VIISI HIEMAN KLISEISTÄ ELÄMÄNOHJETTA, JOTKA OLEN TÄHÄN MENNESSÄ YMMÄRTÄNYT

Kliseen hienous on siinä, että se muuttuu ymmärrettäväksi ja kauniiksi, kun sen ymmärtää. Kun sen vain tietää, eikä ymmärrä, se paremminkin voi jopa ärsyttää.

1 Elämä on juuri sellainen, kuin tahdot sen olevan

Eli jokainen on vastuussa omasta elämästään. Kukaan muu kuin minä itse en voi vaikuttaa siihen, miten elämääni elän ja olenko onnellinen.

2 Selviää paljon helpommalla kun uskoo kohtaloon

Ja tarkoitan tällä sellaisia asioita, mihin itse ei voi vaikuttaa. Esimerkiksi niihin asioihin, mitkä ovat jo tapahtuneet, ei voi vaikuttaa. Jo tapahtunutta, negatiivistakin asiaa, ei voi enää muuttaa. Sen on ollut tarkoituskin tapahtua ja sen seurauksen on tarkoitus tapahtua. Se tapahtuu, mikä on tarkoitettu tapahtuvaksi. Asioilla on tapana järjestyä.

Samoin käytän kohtaloa toisinaan myös vaikeissa valinnoissa – minun on tarkoituskin valita se minkä valitsen, vaikka valinta osoittautuisikin niin sanotusti vääräksi.

3 Jos et ole onnellinen yksin, et voi olla aidosti onnellinen parisuhteessa

Ajattelen, että olen ollut toisaalta suhteellisen onnekas, sillä elin parisuhdekuplassa jotakuinkin 6 vuotta. Eikö se useimmilla poksahda jo parin vuoden kohdalla?

Mutta yhtenä päivänä ymmärsin, etten voi elää pelkästään parisuhdettani varten. Aloin miettimään, mitä minä yksilönä haluan elämässäni. Myös minulla saa ja tuleekin olla omia haaveita ja suunnitelmia. Elän myös itselleni, enkä pelkästään parisuhdettani varten. Sinällään tämän ymmärtäminen ei tarkoittanut mitään radikaalia. Aloitin uuden harrastuksen, otin lisää aikaa ystävilleni. Annoin itselleni luvan matkustella ilman toista puoliskoani. Vaikka tuntuukin ikävältä, että toinen jää paitsi jostakin, on minun silti elettävä myös omaa elämääni varten.

4 On paljon helpompaa, kun ymmärtää ja hyväksyy oman rajallisuutensa

Meillä on tarve näyttää vahvoilta. Emme uskalla näyttää omaa rajallisuuttamme, omia heikkouksiamme muille. Jossakin kohtaa on vain se raja, mihin me pystymme. Eikä sen ylitse tarvitse pystyä.

Heikkouden näyttäminen tekee aidoksi, ihmiseksi. Se vapauttaa minuutta huonommuuden tunteista.

Kun omaa heikkouttaan ei peittele, se muuttuu itselle sekä myös muille ymmärrettäväksi. Vaikka peittelisitkin, muut voivat silti nähdä sen ja tehdä omanlaisia johtopäätöksiä – joko oikeita tai vääriä.

5 Älä välttele asioita – kohtaa hankalatkin asiat täysillä päin

Vaikeatkin asiat muuttuvat helpoiksi, kun ne kohtaa, vaikka ne ensin tuntuisivatkin vaikeilta. Välttelemisellä ei aiheuta kuin itselle mielipahaa ja ahdistusta. Lopulta asia muuttuu helpommin lähestyttäväksi, tavanomaiseksi.

Viimeksi: IHANAA JOULUN AIKAA!
Lue myös: MIKSI ASIOITA ON HELPPO TIETÄÄ, MUTTA VAIKEAA YMMÄRTÄÄ / PELOTTAA OLLA MITÄ VAAN

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *