VUOSI 2019: 814 TAVARAA VÄHEMMÄN

814 tavaraa, satoja valokuvia, satoja papereita.

Luku kuulostaa järjettömältä. Kuinka vähäpätöinen tavaroiden merkitys onkaan elämässäni ollut, sillä oikeastaan en juurikaan jaksa muistaa, mitä olen vähentänyt. Rehellisesti en kadu enkä kaipaa yhtäkään pois heittämääni asiaa. En edes niitä, joiden poistaminen oli sillä hetkellä vaikeaa.

Tuntuu hullulta, miten tähän samaan tilaan on mahtunut satoja ylimääräisiä, käyttämättömiä tavaroita. Tavallaan niiden paikka on kuitenkin ollut näkymätön. Missä ne ovat oikein olleet ja mistä tulleet? Miten minulla on voinut olla niin paljon tavaraa ilman, että näen, tunnen ja ymmärrän niiden olemassa oloa?

Huomaan muutoksen avarimmissa huoneissa, sillä olen vähentänyt myös huonekaluja: makuuhuoneesta yöpöydät, koristemallinuken, tv-tason ja tv:n, keittiöstä sisustushyllyn, jakkaran ja verhot, eteisestä kenkähyllyn ja vessasta säilytyshyllyn. Tällä hetkellä minulla ei ole ulkoisia säilytysratkaisuja asunnon kiinteiden ratkaisujen lisäksi, jos olohuoneen tv-tasoa ei lasketa (jossa siinäkin on vain poikaystäväni pelivälineet). Mutta näistäkin tuotteista tulee vain 9 poistettua tavaraa. Silti jäljellä on 805 tavaraa näiden jälkeenkin.

Entä se rahan määrä? Jos voittoni hajauttaa näihin 814 tavaraan, olen jotakuinkin tienannut euron per tavara. Sillä toki kaikkea en ole pystynyt myymään. Useampi sata on ollut myyntiin kelpaamatonta. Olen siis suoraan sanottuna säilönyt roskaa. Kaikista järjettömämpiä löytöjä ovat olleet rikkinäiset puhelimet, tietokoneet, alkuperäispakkaukset, vanhat laskut ja vaatteiden varanapit vuosikymmenten takaa. Enkä halua edes ajatella, mikä kaikkien tavaroiden yhteisarvo on ollut ostohetkellä. Kertoo oikein hyvin tavaran todellisen markkina-arvon.

814 tavaran sijasta olen saanut rauhallisemman elintilan. Elämässäni on vähemmän ärsykkeitä, enemmän energiaa, enemmän mielenkeveyttä. Nautin siitä, että olen pysähtynyt ajattelemaan asioita. Tämä on ollut minun elämäni herätys,  joka on auttanut ymmärtämään ja järjestämään omaa elämääni.

Tekemään minun elämästäni minun.

”THE FIRST STEP IN CRAFTING THE LIFE YOU WANT
IS TO GET RID OF EVERYTHING YOU DON’T”
– JOSHUA BECKER

Viimeksi: VIISI HIEMAN KLISEISTÄ ELÄMÄNOHJETTA, JOTKA OLEN TÄHÄN MENNESSÄ YMMÄRTÄNYT
Lue myös: 6 POSITIIVISTA SEURAUSTA ELÄMÄN YKSINKERTAISTAMISESTA

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *