Peace!

sivulauseita

 

Tämä on hyvä. Oikein hyvä.

Lilyssä on aloitettu kampanja verkossa ilmenevää naisvihaa vastaan, ja ymmärtääkseni siinä samassa toki kaikkea verkkovihaa vastaan. On kuitenkin hyvä, että naiset on tässä kohdin nostettu erikseen esille, niin räikeää, uhkaavaa, rumaa ja halveksivaa liian monen naisen kohtaama palaute netissä on, ja niin hurjasti se on viime vuosina levinnyt ja tullut jotenkin hyväkstyksi, tai ainakin sellaiseksi toiminnaksi joka "nyt vaan on osa sosiaalista mediaa." Huorittelu, no big deal.

Koska kuitenkin pian taas joku ystävällinen muistuttaa, että oikeasti se on valkoinen heteromies joka tässä yhteiskunnassa on se sorrettu yksilö koska nuoret miehet ovat syrjäytyneitä tai ainakin vaarassa syrjäytyä ja joutuvat käymään armeijan, sanon heti alkuun että kun vastustan naisvihaa kaikkialla, ja haluan sekä fyysiseen maailmaan että internettiin tasa-arvon, jossa sukupuoli ei ole missään asiassa hallitseva/määrittävä/arvottava tekijä, vastustan myös miesvihaa kaikkialla, ja haluan tasa-arvoisen maailman jossa sukupuoli ei ole missään asiassa hallitseva/määrittävä/arvottava tekijä.

En halua että ketään uhataan lyömisellä, raiskauksella tai tappamisella, millään väkivallalla. En halua että kehenkään työnnetään väkisin yhtään mitään. En halua että kenellekään tehdään ehdotuksia jotka on mahdollista tulkita epämiellyttävällä tavalla vihjaileviksi tai uhkaaviksi. 

Haluan että jokainen voi omalla nimellään ja omilla kasvoillaan järkevästi ja kunnioittavasti keskustella, kommentoida, kritisoida, purkaa, avata ja pohtia, mitä tahansa, ilman että siitä seuraa mitään ylläolevaa.

Haluan että me kunnioitamme toisiamme ihmisinä, kuin myös sanojen voimaa. 

 

Olen itse kirjoittanut täällä blogissa paljon ns. kiihkottomista aiheista kuten kirjallisuudesta, kirjoittamisesta, elokuvista ja omasta arjestani (vaikka toki niihin kiihkeästi suhtaudunkin) mutta myös tulenaremmista aiheista, kuten feminismistä, maahanmuutosta ja ihmisoikeuksista. Olen kuitenkin jostain syystä välttynyt vihalta ja raivolta. Onneksi. Kiukkuisimmat palautteeni olen tainnut saada kritisoidessani Riikka Pulkkisen romaania. Toki useankin tekstin kohdalla on syntynyt keskustelua ja väittelyä, mutta aina hyvässä hengessä. Viime maaliskuussa kun kirjoitin enemmän yhteiskunnallisista aiheista, ja Lilyssä oli muutenkin jokseenkin hektinen tunnelma päällä, blogissani kävi lähemmäs 15000 lukijaa mutta yleistunnelma pysyi alati kiinnostavana ja rauhallisena. I like.

Mutta muualla sitten. Aikamoista menoa. Koska elän tässä somettomuudessani, saavuttaa monet pinnalla olevat keskustelut ym. minut usein vähän myöhässä, kuten vaikkapa tämä Emmi Nuorgamin Anttila-case. Emmi on taitava ja fiksu kirjoittaja, ja allekirjoitin hänen tekstistään joka sanan, se oli kaikinpuolin sellainen jonka olisin voinut itse kirjoittaa, joskaan tuskin olisin osannut yhtä hyvin. Mutta siis, tähän on tultu: kritisoit ison ketjun harjoittamaa sukupuolittunutta mainontaa ja olet huora joka pitäisi tappaa. Sillä lailla.

On aivan uskomatonta kuinka suuri joukko aivan käsittämättömän turhautuneita ja vihaisia ihmisiä tuolla jossain kaikkialla onkaan. Ja kuinka rajallinen on se määrä kanavia tuon vihan käsittelemiseen. On toki myös mahdollista että on paljon ihmisiä joille sanat huora, vittu, kuole, turpa, kiinni ovat samankaltaisia kuin nyt, en, ihan, ymmärrä, kertoisitko, lisää tai olen, eri, mieltä.

Että on ihmisiä jotka eivät tiedä ja/tai ymmärrä kuinka vahvoja ja väkivaltaisia sanat voivat olla, ja kuinka pahalta toisen, tuntemattomankin, kylmyys, julmuus ja viha voi tuntua. Ja toisinpäin, kuinka vahvoja ja rakentavia sanat voivat olla, ja kuinka hyvältä toisen, tuntemattomankin, lämpö, lempeys ja ilo voi tuntua.

Joka tapauksessa siis. Keskustelu on aina kiinnostavaa, raivoaminen ja uhkailu ei koskaan.

Peace!

Kommentit

Nuorgamin Emmi (Ei varmistettu) http://emminuorgam.com

Kiitos *sydän*

Helmi K
sivulauseita

Samoin.

Toimitus
Toimitus

Kiitos Helmi, että kirjoitit tämän, koko toimituksen puolesta. -Laura-

Helmi K
sivulauseita

Ja teille, mahtavaa että nostitte kunnolla esille.

Hieno teksti :) .

Helmi K
sivulauseita

Kiitos :)

Räyhälä
Räyhälä

"On aivan uskomatonta kuinka suuri joukko aivan käsittämättömän turhautuneita ja vihaisia ihmisiä tuolla jossain kaikkialla onkaan. Ja kuinka rajallinen on se määrä kanavia tuon vihan käsittelemiseen. On toki myös mahdollista että on paljon ihmisiä joille sanat huora, vittu, kuole, turpa, kiinni ovat samankaltaisia kuin nyt, en, ihan, ymmärrä, kertoisitko, lisää tai olen, eri, mieltä."

Loistava tiivistys!

Helmi K
sivulauseita

Kiitos. Ja miten ilahduttavaa että käyt täällä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.