YKSINKERTAISTA IHONHOITOA

Ehkä osaltaan yksinkertaiseen ihonhoitoon voikin olla syynä laiskuus.

Sillä vaikka monia kertoja olenkin ostanut hirvittävän määrän erilaisia ihonhoitotuotteita – valtavalla päättäväisyydellä ja rahapussilla varustettuna tietenkin – lopulta kaikki rasvaa turhemmat ovat jääneet yhä uudelleen enemmän tai vähemmän käyttämättä.

Samalla asiaa luettuani olen ymmärtänyt, että ihonhoito on oikeasti yksi valtava harmaasävyjen alue, jossa vastaus riippuu siitä keneltä kysyy. Minä esimerkiksi päätin luottaa Ymmärrä Ihoasi kirjan kirjoittaja Johanna Gillbrohon, jonka näkökulma siis vastaa toiveitani yksinkertaisesta ihonhoidosta. Joku muu luottaa ehkä johonkuhun toiseen, ja molemmilta näkökulmilta tuntuu löytyvän omat vakuuttavat perustelunsa ja tutkimuksensa.

En voi myöskään olla miettimättä tarkoitusperiä miljardibisnekseltä, joka pohjautuu aina uuden tarpeen esittämiseen ja sellaiseen tarpeeseen vastaamiseen. Lähes mikään markkinointi tänä päivänä ei ole läpinäkyvää, eikä mitään voi sokeasti uskoa. Joku huijaa aina ja jostakin välistä, suoraan tai kierosti, jättämällä kertomatta, kiinnittämällä huomion toisaalle. Itse asiassa olen aika varma, että jos asiaan alkaisi oikeasti perehtymään, menettäisi vain mielenterveytensä sekä aikansa pallotellessaan puolelta toiselle.

Kysymys onkin ehkä siis ennen kaikkea henkilökohtainen. Ehkä tilanteen peili löytyykin itsestä. Miltä oma iho tuntuu? Näyttää? Miltä minusta tuntuu?

Ja mulle yksinkertainen ihonhoito on sopinut.

Toteutan sitä apteekista saatavalla yleisvoiteella. Käytän siis aivan samaa voidetta ihonrasvaukseen niin kasvoille kuin vartalollekin, meikin puhdistukseen, satunnaisesti suihkussa ihon puhdistus tarkoituksessa (en omista erillistä saippuaa) sekä ihon kuorimiseen lisäämällä rasvaan sokeria. Tällä hetkellä en myöskään käytä juurikaan meikkivoidetta, joten lisäilen varsinkin nyt talviaikaan rasvaa useaankin otteeseenkin iholle  kerrostellen. Ja tästä mä koen, että mun iho on voinut hyvin. Sitä ei ole kertaakaan kiristellyt, sille ei ole noussut näppyjä vaan se on kulkenut mukana tyytyväisen oloisena.

Jos haluat lukea aiemman tekstini Gillbron kirjasta sekä valitsemastani rasvasta ja siihen päätymisestä, löydät linkin tekstiin tästä.

Viimeksi:

TUNNISTATKO VOIMAVARASI?

Lue myös:

OMA HIUSVÄRI JA MUUT HIUSTENHOITORUTIININI

LESS IS NOW

MITEN ALOITTAA YKSINKERTAISEMPI ELÄMÄ?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *