Göteborgista saa maailman parhaita katkarapuvoileipiä

On ihan pakko vielä ennen varsinaiseen kakkospäivään siirtymistä fiilistellä Tuokholman ja Göteborgin välillä auenneita maisemia. Oltiin myöhään liikkeellä ja aurinko oli tehnyt jo hyvän tovin laskua, kun vierssä aukeni valtavan kokoinen järvi. Hetki siinä meni ennen, kuin ala-asteen maantiedon tunnilla opitut Ruotsin kaksi valtavaa järveä muistuivat mieleen, ja siinä se nyt oli livenä, pitkä ja täydellisen tyyni Vättern. Käytiin rannassa ihastelemassa ja nappaamassa muistoksi muutama kuva ja jatkettiin huristelemista kohti illan määränpäätä.

Tarkalleen ottaen yövyttiin Landvätterissä, aivan lentokentän kupeessa. Sukulaistemme koti on niin idyllisissä maisemissa, että on vaikea uskoa Göteborgin tai lentokentän olevan vain jokusen minuutin ajomatkan päässä. Kohteessa meitä odotti ihana kesäilta ja lämmin vastaanotto.

 

 

Unta ei tarvinnut juurikaan odotella, vaan nukahdettiin kummatkin ihan hetkessä suloiseen pihamökkiin luonnon keskellä. Unta todellakin tarvittiin, sillä seuraavan päivän ohjelma tulisi koostumaan kävelystä kaupungilla.

Kuten jo matkapäiväkirjan ensimmäisessä osassa kerroin, ei meillä ollut mitään suunnitelmia Göteborgin valloittamiseen, joten oli enemmän kuin tervetullutta, että meille oli järjestetty täydellinen kaupunkikierros, joka päättyi huikaiseviin maisemiin Gothia Towerin 23. kerroksessa sijaitsevaan ravintolaan ja universumin parhaaseen katkarapuleipään. Lähdettin liikkeelle jo ennen puolta päivää ja palattiin muistaakseni vasta kuuden jälkeen.

 

 

Katkaravuista sen verran, että ollessani pääsykoereissulla samaisessa kaupungissa 5 vuotta sitten, en muuta syönytkään. Löysin kaupungilta yhden kahvilan, jossa valitsin lounaaksi katkarapusalaatin ja sen jälkeen kävin siellä syömässä joka päivä. Yhtenä päivänä kahdesti, lounaan ja illallisen. Ei siis ole varmastikaan mikään yllätys, että oikeastaan ainoa asia, josta olin Matiakselle puhunut – Göteborgin ihanan tunnelman lisäksi – oli nämä katkaravut. 

 

 

Kaupunkina Göteborg oli edelleen yhtä lämmin ja ihana, kuin edellisellä kerralla. Silloin tosin oli vielä talvi, mutta nyt lähemmäs 30 asteen lämmössä kaikki tuntui vielä ihanammalta. Onnittelut kaikille teille ystävät, jotka olette tänä keväänä kuulleet iloisia uutisisa, ja pääsette opiskelemaan tuohon kaupunkiin.

Voisin luetella tähän vaikka miten monta nähtävyyttä, jotka on ”pakko” nähdä, mutta nostan top 3 -listalle tällä kertaa jotain ihan muuta.

  1. Maailman lämpimimmät ja vieraanvaraisimmat majoittajamme tekivät Matiaksen ensivierailusta unohtumattoman.
  2. Katkarapuleipä korkeuksissa.
  3. Talviturkin heittäminen kuuman päivän päätteeksi.

 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

 

Seuraa blogia facebookissa // Instagramissa

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihanan näköinen ja kuuloinen paikka. Mun pikkuveli on tälläkin hetkellä vaihdossa Göteborgissa, harmittaa etten saanut aikataulua sopimaan että olisin mennyt moikkaamaan häntä ja parin viikon kuluttua hän palaakin jo takaisin. :)

Henriika S.

On kyllä ihan mielettömän hyvän fiiliksen kaupunki :) Sun veli on todella onnekas! Viikonloppulomakohteena ihan täydellinen varsinkin nyt kesällä :)

Kommentoi