Mistä puhumme kun puhumme kirjablogeista?

sivulauseita

Kun aloitin tämän blogin yli kaksi vuotta sitten ajattelin että tämä olisi puhtaasti kirjablogi. Luin vielä siihen aikaan paljon, siis paljon, useamman romaanin viikossa, ja minulla oli kauhea tarve päästä kertomaan kaikista niistä kirjoista jotka liikuttivat, pysäyttivät, ärsyttivät ja ihastuttivat. Olin myös itse kaivannut (kirja)blogia jossa jutut eivät olisi kovinkaan pitkiä, juonia ei avattaisi liikaa ja juttuja olisi laidasta laitaan.

Mutta kuten yleensä, elämä vie sinne minne se vie, ja pian olinkin raskaana ja sitten jo äiti, eikä aikaa lukemiselle enää samalla tavalla ollutkaan. Vapaa-aika meni nukkumiseen (ja nukkumiseen), kirjoittamiseen ja elokuviin. Ja huomasinkin täällä kirjoittavani enemmän muusta kuin kirjoista, vaikka yhä niistäkin. Ja sama linja on pysynyt, tosin lisäksi olen myös kirjoittanut kirjoittamisesta, mikä on ollut yllättävän vaikeaa, ja ujostuttavaa.

Olen tässä matkan varrella yrittänyt tarkkailla millaiset jutut kiinnostavat, mitkä herättävät keskustelua, mistä tykätään, ja useimmiten ne ovat olleet sellaisia joiden äärellä en ole itse sitä odottanut. Kirjoituksia listoista, omasta elämästä ja kirjoista joista en ole pitänyt.

Kohta on kesä, kirjani menee painoon ja aion ainakin jossain vaiheessa hetkeksi sulkea tietokoneen, ja keskittyä pikkuiseen, mereen, aurinkoon, öihin, päiväuniin ja muutamaan romaanin joita olen sitä varten säästänyt, Donna Tarttin Tikliin ja Riikka Pelon Jokapäiväiseen elämäämme. Aion lukeaa hitaasti ja huolella, mahdollisimman paljon ulkona, merellä.

Mutta sitä ennen haluaisin kovasti tietää millaisista jutuista kukakin on kiinnostunut. Uusista kirjoista vai vanhoista, vain kirjoista vai myös elokuvista, kirjoittamisesta, mistä? Haluaisin myös vinkkejä hyviin kirjablogeihin, omat suosikkini kun ovat kadonneet tai nykyään päivittyvät kovin hitaasti.

ps. otsikko on lainattu Raymond Carverin upeasta novellikokoelmasta Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta. Jos et ole vielä lukenut, lue.

Kommentit

Annami (Ei varmistettu) http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi

Olen huono antamaan vinkkejä, koska kaikki nuo sinun mainitsemasi asiat kiinnostavat. :) Minusta on mukava saada blogeista vinkkejä niin uutuuksista, joihin en jostakin syystä ole itse kiinnittänyt huomiota kuin vanhemmista kirjoista, joista en pakosti ole ikinä kuullutkaan tai jotka ovat jääneet lukulistalla uutuuksien varjoon. Tykkään aika monenlaisista kirjablogeista sekä monipuolisista että vain tiettyyn genreen keskittyvistä.

Minäkin odotan Tiklin lukemista. Luulisin saavani sen jossakin vaiheessa kesää kirjastosta luettavakseni.

Maria/Sinisen linnan kirjasto (Ei varmistettu) http://sininenlinna.blogspot.fi

Kaikki mitä kirjoitat, kiinnostaa, mutta eniten ehkä se, kun kirjoitat omasta kirjoittamisestasi. Myös kirjasuosituksesi luen huolella, sillä pidän usein samoista kuin sinä ja samat kirjat jättävät myös kylmäksi. Hassua kyllä, The Gravity -leffan sen sijaan koin aika eri tavalla kuin sinä; se oli paljon enemmän action kuin postauksesi perusteella kuvittelin. Mutta hieno ja vatsasta kouraiseva katselukokemus joka tapauksessa.

Onnea uudesta kirjasta, odotan sen ilmestymistä jo kovasti!

Helmi K
sivulauseita

Kiitos molemmille! Kirjoittamisesta kirjoitan varmaan jatkossakin, aina kun tunnen oloni tarpeeksi rohkeaksi :)

(Piti ihan käydä katsomassa mitä Gravitystä kirjoitinkaan, ja totta, toiminta oli jäänyt jutusta pois, ehkä koska olin vielä mieleltäni niin pökerryksissä:)

honeychile

Mulla ei oo kokonaista kirjablogia, mutta kirjapostaus nyt kuitenkin :)

Villasukka kirjahyllyssä (Ei varmistettu) http://villasukkakirjahyllysa.blogspot.fi

Minäkin vastaan "tylsästi", että luen mielelläni tekstejä laidasta laitaan. Sinulla aihealueet ovat mukavasti tasapainossa eikä mikään niistä tunnu ylimääräiseltä.

Tässä pari kirjablogisuositusta: Kingiä, kahvia ja empatiaa (raikas ja rönsyilevä), Kirjojen keskellä (tiiviisti ja tunteella).

Pekka/Poplaari (Ei varmistettu) http://poplaari.blogspot.fi/

Olen kiinnostunut useimmista jutuistasi! Tykkään juuri siitä, että kirjoitat lyhyesti ja tavoitat tunnelmat juonia paljastelematta. (Pakko tunnustaa, että peruskirjablogien pitkiä juttuja en enää jaksa lukea kuin poikkeustapauksissa. Itsekin aion kirjoittaa entistä ytimekkäämmin, jos joskus vielä löydän kadonneen blogijyvän.)

Helmi K
sivulauseita

Kiitos kun kommentoitte! Ja kiitos noista blogeista, kumpikin on ihan uusi tuttavuus. Ja kiva kuulla että lyhyet jutut toimivat, tuskin osaisin muunlaista kirjoittaakaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.