Kotiinpaluu

IMG_20180328_115104-EFFECTS.jpg

Palasimme lähes kaksi kuukautta sitten mieheni kanssa Espanjan Aurinkorannikolta takaisin Suomeen. Lähdimme Espanjaan kokeilemaan siipiämme ja asuimmekin siellä melkein kaksi vuotta. Takaisin palasimme huonon työtilanteen vuoksi ja nyt kotimaassa saakin tehdä omaa alaansa lähihoitajana.  Reissusta jäi paljon hyvää käteen ja koirakin lähti mukaamme Suomeen. Parasta on, että uskalsimme jättää arjen täällä ja lähteä.

20180715_072743.jpg

Elämä Aurinkorannikolla oli rentoa, aurinkoista ja unelmien täyttymys. Kuitenkin alkuhuuman jälkeen kamppailtiin samojen asioiden kanssa kuin täällä Suomessa. Kielimuuri oli suuri ja tunsin oloni ulkopuoliseksi kun asioiden hoitaminen vieraalla kielellä oli haastavaa. Jotenkin aina selvisimme tilanteista vaikka toimeentulo oli tiukassa. Työn merkitys on suuri ja sen oivaltaa varsinkin kuin tekee keikkahommia aina silloin tällöin. Espanjalaiset ovat iloisia ja kovia puhumaan, mikä aluksi tuntui oudolta näin rauhallisena suomalaisena. Välimeri on upea ja siitä tuli oma voimaantumisen paikkani. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen oloomme Espanjassa ja kuitenkin oli kiva palata taas kotiinkin.

1529730389345-EFFECTS.jpg

Kotiinpaluu oli väistämätöntä ja on ollut ihana elää taas tavallista arkea töitä tehden ja nähdä rakkaita ystäviä. Täällä osaa arvostaa asioiden hoitamista äidinkielellä sekä pääsääntöistä työskentelyä. Seikkailumme ei kuitenkaan ole vielä päättynyt, vaan vietämme nyt väliaikaa pesämunaa keräten. En halua juurtua liiaksi minnekkään, vaikka Suomi aina kotimaani onkin. Olen tyytyväinen tähän hetkeen ja katsotaan minne huominen vie. 

1530622526970.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *