Jyväskylää hemmotellaan: Menovinkki tiistaille!

Aurora Highres-10.jpg

 

Jyväskylää on hellitty jo useampana kesänä kaikenlaisilla festareilla ja oma suosikkini kesän tapahtumista on Summer Jazz Club-konserttisarja. Tulevana tiistaina (25.7. klo 21) Jyväskylän Popparissa on klubin heinäkuun konsertin aika. Tällä kertaa lavalle nousevat Aurora Hentunen Quartet ja rumpali Okko Saastamoisen johtama OK:KO. Kerroinkin jo tässä Pori Jazz-postauksessa, että jos OK:KO on vielä tuntematon yhtye, ja Pori Jazzit jäi välistä, on heidät mahdollista nähdä nyt Popparissa. 

Erityisesti illan kattauksessa mieltä lämmittää pianisti Aurora Hentusen johtama kvartetti, sillä seurasimme Auroran suositusten rohkaisemana vaihtovuodeksi Groningeniin. Ei ole mitenkään epätavallista, että meidän sydämemme jäivät vaihtovuoden jälkeen osittain Hollantiin, sillä Auroran se nappasi kokonaan. Hän opiskelee nykyisin Amsterdamin konservatorion jazz-osastolla ja on kerännyt ympärilleen todella taitavan porukan, jossa kuulee vaikutteita New Yorkista, Amsterdamista ja Helsingistä. Jyväskylää unohtamatta. 

 

Aurora Highres-5.jpg

 

Summer Jazz Club on pianisti Antti Lähdesmäen ideoima upea konserttisarja, joka esittelee uusia suomalaisia jazz-musiikin tuulia. Antille kuuluu valtavan iso kiitos, sillä tällaiselle oli Jyväskylässä todellakin tilausta. Myös Antti nähdään lavalla yleensä vähintään kerran kesässä ja hänen musiikkinsa on ehdottomasti tutustumisen arvoista. Tästä pääset fiilistelemään.

OK:KO ja Aurora Hentunen Quartet on meikäläiselläkin vielä näkemättä (ja kuulematta), ja jos taivaankappaleet suinkin loksahtavat paikalleen, suuntaan tiistaina kohti Jyväskylää ja Popparia. 

Tarkemmat infot tapahtumasta löydät tästä facebook-tapahtumasta. Valitettavasti tämä blogiurani ei ole vielä niin sunnattomassa nousussa, että olisin uskaltanut kysyä Antilta vapaalippuja arvottavaksi keikalle, mutta ehkäpä ensi vuonna. Tai mahdollisesti jo elokuun klubille. Who knows 😉

 

Lavalle nousevat siis:

Aurora Hentunen – Piano
Joona Kilponen – Trumpetti
Veli-Matti Silanterä – Kontrabasso
Ville Luukkonen – Rummut

***********

Okko Saastamoinen – Rummut
Jarno Tikka – Saksofoni
Toomas Keski-Säntti – Piano
Mikael Saastamoinen – Kontrabasso

 

Tässä pieni makupala OK:KO:n meiningistä olkaatte hyvät!

 

https://youtube.com/watch?v=FmZLNO-_1nU%3Frel%3D0%26controls%3D0%26showinfo%3D0

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

Kuvat: Nichon Glerum

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *