Kiitos kaunis

sivulauseita

 

Kirja lähti painoon ja minä lähden täältä.

Toviksi koko kaupungista, kokonaan Lilystä.

Anteeksi dramaattisuus, mutta minkäs teet.

 

Olen kirjoittanut kirjaani hieman yli kaksi vuotta ja tunteet ovat pinnassa, mieli tulvii ja muistaa hetkiä ja paikkoja joissa olen kirjaani kirjoittanut, kuin myös niitä joista en mitään muista. Oikeasti, kirjassa on paljon lauseita joiden kirjoittamisesta minulla ei ole mitään muistikuvaa. Kuin olisivat itse itsensä sinne kirjoittaneet.

Vedosten äärellä paljastui myös se kuinka paljon pidän sanoista pehmeä ja kalpea, kuinka helvetin monta kertaa joku silittää toista ja miten uskomattoman pitkiä lauseita haluan kirjoittaa, miten kummallisella tavalla pilkuttaa. Tehokeinolla ja kielioppisääntöjen murskaamisella on iso ero.

Mutta, nyt se on mitä on, mitään en voi enää tehdä. Vähän ehkä itkeä ja nauraa, ja juoda lasin skumppaa. Tai kaksi. Kolme. Pullon. Koska jumalauta nyt se on tehty.

 

Tätä blogiani olen kirjoittanut tässä samassa osoitteessa melkein neljä ja puoli vuotta.

Niiden aikana olen synnyttänyt lapsen, kirjoittanut kaksi romaania, matkustanut neljään maahan, lukenut yli sata kirjaa ja tanssinut sydämeni kyllyydestä.

Yli viisisataa juttua. Paljon kirjoista, sarjoista ja elokuvista, vähän yhteiskunnasta ja vanhemmuudesta, ihan liian vähän musiikista, enemmän itsestäni ja työstäni kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Jälkimmäinen johtuu pitkälti teistä jotka kehoititte ja pyysitte tätä työtä avaamaan, ja onneksi niin teitte. On tehnyt hyvää kirjoittaa siitä miten ja miksi kirjoitan, ymmärtää tätä hulluutta ja ihanuutta ja kauheutta, ymmärtää että tämä on työ, ammatti ja pakko, toisinaan tylsä, toisinaan kiehtova, aina kertomisen arvoinen, niin kuin kaikki työt.

Teistä moni on kertonut täällä ja viesteissä että itsekin kirjoitatte, haaveilette tästä ammatista, ja olen ilahtunut hurjasti jokaisesta toiveesta ja olen varma, että mahtavia kirjoja on ennemmin tai myöhemmin luvassa. 

 

Tunteet ovat kuukausien ja vuosien aikana vaihdelleet ilosta ja innostuksesta turhautumiseen ja häpeään, rakkauteen ja rauhaan. Olen huutanut, kuiskannut, itkenyt ja nauranut. Kuunnellut teitä ja opetellut katsomaan. 

Mutta nyt on aika. Olen odottanut oikeaa hetkeä mutta ei sellaista tule. Ja silloin on parempi vain kuunnella jotain aavistusta, vaistoa, mitä lie, joka osoittaa jotain ovea. Minne se vie, jää nähtäväksi, mutta ihan itse aion sen aukaista ja astua ulos, tai sisään, miten sen nyt ottaa.

 

 

Olen kipuillut sosiaalisen median kanssa niin paljon ja kauan että nyt on myös aika ottaa selvää mitä minä siltä haluan, mikä on se keino jolla löydän rauhan asian kanssa.

Koska kyse ei ole siitä ettenkö minä myös usein nauttisi siitä mitä se tuo.

Minua ei pelota jakaa ajatuksiani ja sanojani, päinvastoin, mutta minä en tiedä missä menee raja, mikä on tarpeeksi ja mikä liian paljon. Ja se sama tunne pätee minuun myös lukijana ja katsojana. Kun minä katselen inspiroivien ihmisten kuvia, luen heidän tarinoitaan, vaikkapa Lauran, Kirsikan tai Hertan, olen usein yhtä aikaa syvästi viehättynyt ja hieman kateellinen, kuin olisin tiukemmin omassa elämässäni ja sen sävyissä kiinni, ja silti haluan olla joku muu, elää jotain ihan toista elämää. 

Kuin tuntisin kaiken rajallisuuden ja mahdollisuudet yhtä aikaa. 

Haluan oppia ymmärtämään miten olla osa porukkaa antamatta sen liikaa kaivautua ihon alle. Sekä sosiaalisessa mediassa että todellisessa maailmassa.

