä ymmärtämään itseäni sekä jäsentämään ajatuksiani. Se on yksi keino rentoutumiseen.

Kirjoittamista seurasi siivoaminen ja siivouskaapin läpikäyminen minimalismin hengessä. Aloittelin myös varaston tyhjennystä. Lisäksi vuorossa oli parin ruoan laittoa valmiiksi, sillä huomenna on taas työputkeen siirtyminen. Illalla katsottiin leffaa.

Tärkeintä tänään: blogin kirjoittaminen ja tunne, että olen pääsemässä karsimisen saralla taas vähän eteenpäin

Perjantai

En nukkunut mitenkään erityisen hyvin, vaan aamulla olo oli nuutunut, vaikka unta oli takana yli 10 tuntia. Syynä tähän on se, että aamuyöstä heräsin pari kertaa toisen puoliskoni ensin herättyä ja sitten lähdettyä töihin. Heräsin lopulta kellon saattelemana, vaikka haaveilin omaehtoisesta herätyksestä.

Aamu kului iltavuoroon valmistautuessa. Töihin lähtiessä olo oli todella epäenerginen. Töissä vähän piristyin ja sain lisää energiaa.

Mutta päivässä ihaninta oli kotiinpaluu. Toinen puoliskoni oli tehnyt minulle yllätyksesksi lämpimiä leipiä ja laittanut maanantain Armanin jakson valmiiksi. Jakson katsomisesta olin jo aemmin viikolla haaveillut.

Tärkeintä tänään: rakas

Lauantai

Tällä hetkellä minulla on suunnitelmana kolme salikertaa viikossa: tiistaina, keskiviikkona  ja lauantaina. Keskiviikon sali jäi välistä läsnäolo harjoitteeni takia, joten odotin jo innokkaasti tänään salille pääsyä.

Heräsin aamulla aikaisin. Treenaan mieluummin ennen iltavuoroa entä aamuvuoron jälkeen. On ihanaa treenata melkein tyhjällä salilla. Energiaa on lisäksi enemmän, entä aamuvuoron jälkeen.

Ilta kuluikin sitten taas töissä.

Tärkeintä tänään: omasta kunnosta ja terveydestä huolehtiminen, kuntosali

Sunnuntai

Viikon viimeinen päivä, joka minun osaltani tarkoittaa vielä yhtä iltavuoroa.

Aloitin aamun yhden blogi tekstin kirjoituksella ja sen jälkeen tein ruokaa. Juuri muuhun ei aika ennen iltavuoroa riitäkään.

Tänään ei olisi yhtään huvittanut mennä töihin. Ulkonakin oli kaunis ilma.

Yhtään ei lohduta, että huomenna on aamuvuoro. Oma aika jää tänään siis olemattomaksi. Toista puoliskoanikaan en nähnyt päivän aikana ollenkaan.

Tänään oli kaikista vaikeinta keksiä, mikä päivässä olisi tärkeintä. Enkä suoraan sanottuna keksikään. Vaikka tärkeä asia ei välttämättä jokapäivä olekaan mukava, oli kokonaisuudessaan päivä huono, etten rehellisesti voi sanoa mitään tärkeäksi. Pärjäisin ihan hyvin ilman sunnuntaista iltavuoroa. Koko aamu meni tehdessä, enkä ehtinyt olla ollenkaan.

Tärkeintä tänään: –

Viikko on ollut aika tavanomainen. On silti aika hassua huomata, kuinka paljon tärkeää ja ihanaa jokaisesta päivästä löysin. Ilman miettimistä, tuskin olisin kiinnittänyt niihin juurikaan huomiota. Enkä olisi ymmärtänyt, kuinka tärkeitä asioita ne ovat.

Huomenna on taas maanantai ja tiedossa aamuvuoron jälkeistä loikoilua. Ajattelin täydentää sitä suklaalla.

Viimeksi: MITÄ MINIMALISMI ON?
Lue myös: #TÄRKEINTÄTÄNÄÄN

Kommentit (1)
  1. vilhelmiina hellstén
    27.10.2019, 18:46

    Ihana oivallus tämä:

    ”Nyt voin sanoa sen itsekin: kirjoittamisen avulla pystyn ilmaisemaan sekä ymmärtämään itseäni sekä jäsentämään ajatuksiani.”

    🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *