Ainakin 6 asiaa, jotka on pakko tehdä

 

Viime aikoina on ottanut aivoon jotenkin tavallista enemmän. Syytän siitä syksyä ja pimeneviä iltoja, sekä ihan vain itseäni. Olen huolehtinut parhaimmasta ystävästäni (meikämandoliinista) huonosti ja nyt se kostautuu. Hommat alkoivat rakoilla jo pari viikkoa sitten, kun itkien painelin menemään pitkin Jyväskylän katuja ja kaikki omassa itsessä inhotti. Korjausliikkeitä on tehty ja selkeästi hommat on jo paremmalla mallilla, mutta työtä on vielä ikuisesti jäljellä. Kun avaimet täydelliseen onneen on hanskassa, paukautan ne tänne blogiin teidän analyyttisten silmien alle.

Mennään kuitenkin tämän päivän aiheeseen, eli asioihin, jotka on vaan pakko tehdä, vaikka kuinka olis kikkeliä otsassa ja parasta sillä hetkellä olisi makoilla äksänä esim. eteisen lattialla, kuten minä tässä eräs päivä tein. 

1. Kissanvessojen siivoaminen. Ehdottomasti numero ykkönen. Homma, joka on tehtävä päivittäin, ellei halua välttämättä löytää eteisestä Kaisa-kissan terveisiä pökäleiden muodossa. Nopea homma, mutta jotenkin naurettavan vaikea saada aikaan.

2. Kissanvessojen huolellinen peseminen. Ah. Vielä enenmmän pakkopullaa, mutta tällä tavalla estetään ylläripissat sängystä, kun ihmiselle pitää alleviivata, että bajamaja alkaa olemaan jo pahimman luokan festarivessa. 

3. Kokkaamisen jälkeinen siivoaminen. Niin ylitsepääsemättömän vaikeaa. Ensin vuodatat koko sydämesi ruokaan ja nautit siitä rakkaimpasi kanssa. Sen jälkeen siirrytte sohvalle (tai minne ikinä nyt päädyttekään vinkvink) ja tiskit on viimeinen asia, jonka haluaisit hoitaa sillä hetkellä. Takuuvarma tunnelman tappaja on alkaa täyttämään astianpesukonetta, mutta aamulla kuitenkin kiität, jos keittiö on siisti. Tähän väliin on kuitenkin tunnustettava, että M siivoaa meillä yleensä keittiön, kun minä olen ensin inspiroinut sen räjähdyksen partaalle ja lusmuilen viimeiseen asti sen siivoamisen kanssa. 

4. Järkevään aikaan nukkumaan meneminen. Tätä en voi korostaa liikaa. Se on tehdävä, jos meinaa olla toimintakykyinen seuraavina päivinä. Silti olisi aina vaan niin ihana katsoa vielä vähän telkkaria tai lukea juttuja internetin loputtomasta informaatiotulvasta. Tarkemmin, kun miettii, voi kaiken sen tehdä myös seuraavana päivänä, mutta kun se ei tunnu silloin enää samalta. 

5. Läksyjen tekeminen (jos haluaa valmistua koulusta). Tästä täytyy sanoa sen verran, että laululäksyt on kivoja, ja niitä teen todellakin mielelläni, mutta sellaiset kakkahommat, joita lykkää ihan viimeiseen asti (ja vähän siitä ylikin), kuuluvat tähän sarjaan.

6. Aikuisena oleminen. Sellaisina hetkinä, kun pötköttelen eteisen lattialla x-asennossa toivon koko sieluni pohjasta, etten olisi aikuinen, joka on vastuussa itsestään. Vaihtaisin paikkaa 6-vuotiaan Henriikan kanssa siihen asti, kunnes kaikki laskut ja muut aikuisten jutut olisivat hävinneet elämästä. Voisin toisaalta vaihtaa paikkaa myös Eemeli-kissan kanssa. Se on maailman onnellisin veikko. Ei paljoa muuten laskut mieltä paina.

7. Vaatteiden pukeminen. Meillä on kotona jo muodostunut vitsi siitä, että miten nopeasti multa häviää vaatteet päältä, kun tullaan kotiin. Tykkään nakkena olemisesta, mutta tällä vaatteiden pukemisella/riisumisella tarkoitan nyt niitä "pyhävaatteita". Koti-Rölli onkin eräs lempinimi, jonka rakas aviomieheni on minulle antanut. Tämä viittaa siihen lookkin, jonka onnistun luomaan muutamassa minuutissa kotiin tullessa pukemalla pieruverkkarit, M:n hupparin ja villasukat päälle. Varsin viehättävä waiffi sanoisin.

 

 

Mitä sun pakko tehdä-listalle kuuluu?

 

Sua saattaa kiinnostaa myös juttu: Kun kaikki vaan v#tuttaa

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.