viisitoista minuuttia

sivulauseita

Miten eri tavalla minä nykyään suhtaudun aikaan.

Istun rappusilla, aurinko häikäisee, juon lasin kylmää viiniä ja poltan yhden tupakan. Laiturilta kuuluu kahden iloisen pulina. Hetki kestää noin viisitoista minuuttia ja olen täydellisen onnellinen.

Viisitoista minuuttia.

Ja niitä on ollut tänä kesänä monia, viisitoistaminuuttisia.

Jäätelöt puistonpenkillä, kaksi lukua hyvää kirjaa, iltauinti. Sohvalla ystävän uudessä kodissa, huvimajassa, autossa, Sodankylässä. Mustikkametsässä, merellä, lautalla, päiväunilla. Elokuvissa, sadetakissa, ukkosmyrskyssä, torikahvilla. Mielipidekirjoituksissa, blogiteksteissä, kirjeissä. Kotona.

Niin monta hetkeä, ihan lyhyttä, tärkeää ja kaunista. 

 

 

 

En kaipaa enää viikkokausia kestäviä helteitä, valvottuja öitä, ulkomaanmatkoja, tasaista rusketusta, jatkuvaa lepatusta vatsanpohjassa. En tarkkoja suunnitelmia enkä listoja. En ainakaan samalla tavalla kuin ennen.

Keskityn tähän päivään, satoi tai paistoi, ja vähän myös huomiseen. Päätän tehdä hyvää, saada aikaan, muuttaa ja luoda uutta. Minulla on mitä antaa. Aikaa, ajatuksia, tekojakin.

Joskus tunnen kaipauksen aallon mutta se lyö ylitseni lempeämmin. Muistuttaa laiskoista, hiljaisista päivistä, juhlista ja krapuloista, festareista ja suudelmista, palaneista olkapäistä ja pisamaryöpyistä kasvoilla.

Minulla on tässä niin paljon. Sylissä, mielessä, tiedostoissa, puheluissa, keskusteluissa. Ymmärrän sen tämän kesän jälkeen paremmin kuin koskaan ennen. Arvostan sitä enemmän kuin koskaan ennen.

 

Voi olla kesä eikä paljoakaan tekemistä, ja minä olen onnellinen. Eikä kyse ole tyytymisestä vaan rauhasta. Sellaisesta toisenlaisesta lepatuksesta joka kuiskii että nämä ovat parhaita vuosia. Just nyt.

Kunnes tulee toisia vielä parempia.

Minulle tämä kesä on ollut pitkä ja mennyt nopeasti. Se on ollut sateinen, aurinkoinen, tuulinen, harmaa ja kirkas.

Jättänyt minuun oman elämän kokoisen jäljen. 

 

Ja elokuu vasta alkoi. Edessä on Flow, Huvila, pimenevät illat ja työt.

Onnentyttö.

Kommentit

Roosa
Mangomalen

Tiivistit paljon. Kiitos.

Helmi K
sivulauseita

Sinun sanomanasi lämmittää erityisen paljon.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.