YKSI VAIHTOEHTO IRTIOTOLLE: WORKING HOLIDAY

Mä matkustin Australiaan working holiday viisumin perässä vuonna 2017. Ajattelin, että se on sellainen kerran elämässä kokemus, jonka jälkeen asetutaan aloilleen ja jatketaan elämää, muiden mukana, samalla tavoin.

Enää en ole ollenkaan varma. Tai yhtään varma, kuinka rehellinen itselleen nyt uskaltaakin olla, ajatella erillä tavalla, kuin pitäisi. Kyllä mä haluan maailmalle jollakin tasolla takaisin. Juurikin sen elämäntyylin perässä. Mulle ei sovi paikoillaan olo, päivästä toiseen samallalailla eläminen. Tai paremminkin vuodesta toiseen. Arki on hyvää ja kaunista, mutta se ei tyydytä mun sielua loputtomalla toistolla, jossa seuraava päivä on jo valmiiksi määritelty, eletty, ennen alkuaan. Samalla puhuessani tästä, miettiessäni mitä kaikkea upeaa maailma pitää sisällään, mahdollisuuksia, tunnen puhuvani sieltä, sielusta, sen säkenöinnistä.

Intohimosta.

Kaiken kaikkiaan tuollaiset working holiday viisumit esimerkiksi mahdollistavat levottomammalle sielulle elämänsä rahoittamista. Tällä hetkellä niitä on mahdollisuus saada Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Austraaliaan jopa kolmeksikin vuodeksi, jos edellytykset tietylle määrälle työtä ja vielä tietylle työlle täyttyy. Ensimmäisen vuoden ehtona ei ole muutakuin alle 30 vuoden ikä, lapsettomuus sekä Suomen passin omistaminen. Uuteen-Seelantiin pääsee vielä viisi vuotta myöhemmin eli alle 35 vuotiaana.

Yhdellä viisumilla saa siis oleskella vuoden maassa sekä tuona aikana tehdä töitä. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisia hanttihommia, sillä varsinaisten ammattien toteutukseen tarvitaan yleensä paperisotaa. Näistä hanttihommista ei silti makseta mitenkään surkeasti(toki riippuen paikasta) vaan ihan kohtuullisesti, yleensä kun elämiskulutkin ovat pienet esimerkiksi farmeilla työskennellessä. Tämän lisäksi monet työllistyvät raksoille tai kahviloihin, jotka tosin työnä eivät täytä seuraavan viisumivuoden ehtoja.

Mun vuosi, tai tarkemmin sanottuna 7 kuukautta, piti sisällään kolme kuukautta omenan poimintaa, oman auton hankkimisen, sillä ympäri Australiaa ajellen sekä siinä myös asuen ja muita lukemattomia upeita kokemuksia,vapautta, itsestään oppimista.

Lisätietoja viisumeista löydät esimerkiksi Australian viranomaisten sivuilta täältä sekä Uudesta-Seelannista täältä.

Viimeksi:

UNOHDA KAIKKI, MITÄ TIEDÄT ELÄMÄSTÄ

Lue myös:

MÄ HALUAN VAIN LÄHTEÄ

ONKO VAKITYÖ ELÄMÄN TARKOITUS?

JOS VOITTAISIN LOTOSSA…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *