Jos lähdet New Yorkiin, sun kannattaa...

...tykittää menemään kuin hullu, sillä kuten isälläni on tapana sanoa: "Näin se nyt vaan on."

Kirjoittelin meidän pyhiinvaellusmatkastamme Nycin jazzkapakoiden ihmeelliseen maailmaan jo muutamaan otteeseen täällä ja täällä, mutta matka oli sen verran eeppinen, että se ansaitsee vielä jatko-osan jos toisenkin. Tänään vuorossa on juttu majoittumisesta.

Isossa Omenassa vaihtoehtoja on monia ja tässä kohtaa rahaa saa palamaan aivan järkyttäviä määriä. Meidän reissumme ajoittui vielä joulukuun alkuun, ja juuri sopivasti siinä paikkeilla hotellien ja hostellien hintoihin pamahti joululisät päälle (yhden yön hinnat saattoivat jopa tuplaantua...). Aluksi meillä oli haaveissa viettää ainakin muutama yö jossain vähän paremmassa hotellissa, mutta siinä vaiheessa, kun vähän yli viikon majoitukseen olisi mennyt lähemmäs 2000 euroa, ja puolet lomasta olisi saanut silti olla ilman aamupaloja ja omaa vessaa, päätettiin luopua tästä luksuksen haikailusta. 

 

 

En osaa sanoa missä kantimissa Airbnb toiminta on laillisuutensa puolesta (hups), mutta aikaisempien todella positiivisten kokemusten perusteella uskallettiin lähteä tutkimaan sitä vaihtoehtoa. Rahan säästäminen nimittäin kiinnosteli tuossa kohtaa aika kovasti. Reissun tarkoitus ei ollut hotellihuoneessa loikoilu, joten asetettiin majoituksen kriteereiksi siedettävä matka Manhattanille, oma huone ja kohtuullinen hinta.

Täytyy tässä kohtaa vähän kehua, että omaan jonkun ihmeellisen kyvyn majoitusten spottaamiseen. Meillä on käynyt aina ihan mieletön tuuri ja niin kävi tälläkin kertaa. Viikkojen nettisivujen kahlaamisen jälkeen silmiin osui Airbnbn kautta nuoren näyttelijän tarjoama huone Queensistä. Hintaa kahdeksalle yölle tuli muistaakseni 450€ ja matka Manhattanille kesti vähän reilu puolituntia.

Paperilla homma näytti vähän liian hyvältä ja olin vielä Nycin päässäkin valmistautunut siihen, että koko homma menee reisille ja aamuyöllä pitää lähteä etsimään majapaikkaa, mutta eihän se mennyt. Asunnossa ei myöskään näkynyt yhden yhtä torakkaa ja meillä oli todella mahtavan kokoinen huone käytössämme. Torakoiden puuttuminen on ilmeisesti oikeasti aika kova juttu, tai ainakin kaikkien meidän kavereiden kotona oli näitä pikkuisia ei-toivottuja alivuokralaisia.

Todettiin reissussa, että vaikka olisimme maksaneet itsemme kipeäksi Manhattanilla sijaitsevasta pikkuisesta huoneesta ilman omaa vessaa ja suihkua, olisi matkoihin silti mennyt paljon aikaa, joten oli fiksu veto tinkiä sijainnista ja säästää rahaa muihin hommiin. Meidän tapauksessa tärkeintä ei ollut koluta läpi kaikkia mahdollisia kauppoja ja kantaa kasseittain tavaraa Suomeen, ja tästä syystä pärjättiin ihan hyvin, kun ei ollut niitä kauppakaseeja, jotka olisi ollut kiva viedä välissä huoneeseen. Saatettiin lähteä aamupäivällä kylille ja painella niillä lämpöisillä ihan yöhön asti, vaikka matkaa ei mitenkään kauheasti majapaikkaan ollutkaan.

 

 

Voin suositella todella lämpimästi Queensissä majoittumista ainakin N- ja W-metrolinjojen varrella, sillä meidän kokemuksen mukaan siellä on tosi rauhallista ja paljon ravintoloita, jotka tuntuivat olevan edullisempia, kuin ihan kaupungin sykkeessä olevat (30 avenuen ja Broadwayn välillä ainakin).

Huomaan, että reissukuume nostaa taas päätään, sillä ajatukset vaeltelevat ihan muissa maissa, kuin Suomessa ja koulutehtävissä. Onko siellä kohtalontovereita ja jos on, niin minne tekisi mieli? 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

 

 

Seuraa blogia facebookissa // Instagramissa

Kommentit

JollyHolly

Ihanaa! USA! <3 Ollaan suunniteltu miehen kanssa , että teemme joskus (kun tarpeeksi säästetään rahaa) niin roudtrippi USA:ssa. Käytäisiin ainakin Memphisissä Tenneseessä katsomassa Elviksen taloa :) :D mun unelmien kohde. Sitten Texasissakin voisi käydä syömässä jotain todella hyvää pihviä!

Kiva kuulla amerikanmatkastasi! :)

Henriika S.

Ooo kuulostaa ihanalta! Mä haluaisin myös päästä näkemään muita paikkoja sieltä. Sellasta todella amerikkalaista elämää, haha :D Kaikki Nycissä asuvat kaverit on sanoneet, että se kaupunki on jotain ihan muuta, kuin normaali amerikkalainen meininki. Kävin kerran lukioaikana Miamissa ja siellä olis kyllä kiva käydä myös uudestaan nyt vanhempana! 

JollyHolly

Joo miami näyttää kyllä tosi relax mestalta :) siinä samaisessa usa roadtripillä pitää ehottomast käydä sielä. Hyvä roadtripin lopetus ... miami. Eikä noniin nyt tuli kauhee himo lähteä sinne. Vielä pitää vähän säästää :D

Henriika S.

Hahah :D Meillä on ollut aivan armoton säästökuuri kesää varten ja ollaan päästy siihen pisteeseen, että pakataan kamat autoon ja hurautetaan kesäkuussa kuukauden sisällä Ruotsi-Hollanti-Saksa-Italia ja takas. Silti polttelee jo kaikki uudet kohteet mielessä.. Hups.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.