Testissä Kurk Golf

SMTHNG GOOD

Eilen suuntasimme ystäväni kanssa töiden päätteeksi testaamaan Kurk Golfin yhdeksän väylän Hill-kentän. Kurk Golf tarjosi yhdessä GoGolfin kanssa edun, jolla Green Feen sai vain kympillä (on muuten voimassa 31.5.2018 saakka) ja otimme tilaisuudesta kiinni. Tähän mennessä olemme lähinnä paukutelleet menemään Paloheinä Golfin tai nykyisein Hifk Golfin väyliä, mutta on jo tehnyt pitkään mieli testata jotain uutta. Varsinkin kun kenttää kuvailtiin sanoin "vesiesteet loistavat poissaolollaan" ja "Suomen hauskin golfkenttä", uskaltauduimme aloittelijatasoituksinemme paikalle.

Kurk Golf sijaitsee Kirkkonummella, ajomatka Espoosta oli n. 30 minuuttia, joten ehdimme hyvin tiiaamaan viiden pintaan. Kosketus klubitaloon jäi tosin melko lyhyeksi. Kurkissa on 3 eri ysiä, joista Valley + Lake toimivat myös kokonaisena 18 reiän kierroksena. Tarjoukseen sisältyi kuitenkin vain Hill, jota lähdimme pelaamaan. Vinkkinä, että Hill sijaitsee tien toisella puolella klubitalosta, siirtymiseen kannattaa siis varata hetki aikaa.

Saimme pelata kahdestaan, joka ei yllättänyt meistä kumpaakaan, sillä tasoituksinemme täytimme lähes maksimin. Olimme siihen myös tyytyväisiä, vaikka viime aikoina Paloheinässä on seuraamme useammankin kerran tullut kolmas pelaaja. Golfiin kuuluu, että pelataan välillä myös tuntemattomien kanssa. Itse kuitenkin vielä kerään rohkeutta lähteä kiertämään ilman kaveria, vaikka tiedänkin jännityksen olevan turhaa.

Vesiesteiden poissaolosta huolimatta, avasimme molemmat heti oikessa laidassa sijaitsevaan ojaan. Ensimmäinen väylä menikin harjoittelun piikkiin, kun tällä kertaa emme ehtineet lämmitellä rangella ennen kierrosta (Oppituntimme numero 1). Toiselta väylältä eteenpäin lyönnit alkoivat jo sujua paremmin. Väyliä reunustivat kuitenkin metsät ja pusikot, jotka magneetin lailla vetivät pallojamme vuorotellen puoleensa. Puskista kyllä tarttui mukaan myös pari bonuspalloa, joten kovin tappiollista kierrosta tästäkään ei tullut. Maasto oli myös hyvin mäkistä, joka asetti omia haasteitaan lyönneille. Väylien 5-9 kohdalla peli jo sujui tasoon nähden paremmin.

Osan greeneistä vieressä oli soittokello, jonka olemassaoloa hetken pähkäilimme. Keksimme kellolle onneksi ihan oikean tarkoituksen; kun väylä on kovin mäkinen, eivät seuraavat pelaajat avatessaan näe, onko edellinen ryhmä vielä greenillä. Väylien ollessa lisäksi lyhyitä, hyvän pelaajan avauslyönti voi yltää näkymättömissä olevalle greenille. Tuota kelloa tulee soittaa, kun lähtee greeniltä kohti seuraavaa väylää merkiksi perässätuleville pelaajille. Olisimme kaivanneet tähän ohjeistusta caddiemasterilta, hänen tietäessään, että pelaamme paikassa ensimmäistä kertaa. 

Kaikenkaikkiaan Kurk Golf jätti hyvän mielen ja voisin mennä sinne uudelleenkin. Suomessa ei ole liikaa kenttiä, joissa korostetaan rentoutta ja aloittelijoiden tervetulluutta.

Jos tiedät muita hyviä paikkoja aloittelijoille pk-seudulla, saa vinkata!

- Noora

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.