Leikkuulaudat -ja muut puuesineet uuteen kukoistukseen!

lauta.jpg

Heippa kaikille lukijoille taas!

 

Olen pitkään etsinyt ratkaisua, jolla saisi leikkuulaudan käsiteltyä takaisin uudenveroiseksi :).

Sipulin -ja kalanhaju tarttuu ikävästi puiseen leikkuulautaan ja pahimmillaan hieno lauta jää käyttämättä :(. Nyt pitkän nettisurffailun ja erilaisten puhdistusaineiden kokeilemisen jälkeen löysin viimein todella hyvän keinon saada leikkuulauta takaisin käyttöön ja kaiken lisäksi näyttämään entistä ehommalta 🙂 !

 

 

Asiaan!

 

Kaupan puhdistusaineissa on lipeää, sulfiitteja, ja fosfaatteja ja ties mitä myrkkyjä joita en ruokiini halua! Joten päätin valmistaa puhdistusaineen alusta loppuun itse. Eteläeuroopassa (esim.Kreikka) käytetään paljon itsetehtyjä pesuaineita ja hygienia on täysin eri luokkaa kuin meillä täällä harmaassa pohjolassa ja sen maistaa myös herkullisempina ruokina :)! 

 

Valmistus:

 

Meillä on paljon likaisia puupintoja, joten teen puunkäsittelyainetta yleensä reilumman satsin kerralla. Tähän astiaksi sopii esimerkiksi ”Sarvis”-saavi. Ainut huono puoli tässä astiassa on kannettomuus, mutta hätä keinot keksii, niinkuin pian kerron 🙂 ! Lisäksi tarvitaan saavin koosta riippuen 50-100 litraa vettä, 10 palaa hiivaa ja puun likaisuudesta riippuen 10-12 kg sokeria ja jätesäkki ja ilmastointiteippiä. Lämmitetään vesi käsien lämpöiseksi, helpoin tapa -> mikroaaltouuni, sekoitetaan muut aineet saavissa veteen ja sitten hauskimpaan vaiheeseen!!! Teipataan saavin suulle iso jätesäkki, joka kerää puhdistusaineen valmistumisessa kertyvän paineen. Säkki tulee jättää löysälle niin se parin viikon aikana pullistuu ja kasvaa ja siihen voi esim. teipillä tehdä kivoja kuvioita :)! Kylläpä on helppoa ja tehokasta. Kuvassa näkyy uskomaton ero mikä on käsitellyllä ja käsittelemättömällä pinnalla!!! Itse aion käsitellä kaikki puutarhakalusteet, terassin, ja puutalomme ulkolaudoituksen tällä itse keksimälläni ihme aineella!! Jos käytät ainetta ja julkaiset siitä kuvia sisustuslehdissä tai -netissä niin linkki tänne olisi kohteliasta laittaa koska olen itse keksinyt tämän 🙂 !

koti sisustus ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *