Emma Hius (eli mitä teen kesällä)

sivulauseita

Kesäkuu. Ylihuomenna. Hullua.

Viikon kuluttua lähdemme Sodankylään, siitä oikeastaan alkaa loma. Sanon oikeastaan koska kysymys lomasta on minulle yksi tämän ammatin vaikeimmista. Kun kukaan ei sano että no niin, hyvää työtä olet tehnyt, nauti lomasta, se alkaa ja loppuu tuolloin ja tuolloin, tule sitten takaisin, heippa. Ketään ei kiinnosta pidänkö minä lomaa vai en.

Paitsi yhtä.

Hän on Emma Hius. Viisivuotias tyttö jolla on pikkuveli nimeltä Isoveli. Hän tietää että kesä alkaa pian koska aurinko ei mene enää nukkumaan.

Kesällä hän aikoo mennä Linnanmäelle ja keinua pilviin asti, matkustaa lentokoneella eläintarhaan, syödä vain punaisia marjoja sekä mustikoita, uida suihkulähteissä ja olla joka aamu paljain jaloin.

Joten minä luotan siihen että hän pitää huolen päivien rytmistä.

Luotan siihen etten ehdi murehtia sitä onko minulla oikeus olla lomalla kun uimme suihkulähteessä.

Luotan siihen etten ehdi ahdistua kirjoitustauosta kun matkustamme lentokoneella eläintarhaan.

Luotan siihen että keskityn kulkemaan keveissä mekoissa, varvastossuissa ja leveälierinen hattu päässä, että löydän myös tieni festareille ja saarille, lähelle ja kauas, kahviloihin ja toreille.

Olkoon siis tulevat kuukaudet sopivan lempeä yhdistelmä jäätelöä, mansikoita, skumppaa, kahvia, piirrettyjä, kirjoja, junia, rantoja, aikuisia, lapsia, musiikkia ja laiskuutta.

Kesä! Ala jo! Minä ja Emma Hius odotamme.

Kommentit

Katja_ (Ei varmistettu)

Varsin valloittavalta vaikuttaa Emma Hius. Ihana teksti. :) Ja mukavalta kuulostavat nuo teidän lomasuunnitelmanne. Toivon teille keveitä ja huolettomia kesäpäiviä. :)

Helmi K
sivulauseita

Kiitos kaunis!

MinäKertoja (Ei varmistettu) http://www.minakertoja.blogspot.fi/

Kuulostaa ihanalta, keveältä kesältä! Oon kuullut paljon hyvää Sodankylän elokuvafestivaaleista - että tunnelma siellä on aivan ainutlaatuinen; valoisia öitä ja upeita leffoja. Kunpa joskus saisin aikaiseksi reissun sinne!

Helmi K
sivulauseita

Toivottavasti siitä myös tulee sellainen, uskon niin.

Sodankylä on ihana, ihmeellinen. Oltiin viime vuonna ekaa kertaa ja luulen että menen joka vuosi niin kauan kun voin. Kannattaa lähteä, ehdottomasti!

Ja hei, ihan mahtava sun Knausgård-juttu!!

MinäKertoja (Ei varmistettu) http://minakertoja.blogspot.fi/

Se tunnelma olis kyllä mahtavaa kokea. Oon ollu viime vuosina melkein joka kesä Torniossa sukuloimassa, ja edelleen se pohjoisen valo tuntuu aika eksoottiselta. Siihen vielä elokuvat lisäksi, niin yhdistelmä on varmasti täydellinen.

Ja kiitos, ihana kuulla! Tein parhaani, että saisin jotenkin välitettyä paperille sen, mitä Knausgård voi merkitä toiselle kirjailijalle. Jos jossain vaiheessa tartut uudestaan ykkösosaan, niin ois ihana kuulla/lukea sun mielipide siitä :)

Helmi K
sivulauseita

Se välittyi, kirkkaasti ja sun ihanalla äänelläsi.

Tämä Knausgård-homma alkaa olla mulle jo ihan hurjan suuri asia. En enää tiedä mikä mua pidättelee, en tiedä miksen uskalla tarttua siihen uudestaan, mitä oikein mietin. Hah, tästä alkaa muodostua ihan oma Taisteluni.

Oikeastaan nyt päätän että kesällä. Kesällä mä luen ne. Ja sitten kerron kaiken :)

MinäKertoja (Ei varmistettu) http://minakertoja.blogspot.fi/

Kiitos, lämmittää mieltä tällainen palaute!

Heh, ei mitään paineita täältä suunnalta - mutta hienoa silti, jos tartut niihin uudestaan. Mä muistan, kuinka viime kesänä ahmin Taisteluni 2:ta Torniossa, se jäi jotenkin elävästi mieleen. Kesä, valo, ja Knausgård sylissä. :)

Helmi K
sivulauseita

Ehkäpä mä otan tokan osan Sodankylän valoon mukaan. Eka on ollut nyt kaksi vuotta puolessavälissä, ehkä annan sen olla niin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.