Kulman takana

sivulauseita

Myönnettäköön. Alkanut vuosi ei ole ollut kovin hyvä. Työt ovat sujuneet kovin hitaasti ja /tai huonosti, terveys reistaillut ja mielialat vaihdelleet aivan mahdottomalla tavalla. On toki ollut hyviäkin päiviä, mutta kyllä ne toisetkin jo alkavat tuntua vaakakupissa. Olen saanut jälleen kerran vahvistusta sille että vuoden alut eivät ole minun aikaani, toisin kuin syksyt. Silloin asiat oikeasti alkavat, löytävät muotonsa ja kirpeissä päivissä ja illoissa elämä tuntuu omalta.

Nyt olen lähinnä ollut kipeä ja/tai väsynyt, ujo ja kalpea, kiukkuinen ja epävarma.

Ja sitten vielä tämä Maaliskuu. En ole yhtään valmis mutta minkäs teet.

Mutta.

Onneksi ihan kulman takana odottaa jokin.

Nimittäin matka. Gotlantiin. Viikoksi. Yksin.

Olen viimeksi viettänyt viikon yksin tasan kolme vuotta sitten Skotlannissa. Tai no, silloinkin pieni oli jo mahassa, mutta kuitenkin.

Ajatus tuosta kokonaisesta viikosta meren äärellä tietokoneen, kirjojen ja juoksutossujen kanssa on huumaavan ihana, mutta myös kauhistuttava, koska ero pienestä tulee olemaan paha paikka, tiedän sen jo nyt. Meillä kun on meidän rytmi ja meno, aamuin illoin. Emme ole viettäneet kovinkaan paljon aikaa erossa. Tunnen oloni vähän petturiksi. 

Mutta olen nyt kuitenkin päättänyt suhtautua matkaan ilolla, unohtaa huolen, keskittyä työhön ja juuri siihen että minulla on seitsemän kertaa kaksikymmentäneljä tuntia aikaa kirjoittaa, lukea, kuvata, suunnitella, kirjoittaakirjoittaakirjoittaa. Ja se on aikas hienoa.

Ja kun palaan, on maaliskuu jo melkein puolessavälissä, ja sitten ei tarvitse enää kuin sinnitellä kuukausi niin on jo melkein toukokuu, ja taas helpompi hengittää.

 

Kommentit

Laura T.
M O L

Kuulostaa ennen kaikkea tarpeelliselta Helmi, ei yhtään petturuudelta. Äidit tarvitsevat aikaa ja tyhjää tilaa (joka ei edes oikeasti ole milloinkaan tyhjä). Olet ihana.

Helmi K
sivulauseita

Itse olet. 

Ja niinhän se on. Ja uskon että kunhan pääsen matkaan ja meren äärelle en koe oloani petturiksi vaan onnelliseksi.

Mia K.
Voi taivas

Hotelli Hertta (Ei varmistettu) http://hotellihertta.blogspot.fi

Iiik, hyvää matkaa, tai siis trevlig resa! Toivottavasti meri-ilma vapauttaa hyvää tilaa mieleen. Varmasti se sen tekee. Maaliskuu on mullekin perinteisesti vuoden vaikein kuukausi. Onneksi se on jo alkanut ja siis myös joskus ohi. Mutta sitä ennen nauti Gotlannista!

Helmi K
sivulauseita

Iiik! Tack. Ja toivotaan. Kunhan nyt pääsen perille ilman että korvat ja pää poksahtaa. Nimim. poskinotelontulehduksen jälkimainingit menossa.

Tassi (Ei varmistettu)

Virkistävää matkaa Tassi! Nähdään keväällä <3

Helmi K
sivulauseita

Tassi! Sä luet tätä!

Kommentoi