sometimes it takes a stranger

sivulauseita

Pienet amerikkalaiset independent-elokuvat saattavat olla parasta mitä tiedän. Sellaiset elokuvat kuten A Love Song for Bobby Long, Barney's Version ja järisyttävän hyvä Blue Valentine. Ja eilen yöllä katsottu Welcome to the Rileys.

On lapsen kuoleman jälkeinen suru, nainen joka ei pysty lähtemään ulos talosta, mies joka työmatkalla New Orleansissa tapaa ränsistyneessä talossa asuvan nuoren stripparin jolla on korkeat korot ja surullisimmat silmät. Hetkiä jotka itkettävät ja naurattavat, yksittäisiä kuvia jotka kertovat enemmän kuin monet kokonaiset elokuvat. Iholle tulevat näyttelijäsuoritukset.

Ainoana miinuksena James Gandolfinin herättämä kaipuu Sopranosia kohtaan. Mutta ehkä senkin voisi katsoa. Taas. Neljännen kerran.

Kommentit

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Tää on niiiiin hyvä elokuva. Itkeä tyrskin läpi leffan, mutta silleen hyvällä tavalla. Vahinko, että ei koskaan tullut teattereihin Suomessa.

Helmi K
sivulauseita

Niinpä. Tosin eivät tulleet nuo muutkaan jutussa mainitut. Pienet jää jalkoihin.

Ja minäkin tyrskin, mutta juuri silleen hyvällä tavalla.

eveliina
Kult!

Oi kiitos vinkistä, kuulostaapa huipulta!

Ooh, rakastan Bobby Longia. Tämän on pakko olla hyvä päästessään mainituksi noin ihanassa seurassa!

Helmi K
sivulauseita

Mulle tuli monta kertaa mieleen Bobby Long. Mutta tavallaan toisinpäin. Että mies muuttaa tytön ränsistyneeseen taloon. Kaikilla on suuri sydän ja surullinen mieli.

Karoliina

En ole nähnyt Blue Valentinea, mutta jee, se tulee pääsiäisenä leffakanavalta!

Sopranos on hyvä, mutten koskaan ihastunut siihen niin paljon kuin moneen muuhun huippusarjaan. Mieheni sen sijaan teki siitä yliopiston lopputyönsäkin.

Helmi K
sivulauseita

Oikeastiko teki? Mistä aiheesta? Saako sen jostain luettavaksi? Mun mielestä HBO on lahja ihmiskunnalle :) Sopranos on kärjessä, mutta Wire, Mullan alla, Deadwood ja Boardwalk Empire ovat heti perässä. Tai ehkä Mullan alla on kuitenkin paras. 

Karoliina

Se liittyi Sopranosiin ja postmodernismiin, en muista tarkemmin.. En usko, että sitä löytyy mistään (paitsi meiltä ja varmaan sieltä yliopistolta Birminghamista, heh), on jo sen verran vanha ja vain BA-työ.
Olen samaa mieltä, että HBO on ihana lahja, mutta Sopranos ei jostain syystä saanut minua niin pauloihinsa. Toisin kuin esim. juuri Mullan alla. Muut suurimmat HBO-suosikkini ovat Kylmä rinki (Oz), Sinkkuelämää, Curb Your Enthusiasm ja Terapiassa. Deadwood ja BE olivat ihan ok (ja Rooma ja Carnivàle), Wirea en ole nähnyt, ja tiedän, että se täytyy vielä joskus nähdä. :)

Karoliina

Ai niin ja piti vielä sanoa, että Blue Valentine oli todella hyvä! Ja aito.

Helmi K
sivulauseita

Terapiassa! Miten unohdin! Roomasta en kovinkaan tykännyt. Ozista kylläkin, vaikka vikat kaudet olivat jo melkein liian julmia mulle. Me aloitettiin just Wire uudestaan ;) ja oon yhä yhtä hämmentynyt miten on mahdollista tehdä noin nerokas rikossarja.

Pitäisiköhän aloittaa sarja/HBO-blogi? :)

Karoliina

Hih, se olisi hyvä. Mutta minusta on kiva, että kirjoittelet täällä leffoista ja tv-sarjoista. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.