Juhlat

sivulauseita

Täällä on ollut puhetta jatkoista, mutta minä mietin vain ja ainoastaan juhlia. 

 

Kun on elokuun viimeinen ilta, rapistunut kivitalo ja alku-illan kylläinen valo.

Toisin kuin mrs. Dalloway, hän on lähettänyt miehensä ostamaan kukat.

Hän on valinnut mekon mutta vaihtaa sen vielä kerran toiseen.

Peilin edessä hän muistaa paljon, ehkä liikaa, ja kääntyy pois.

Hän odottaa. 

 

 

Juhlat eivät ole vielä edes alkaneet, mutta takana on viikkoja, kuukausia, vuosia.

Toisaalla on vasta aamu, jossain eilinen.

Toinen sulkee oven, kolmas ylittää sillan.

 

Ehkäpä jo arvaatkin.

Nämä eivät ole todelliset juhlat.

Tämä on tarina. Kuvitelma.

Se, jonka äärellä päiväni kuluvat.

 

Hitaasti mutta varmasti.

 

Kommentit

Laura T.
M O L

Oooh.

Helmi K
sivulauseita

ehkäpä, tai sitten ei :)

Maria/Sinisen linnan kirjasto (Ei varmistettu) http://sininenlinna.blogspot.fi

Kuulostaa kiehtovalta. Kirjoittamisen iloa!

Helmi K
sivulauseita

Onhan se, sitäkin. Ja kiitos! Ja tosi kiva kun luet.

Pax
Liikehdintää

Onko Syntymäpäivä olemassa?

Helmi K
sivulauseita

Siis olen nyt varmaan ihan tyhmä mutta en ymmärrä kysymystä :)

Pax
Liikehdintää

Luin eilen sun uusimman kirjan, ja siellä luetaan Syntymäpäivää. Jotenkin se kuvaus jäi mieleen pyörimään, ja piti tulla lukemaan uudelleen tämä blogipostaus. Koska Syntymäpäivässä oli kyse yllätysillallisista, ajattelin ettei se sittenkään ehkä ole tämä tarina. Mutta mietin, että onko se olemassa. Ja onko mahdollista, että se on muuttunut täksi, kun kirjoitit: "Että ajatus juuri tästä kirjasta syntyi jo kymmenen vuotta sitten. Se on hurjan tuntuista. Että se on ollut minussa, kulkenut mukanani, seurannut minua kaupungista, maasta, elämäntilanteesta, ihmisestä ja ajatuksesta toiseen." Että onko tämä jo kovan luokan intertekstuaalisuutta, että yhdessä kirjassa viittaat jo seuraavaan teokseesi.

Montako juttua muuten kirjoitat yhtä aikaa?

Helmi K
sivulauseita

No huhhuh, aivan mieletöntä. Tämä on aivan varmasti paras kommentti ikinä. Tulee huikea tunne että mun kirja tosiaan elää omaa elämäänsä jossain kokoajan. Oon ihan pökerryksissä tästä :)

Ei, kirja jota nyt kirjoitan ei ole Syntymäpäivä. Se oli ihan vain fiktiota. Se, mihin viittasin kun kirjoitin että kymmenen vuotta sitten, liittyy uuden kirjan rakenteeseen ja ideaan, jonka sain vähän eri muodossa kauan sitten, ja jota aloitinkin mutta joka sitten jäi, tullakseen nyt esiin. Kirjoitan tästä kaikesta enemmän sitten kun kirja on edennyt pidemmälle, kun olen varmemmalla pohjalla.

Kirjoitan kirjan kerrallaan :) mutta kirjoitan toki muita juttuja, tätä blogia, lehtijuttuja ym. siinä sivussa kokoajan. Ja kirjaakaan en (tällä kertaa) kirjoita kovin lineaarisesti, ainakaan just nyt.

Mutta siis kiitos, ihan mahtava tämä. En osaa sitä oikein selittää mutta hurjan jännän olon teit. Ja ilahduttavaa että kirjani luit.

Pax
Liikehdintää

Mullekin tuli jännä olo, jos on paras kommentti ikinä. :)

Kiitos vastauksestasi. Onko sulla olemassa joku tagi, jolla olet merkannut omaa kirjailijuuttasi koskevat kirjoitukset? Yritin lukea blogia alusta asti, ja vaikka muiden kirjoista kertovat jutut avaavat samalla omaa suhtautumistasi (yleensä aina voisi vähän tiivistää...), ovat parasta antia minulle tosiaan olleet nämä viime aikojen jutut, joissa kerrot kirjoittamisprosessistasi tavalla, johon ei juuri koskaan pääse tutustumaan.

Helmi K
sivulauseita

Olen vasta viime aikoina alkanut kirjoittaa rohkeammin työstäni ja kirjoittamisesta ylipäätään, ja siksi vanhempia juttuja aiheesta voi olla hankala löytää. Kävin vähän noita arkistoja läpi (en voi uskoa että olen kirjoittanut blogia jo yli kolme vuotta!) ja lisäsin tagin "työ" muutamiin vanhempiinkin. Mutta sillä siis löytyy, ja jatkossa varmasti tulee lisääkin.

Ihana että luet, ja että saat täältä jotain :)

Pax
Liikehdintää

Kiitos, täytyy lukea läpi ainakin nuo! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.