finlandia

sivulauseita

(Myönnän olevani hieman väsynyt ja muissa ajatuksissa. Kirjoitin allaolevan klo 10.33 kun ehdokkaat oli jo julkaistu klo 10. No, tämmöistä tämä nyt on :)

Pakkohan sitä on arvuutella.

 

Vaikka olenkin sitä mieltä ettei palkinto sinänsä vielä ole mikään tae. Moni, moni, moni hyvä romaani jää vaille ehdokkuutta ja palkintoa, jopa vaille arvuuttelua.

Ja vielä vähemmän pidän siitä miten kirjallisuuskeskustelu nykyään liian usein takertuu kaikkeen muuhun kuin itse tekstiin.

Mutta kuitenkin.

Mietin mitä tänä vuonna ilmestyneitä kotimaisia romaaneja olen lukenut. Niitä ei ole kovin montaa. Mutta useimmat niistä jotka olen lukenut ovat olleet todella hyviä. Listaani tulee kuitenkin sellaisiakin joita en ole lukenut tai olen vasta aloittanut, kuten esimerkiksi Monika Fagerholmin Lola ylösalaisin, koska se ei voi olla muuta kuin hyvä, koska Fagerholm on mielestäni yksi parhaista, ellei paras, kotimainen kirjalija ja joka vuosi hämmästelen sitä ettei hän ole palkintoa koskaan voittanut.

 

Omat ehdokas-ehdokkaani (!):

Riku Korhonen: Nuku lähelläni

Riikka Ala-Harja: Maihinnousu

Monika Fagerholm: Lola ylösalaisin

Aki Ollikainen: Nälkävuosi

Juha Itkonen: Hetken hohtava valo

 

(On hyvin mahdollista että listalla on sittenkin esim. Sofi Oksanen ja Riikka Pulkkinen, mutta itse en heitä tämän vuoden krjoilla sinne nostaisi.)

Mitä mieltä olette? Onko listani järjellinen vai järjetön? Kuka puuttuu?

 

(Ehdokkaat siis jo täällä, ihan hyvä lista vaikka Fagerholm loistaakin poissaolollaan.

http://yle.fi/uutiset/finlandia-palkintoehdokkaat_julki/6377395)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.