maaliskuussa

sivulauseita

On jo huhtikuu. Tosin työhuoneen ikkunasta näkyvä Töölönlahti näyttää samalta kuin tammikuussa. Mutta ei se mitään. Tämä maanantai on lempeä. Niin kuin on ollut koko kevät. Olen viime viikkoina kirjoittanut omaa kirjaani hitaasti, ja lukenut vielä hitaammin. Nukkunut vihdoin vähän enemmän. Mutta silti kirjoitin aika monta sivua, ja luin nämä:

Jeffrey Eugenides: The Marriage Plot

m.j.hyland: Carry Me Down

Alice Albinia: Leela's Book

Turkka Hautala: Kansalliskirja

Eugenideksen ja Hylandin romaaneista olenkin jo kirjoittanut. Albinian Leela's Book on Englantiin ja Intiaan sijoittuva monitahoinen, monimutkainen, koukuttava ja kiehtova kertomus suvusta, historiasta, rakkaudesta ja intialaisista taruista ja myyteistä. Romaania ei ole käännetty suomeksi, mikä on hieman yllättävää koska se on jonkinmoinen maailmanmenestys. Täältä lisää hienosta romaanista ja ihanasta Alicesta (http://www.alicealbinia.co.uk/Leela_book/default.htm).

Hautalan Kansalliskirjasta on kirjoitettu lähes jokaisessa blogissa, ja lähes yksimielisen ylistäen. Minäkin pidin kirjasta kovasti, sen viisaudesta ja lämmöstä, ja lähelle tulevista tarinoista ja niiden ihmisistä. Hautalan edellinen romaani Paluu oli yksi viime vuoden parhaista, ja yksi parhaista kotimaisista romaaneista kaiken kaikkiaan. Yhtä suurta jälkeä Kansalliskirja ei jättänyt, mutta hieno se on silti. Lisäksi siinä on varmaankin tämän vuoden paras kansi.

Ja aika monta kirjaa myös aloitin, mutta ne ovat kaikki vielä kesken, kuten sivupalkista näkyy. Lisäksi ostin antikvariaatista Monika Fagerholmin Ihanat naiset rannalla, jota en ole lukenut (!!), vaikka Rakastan Amerikkalaista tyttöä ja Säihkenäyttämöä. Ja olen sitä mieltä että Fagerholm saattaa olla hienoin suomalainen kirjailija.

Pian on edessä muutto, ja se tarkoittaa joka suuntaan pursuavan ja lattialle ja pöydille leviävän kirjahyllyn siivoamista. Saa nähdä kuinka monesta kirjasta luovun. Ehkä kahdesta. Jos niistäkään.

 

 

 

Kommentit

Jenni S.

Lue ihmeessä Ihanat naiset rannalla, se on ihana! :) Fagerholm on muuten 12.4. Studia Litteraria -luennolla, aion mennä. Ja se F:n uusi Meri-kirjakin on kai juuri tullut tai tulossa, jee!

Helmi K
sivulauseita

Ai niin, Meri-kirja!! Miten olin unohtanut?! Teos lupaa että huhtikuussa. Ehkä jo tällä viikolla. Ihania naisia olen ajatellut usein, en ymmärrä miten se on jäänyt lukematta. Mutta nyt se odottaa yöpöydällä. Päällimmäisenä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.