Tunnistaa ja muistaa oman ääneni toisten joukosta.

 

Veikkaan, että kesän jälkeen minä olen yhä täällä, ruudun toisella puolella siis, mutta vain toisessa osoitteessa. Sopivan avoimena ja toisinaan epäsopivana, levottomana ja rauhallisena, nälkäisenä.

Paikassa joka on täysin minun näköiseni, kaikesta turhasta vapaa, ilosta kevyt, uteliaisuudesta täysi.

 

Siihen asti, kiitos kaikki te kauniit supertyypit. Toivottavasti nähdään vielä, mutta ensin, olkoon kesä.

 

(And so with the sunshine and the great bursts of leaves growing on the trees, just as things grow fast in movies, I had that familiar conviction that life was beginning over again with summer.)

 

 

 

 

Kommentit

Nica
Klassikko viikossa

Kiitos kaunis Helmi,

onnea kirjan valmistumisesta!

Lily menettää omaperäisen ja viisaan äänen, mutta onneksi tekstejäsi voi lukea muualtakin.

Helmi K
sivulauseita

Kiitos Nica! Kirjoittaa aion jatkossakin, se on varma. Toivottavasti sinäkin!

Pax
Liikehdintää

-- olen usein yhtä aikaa syvästi viehättynyt ja hieman kateellinen, kuin olisin tiukemmin omassa elämässäni ja sen sävyissä kiinni, ja silti haluan olla joku muu, elää jotain ihan toista elämää. 

Tätä jo hetken uumoilin ja ikävä tulee. Mutta ymmärrän myös täysin.

Helmi K
sivulauseita

Niin minäkin uumoilin :) kiitos kaikista kommenteistasi matkan varrella!

tiia_

Onnea kirjasta ja kirjalle!

Olen lukenut blogiasi suurella mielenkiinnolla. Monesti en ole osannut oikein pukea kirjoituksistasi heränneitä ajatuksiani sanoiksi ja siksi kommentointi on jäänyt, mutta sanottakoon nyt: kiitos hyvästä blogista. Toivottavasti jatkat bloggaamista jossain vaiheessa, ihan sama missä osoitteessa. :) 

Helmi K
sivulauseita

Kiitos tiia, ihana kuulla! Uskon että jatkan, ja kerron sen kyllä kun aika on :)

Pau
P.S C'est moi!

Onnea kirjan valmistumisesta! Ihanaa, että se on nyt valmis. Koska mahtaa olla kauppojen hyllyllä? ;)

Ja ihana Helmi, kiitos että olet kirjoittanut täällä. Kiitos, kiitos, kiitos. Blogisi oli ensimmäinen, jota lähdin täällä lilyssä seurailemaan ja jonka takia kiinnostuin lilystä. Erotuit ihanasti ja kiehtovasti joukosta ja tekstejäsi oli ja on aina ilo ja mielenkiinto lukea. Toivon, että pohdintojasi on jatkossa mahdollista lukea tosiaan jossain toisessa osoitteessa <3 (ja tietenkin kirjoissa, mutta siellä on aina eri ääni jos ymmärrät mitä tarkoitan :) )

Voi, tulee ikävä!

Kiitos!

<3

 

Helmi K
sivulauseita

Pau ihana! Me kuullaan vielä, monin tavoin, olen varma siitä!!

MM
Maijan matkassa

Kiitos näistä teksteistä, onnea kirjasta! Tätä blogia tulee ikävä. 

Helmi K
sivulauseita

Kiitos MM, tästä ja kaikista kommenteistasi!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Onnea kirjan valmistumisesta ja kaikkea hyvää jatkossa! Tosi harmi meille lukijoille tietenkin, että lähdet, kiitos kaikesta, mitä olet kirjoittanut :)

Helmi K
sivulauseita

Kiitos, ja samoin sulle, blogisi on mitä mainioin!

Kiitos tuhannesti. Tulee ikävä!

Helmi K
sivulauseita

Sydän!

Persu kytiksessä (Ei varmistettu)

Lähdet kokonaan Lilystä mutta kuitenkin kesän jälkeen palaat. Vähän nyt yksiselitteisempää niinku, ilmaisun ammattilainen.

Joo, en ole kanssasi kaikesta samaa mieltä, joskus tuntuu etten mistään, mutta olet virkeä poikkeus näiden kaikkien täydellisyyden suorittajien, itsensä tuotteistajien ja pelkästään omaan ääneensä ja kaveripiirinsä ääneen uskovien keskellä. Siksi toivon että palaat. Kirjoituksistasi kuitenkin tulee olo, että maailmassa on ihan oikeita kohtaavia, tuntevia ja kuuntelevia ihmisiä, vaikka tekstisi minua toisinaan ärsyttävätkin. Olet onnistunut olemaan vahvasti hauras ja kaikesta itsepäisyydestäsi huolimatta olet osannut antaa myös tilaa. Et ole aina ryhtynyt riitelemään minunkaan kanssani, vaikka tilaisuus olisi ollut.

Kaikkea hyvää. Toivottavasti elämä kantaa sinua siinä, mitä elämältä tahdot.

Helmi K
sivulauseita

Hah, ilmaisun ammattilainen on jo vähän kesäterässä :) palaan uuteen osoitteeseen, sitä tarkoitin.

Ja kiitos, myönnän että tämä kommentti hieman yllätti, joskin myös ilahdutti. Kaikkea hyvää, lempeää ja rauhallista, myös sulle.

maariapaivinen (Ei varmistettu) http://www.maariapaivinen.com/blog

Ou nou! Vaikka blogien lueskelu on viime aikoina jäänyt vähäiseksi, jään kyllä tätä kaipaamaan, sillä tämä on yksi niistä harvoista, missä viihdyn nykyään. Mutta ehkä löydyt vielä joskus toisesta blogista, toivon niin. Suuret onnittelut kirjan valmistumisen johdosta. Minullakaan ei enää kauaa ole aikaa, parisen viikkoa, ja sitten se lähtee taittoon, oikoluettavaksi ja lopulta elokuun alussa painoon, jiihaa. Ehkä tapaamme kirjamessuhulinoissa! Kaikkea hyvää toivotan.

Helmi K
sivulauseita

Kiitos, ja samat sanat sulle.

Uusi blogi varmasti muodostuu kun aika ja paikka on oikea. Ja syksyllä varmasti tapaamme!

saarah
visual diary

Höh. Mutta vielä me kohdataan :)

Taina – Maaginen realismi

Ensinnä onnea kirjasta! Harmillista kuulla omaperäisen äänen lähtevän Lilystä, mutta toivottavasti löydät vielä sopivan uuden sopen internetistä, niin voimme jatkossakin lukea ajatuksiasi. :)

Kaunista juhannusta!

Helmi K
sivulauseita

Aivan varmasti. Ja sun blogia en jättäis koskaan :)

ReettaM
Harharetkiä

Kiitos Helmi siitä, että kirjoitit ja kirjoitat! Olet inspiroinut minuakin kirjoittajana. Ja pohtimaan. On tosi harmi, jos sun juttuja ja kommentteja ei enää Lilyssä voi lukea, mutta jään innolla odottamaan, josko kesän jälkeen vaikutat jollain muulla alustalla :)

Ja ihan erityisen iso kiitos kaikista niistä loistavista kirjoista, sarjoista ja elokuvista, joita olet suositellut! Katsoin äsken Rectifyn melkein yhdeltä istumalta bongattuani sen blogistasi, ja se oli todella, todella hyvä. Enpä toisaalta olisi mitään muuta odottanutkaan.

 Ihanaa kesää!!

Helmi K
sivulauseita

Voi kiitos ihana sinä, ja samat sanat! 

Erityisen ilahtunut olen jos sarjasuositukset ovat osuneet. Just eilen katsoin Rectifyn kakkoskauden vikan jakson ja nyt huomasin että kolmas on tullut netflixiin myös, onnenpäivä!

ReettaM
Harharetkiä

Loman alku ja Rectifyn kolmoskausi eetteriin, melkein liian hyvä ollakseen totta :D Aloitin katsomisen eilen, ja melkein voisi sanoa, että se vaan paranee!

Jemina
No Sex and the City

Ikävä tulee, Helmi! Toivottavasti tulet kuitenkin yhä osallistumaan keskusteluihin, edes toisinaan.

Paljon monenlaista ihanaa kesään, kirjaan, ja ihan kaikkeen!

Helmi K
sivulauseita

Samoin! Sun blogisi on ihan kultaa, kiitos siis.

Juliaihminen
Juliaihminen

Onnea kirjan saamisesta painoon! Luin just sun Valinta-romaanin, joten odotan kovasti jo seuraavan avaamista!

Helmi K
sivulauseita

Kiitos! 

Ja miten kiva kuulla! Tuossa välissähän ilmestyi Suojaton, jos kesälukemista kaipaat, tämä uusin sitten elokuun alussa!

Minja Koskela
Bluestocking

Sua tulee ikävä! Onnea kirjasta ja kaikkea hyvää, olet kertakaikkisen upea. <3 

Helmi K
sivulauseita

Kiitos! Ja samat sanat, tuhatkertaisina.

kati aviron-violet (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Minäkin kiitän. Ymmärrän jos on mentävä. Tämä Lily on pöhkö, toivottavasti alat kirjoittaa myöhemmin jossakin muualla. Mietin vaan että mistähän senkin sitten saa tietoonsa, huomaanko?

Minäkin olen niitä jotka kirjoittavat. Olen sen omassa blogissani ja kai täälläkin joskus maininnut. en yritä tarpeeksi, en kirjoita sellaista jota haluttaisiin julkaista. Kirjoitan kuitenkin, ei sille taida loppua tulla. Ehkä voisin kuitenkin myöntää että ei, ei kaikista tule "oikeita kirjailijoita". Tai miksi oikeastaan nuo lainausmerkit. Onneksi kuka vaan saa kirjoittaa, onneksi se ei maksa mitään vaikka välillä viekin aika paljon.

Helmi K
sivulauseita

Kiitos sanoistasi, ja niinhän se on, että aina välillä on aloittetava jotain ihan uutta. Kun sen aika on, kerron kyllä.

Ja sinä, kirjoita kirjoita kirjoita vaan, sille on olemassa syy.

Noo (Ei varmistettu)

Onnea kirjasta ja kirjalle!

Tämä oli kurja uutinen, mutta kai kaikki hyvä, jos ei lopu, muuttaa muotoaan aikanaan. Ehkä tekstisi vielä löytävät luokseni, toivon kovasti.

Helmi K
sivulauseita

Kiitos ihana! 

Ja kyllä ne löytävät, olen varma siitä.

Tove Janssonin tytär

Kippis kirjalle ja kiitos kun olet kirjoittanut tänne ajattelemisen arvoisia asioita. Arvostan.

Helmi K
sivulauseita

Kippis, ja samoin! Todella.

Toimitus
Toimitus

Paljon onnea kirjasta. Ja kiitos KIITOS teksteistäsi ja läsnäolostasi Lilyssä. Toivottavasti sinut nähdään vielä kommentoimassa muissa blogeissa ja olet aina tervetullut takaisin blogisi pariin täällä. (Jotenkin tätä postausta lukiessa kuulin taustalla päässäni soivan The Nationalin, kiitos siitäkin T: Anna)

Helmi K
sivulauseita

On aina hyvä jos päässä (tai missä tahansa) soi The National ;)

Ja kiitos, täällä on ollut hyvä, nyt vain aika jollekin uudelle. Mutta varmasti jatkossakin näemme ja kuulemme! Terveisiä kaikille sinne, olette huippuja!

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/06/kirje-sinulle.html

Upea kirjoitus! Onnea paljon kirjasta!

Helmi K
sivulauseita

Kiitos :)

Räyhälä
Räyhälä

Kiitos täältä minultakin kaikista ilahduttavista kommenteista ja teksteistäsi! Toivottavasti päästään lukemaan ajatuksiasi vielä myöhemminkin - ainakin sitten kirjan muodossa :) Kaikkea hyvää!

Helmi K
sivulauseita

Kiito sinä senkin lempiräyhääjäni :) ja kyllä pääset, ei huolta!

Mia K.
Voi taivas

Siellä uudessa paikassa on sun kokoinen tyhjä tila täytettävänä. 

Jännää saada sitten lukea siellä syntyviä kirjoituksia. Ihanaa että mikään ei ole ikuista ja muutosten kautta tulee aina parempaa :) Tää oli väreet nostattava teksti. Kiitos. 

Sussa on taikaa ☆☆☆

Helmi K
sivulauseita

"ihanaa että mikään ei ole ikuista", niinpä.

Kiitos näistä ja kaikista kauniista sanoistasi, ja lempeää kesää!

Helmi K
sivulauseita

KIITOS KIITOS KIITOS kaikille teille sanoistanne ja sydämistä, merkitsevät ja ilahduttavat tosi paljon! Nyt on auringon, unien ja Knausgårdin vuoro, mutta kun on aika taas palata töiden pariin kerron sen. Toivottavasti nähdään siis jatkossakin, tavalla tai toisella :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi Helmi kun kaipaan just nyt sitä, että täällä olisi teksti, joka pukisi mun ajatukseni sanoiksi. Teksti näistä tapahtuneista asioista(Nizza, Munchen, Turkki jne.), jotka myllertävät ihmismieltä niin kovin nyt...

T.Katja

Kommentoi