"Aprils have never meant much to me, autumns seem that season of beginning, spring"

sivulauseita

Kaikki sateet saivat uskomaan että kesä on ohi mutta ei se taidakaan vielä olla. Valoa tulvii ikkunoista niin. Vaikka ei se edes haittaisi. Tämä on paras hetki vuodesta. Lempeä elokuu ja kirkas syyskuu, niiden taite. Ja kaikki kirjat.

En muista toista tällaista kirjasyksyä. Toisaalta viime syksystä en muutenkaan muista mitään muuta kuin valvotut yöt täynnä ihmetystä ja hitaat kävelyt maailmassa joka oli muuttunut ihan toiseksi. En ehkä lukenut yhtään kirjaa.

Mutta tänä vuonna on toisin. 

Tässä kaikki kirjat jotka aion lukea, ehkä jo ennen lunta.

 

Kjell Westö : Kangastus 38

Joel Haahtela : Tähtikirkas, lumivalkea

Leena Parkkinen : Galtbysta länteen

Tuomas Kyrö : Kunkku

Miki Liukkonen : Lapset auringon alla

Niina Miettinen : Israel-tyttö

Herman Koch : Lääkäri

Zadie Smith : Risteymiä

 

Joel Haahtelan romaanit herättävät minussa rakkautta lähenteleviä tunteita, niin omilta ne aina tuntuvat. 

Zadie Smith taas on melkein liian hyvää ollakseen totta, ja jos hän ei kirjoittaisi niin hyvin saattaisin kuolla kateudesta hänen elämäänsä kohtaan.

Leena Parkkisen esikoisromaani Sinun jälkeesi Max oli poikkeuksellisen hyvä romaani, olen odottanut tätä siitä asti.

Miki Liukkonen on varmasti virkistävintä mitä suomalaisessa kirjallisuudessa on vähän aikaan tapahtunut. Hienojen runojen jälkeen romaani.

 

Puuttuuko listalta joku tärkeä? Kerro jos.

Kommentit

Hotelli Hertta (Ei varmistettu)

Mäkin oon tänä vuonna erityisen hurmaantunut elokuusta. Syyskuu on aina ollut ihana (kirkas kuten sanoit), tänä vuonna elokuukin on jotenkin maaginen. Ja kirjat! Mä odotan erityisesti tätä:

http://www.teos.fi/kirjat/kaikki/2013-syksy/mustat-paperit.html

Helmi K
sivulauseita

Aiaiai, totta, unohdin tuon, kiitos! Ja se onkin jo ilmestynyt. Vaikuttaa joltain ihan uudelta. Sopii aikaan.

Haiku Haikio (Ei varmistettu) http://www.haikuarviot.blogspot.fi/

Kiitos muistutuksesta! Useimmat olivat jo varattavissa kirjastosta, ja jonotkin olivat vielä lyhyet. Niin monta odotettua, muutama kiinnostava uusi kirjoittaja. Omalla listallani on vielä Knausgårdin III, joka on menossa jo hyvää vauhtia.

Helmi K
sivulauseita

Haiku! Ja voi Knausgård! En tiedä mitä meille tapahtui mutta ykkösosa jäi kauan sitten kesken ja nyt se on yöpöydällä aika paksun pölykerroksen alla. En tiedä miksi. Ehkä aika ei vain ole oikea. Eilen tuli teemalta tai femmalta dokkari kirjailijasta, se oli niin hyvä että melkein hävetti etten ole kirjoja lukenut.

ps. Haahtela!

Haiku Haikio (Ei varmistettu)

Anna Knausgårdille uusi mahdollisuus! Mullakin meni ekan puoleen väliin ennen kuin se imaisi, ja kakkosen ahmaisinkin nautinnolla. Katsoin myös eilen, pidän harvoin kiinnostavana kun kirjailijat kertovat kirjoittamisestaan, mutta dokkari oli valtavan hieno. (Ja katsottavissa Areenassa: http://areena.yle.fi/tv/1977603)

Ja Haahtela! Miten se pystyykin kirjoittamaan aina uudelleen tavoittaen erityisen tunnelman, ilman että se tuntuisi liian tutulta, jo luetulta.

Helmi K
sivulauseita

Annan. Ja kiitos linkistä!

Haahtelaa en ole vielä aloittanut mutta pian. Uskon kyllä tuon, tietenkin, aina.

Kommentoi