Kiltti tyttö (vielä kerran)

sivulauseita

Kerrankin näin päin. Katsoin nimittäin elokuvan joka perustuu kirjaan, ja elokuva oli parempi. Onkohan näin ikinä käynyt? No, niin tai näin, kyseessä on siis Gillian Flynnin Gone Girl, josta olen kirjoittanut jo kerran ja toisenkin. Sinänsä huvittavaa koska en alunperin edes pitänyt koko kirjasta.

Mutta, Flynnin itsensä dramatisoima ja David Fincherin ohjaama elokuva oli hyvä. En ole ikinä nähnyt yhtään David Fincherin elokuvaa josta en pitäisi, joten sinänsä ei mikään yllätys, mutta silti. Vaikka tiesin loppuratkaisun onnistui elokuva olemaan piinaava, jännittävä ja hauskakin, sekä minusta tavoittamaan paremmin henkilöidensä jujun. Ben Affleck ei ole kovin hyvä näyttelijä, mutta tähän pidättyväisen ja silti mukavan Nickin rooliin hän sopi, taiteilemaan epämukavuuden ja vimman välillä. Rosamund Pike oli hyytävä, kiehtovalla tavalla sekoitus tätä päivää ja 40-lukua, kuin Hitchcockin elokuvista.

Enkä tunnu koskaan kyllästyvän Fincherin musiikkivideomaiseen tyyliin tehdä elokuvia, rytmi kun on aina niin kohdallaan.

Jäin nyt sitten miettimään että kannattaakohan Flynnin uusin romaani lukea? Siitäkin on kuulema jo tekeillä elokuva. Ehkäpä ainakin ennen sitä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.