TÄRKEINTÄ TÄNÄÄN – VIIKKO 7

Maanantai

Tärkeintä tänään: elinvoimaisuus, tunne ilosta ja energiasta

Voin koko päivän jotenkin ihan käsittämättömän hyvin. Olin kyllä valmistautunutkin tähän hyvin. Kuukauden treenitön ajanjakso ja 2 viikon loma töistä, joista 10 päivää reissussa, tekivät tehtävänsä. Takana kolme yötä noin 21-06 nukkumista, ilman herätyskelloa.

Ja sitten se tapahtui.

Heräsin ennen aamuvuoroa ilman kelloa kello 5.22! Aivan uskomaton tunne. Ja se energian määrä heti aamusta! En ole ikinä eläessäni herännyt ilman pakkoa ennen kello kuutta.

Energia riitti pitkin päivää. Edes aamun haasteet eivät saaneet minua nujerrettua, vaikka minä tahansa muuna päivänä ne olisivat laskeneet takuuvarmasti mielialaani. Nyt sivuutin ne vain olemassa olevina tapahtumina, jotka eivät vaikuttaneet minuun millään tavalla.

Tiistai

Tärkeintä tänään: ystävä

Tänään laskeuduin jo vähän maanpinnalle jaksamisen suhteen, mutta silti päivä oli vielä ihan mukiinmenevä.

Tärkeintä tässä päivässä oli ystäväni tapaaminen, joka tuli kylään toiselta puolen Suomea. Kävimme yhdessä ulkona syömässä, jälkiruokien kera. Emme ole tunteneet kovin kauaa, emmekä näe kovin usein. Silti hän on ehkä samanlaisin ihminen kuin minä, kenet olen ikinä tavannut.

Keskiviikko

Tärkeintä tänään: vapauden tunne

Päivä oli hyvin väritön. Ei oikein mielialan heilahteluja ei suuntaan eikä toiseen. Vain tasaista, automaatiotyylistä viiletystä.

Aamuvuoron jälkeinen väsymys oli lopulta hyvin voimakas, enkä jaksanut tänään tehdä töiden perään muuta, kuin vain loikoilla kotona ja lukea kirjaa. Siirsin myös kuntosalin huomiselle. Olen jotenkin tosi iloinen, että olen viimein alkanut oppia vapaampaa suhtautumista liikkumista kohtaan. Vielä viime vuonna olisin raahannut itseni väkisin salille. Koska pakko.

Olen alkanut ymmärtämään, että treenikerrat tai treenipainot eivät loppujen lopuksi määritä minua yhtään mitenkään. On ihan sama, teenkö 10 kiloa kevyemmillä painoilla tai jaksanko vetää yhtään leukaa, jos voin siten paremmin, kun treenaan itseäni kuunnellen. Minun ongelmani treenien suhteen on ollut se, etten ole osannut höllätä, ikinä. Saa nähdä, miten treenirintama kehittyy tämän höllemmän ajattelutavan kanssa (ja kuinka kauan se kestää.)

Torstai

Tärkeintä tänään: oma aika

Vapaapäivä, joka sisälsi aikaa itselleni: kävin kuntosalilla, tein ruokaa, harjoitin mindfulnessia ja kirjoitin blogitekstejä valmiiksi.

Perjantai

Tärkeintä tänään: yövuoro

Minulla on yövuoroihin viharakkaus suhde. Jotenkin ajatuksena ne on kauhean kiehtovia, mutta aamu 4 väsymys yhdistettynä vähäiseen työmäärään saa välillä kiroamaan, mitä minä oikein olen tekemässä. Silti yövuoro antaa myös paljon, vaikka pelkästään energiavaroja tarkastellessa se tuntuu vain vievän asioita.

Usein vuoron aikana sattuu ja tapahtuu erilaisia asioita. Ympäristö on paljon rauhallisempi, kun vain murto-osa työntekijöistä on paikalla. Tällainen rauhallisuus on omalla tavallaan kiehtovaa. Tästä syystä myös vastuuta omasta työstä joutuu ottamaan enemmän. Vaikka yövuorot kokonaisuudessaan ovat todella kuluttavia, on ne silti usein mielekkäämpiä kuin arkivuorot.

Tämä yö oli niitä mukavia öitä. Tasaisesti töitä ja mielenkiintoisia kohtaamisia. Jopa yksi todella pysäyttävä sellainen, joka sukelsi ihon alle.

Lauantai

Tärkeintä tänään: rakas

Yövuorojen aikaan joudun lähes unohtamaan muun elämän. Energiavarat ovat kadoksissa, eikä mitään kovin ajatuksellista työtä jaksa tehdä. Usein kirjoittelen vain blogia tai tuijotan telkkaria. Elämän välttämättömyyksiin ei tahdo jaksaa panostaa ja usein meillä J:n kanssa toimii, että toinen hoitaa esimerkiksi ruokapuolen toisen ollessa öissä. Siksi oli erityisen ihanaa saada kolmen ruokalajin illallinen toisen tekemänä.

Sunnuntai

Tärkeitä tänään: oma aika

Yövuorojen jälkeinen nukkumispäivä on usein sumussa kulkemista. Herään 4 tunnin ”yöunien” jälkeen, jotta pääsen päivärytmiin takaisin kiinni. Illalla menen nukkumaan kello 20-21 aikoihin.

Olen vahvasti sitä mieltä, että televisiottomuus ja ruuduttomuus on ehdottomasti yksi tärkeimmistä hyvinvointia lisäävistä tekijöistä. Silti tänään on se päivä, jona tarvitsen sitä. Tarvitsen aivotonta viihdettä, jolloin minun ei tarvitse itse ajatella mitään, aika kuluu eteenpäin, pysyn hereillä ja viihdyn suhteellisen hyvin. Tähän yhdistin tänään pitsaa ja irtokarkkia. Ja hyvää seuraa.

Kun päivä oli kulutettu ruudun ääressä, siivosin vähän, kävin pienellä kävelyllä, hiukan joogasin ja saunoin ennen nukkumista.

Viimeksi: 7 SYYTÄ VÄHENTÄÄ ROINAA
Lue myös: TÄRKEINTÄ TÄNÄÄN / TÄRKEINTÄ TÄNÄÄN – MINUN VIIKKONI

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *