Jyväskylän brunssit kuolevat – pelastaako hotelliaamiainen?

P3114530.jpg

nayttokuva_2017-10-18_kello_13.23.53.png

Kuoleeko Jyväskylän brunssikulttuuri? Tämän kysymyksen olen esittänyt itselleni nyt jo useampana viikonloppuna ja viimein oli hyväksyttävä se totuus, että niitä on totisesti kadonnut tästä kaupungista meidän Hollanti-vuoden aikana ihan liian monta.

Instagramissa mun toilailujani seuraavat tietävätkin, että meidän perheessä eletään nyt rankkoja aikoja, sillä päätettiin yhteistuumin laittaa ruokavalio taas rankemman tarkastelun alle. Vaikka kuinka julistan kohtuuden nimeen ja siihen, että minä syön ympäri vuoden täydellisen terveellisesti, mutta samalla myös rennosti – ei asia ollut niin.

Ei todella ollut. Meidän perheen herkkupeput (minä, Matias ja kissat, eli kaikki) olivat salakavalasti taas lisänneet ruokavalioon viikonloppuyöiden mäkkärireissuja ja liian tiuhaan tapahtuvia sipsi-iltoja (ja herkkunapsuhetkiä). Siinä ei paljon terveellinen ruokavalio auta, jos sen lisäksi vielä nauttii näistä hykerryttäviä ähkyjä aiheuttavista tuotteista.

Mites täällä nyt sitten menee? No, herkut on olleet nyt pannassa ja kasvisten määrää on lisätty huomattavasti. Olen ottanut myös aivan tajuttoman hyvän aamupalasmoothien jokapäiväiseen ohjelmaan ja ehkäpä tällä tavalla mahdollisesti saanut itseni jopa nauttimaan aamulla syömisestä. Toki aamulla syöminen on ihan kivaa, jos silloin saa syödä hotelliaamiaisen tai sitä vastaavan brunssin, mutta puuro ei ole heti heräämisen jälkeen se asia, jonka perään haikailen. Välillä saattoi mennä helposti kolmekin tuntia, että havahduin syömään aamupalaa. Smoothien muodossa saan heti energiaa koneeseen ja kroppa herää nopeammin päivään. Tästäkin on todisteena instagramissa mun eka smoothiekuva. Koska eihän se terveellisyys mitään ole, jos siitä ei ole kuvia instassa, nii. 

Takaisin asiaan, eli siihen brunssiin ja niiden vajeeseen täällä Jyväskylässä. Oltiin sovittu, että sunnuntaina mennään viettämään parisuhdeaikaa ja hellimään makunystyröitä brunssille. Koska Fransmannin brunssin kerrottiin olevan kuollut ja kuopattu, päätettiin ottaa riski ja mennä testaamaan uuden Verso-hotellissa sijaitsevan Silmu-ravintolan aamupalaa. Se maksaa ihan kiitettävästi (21€), joten arveltiin sen olevan runsas ja brunssin kaltainen. Luojan kiitos asia todella oli niin ja saimme rahalle vastinetta. Ainakaan meidän aamupalasta ei jäänyt puuttumaan mitään.

 

P3114518.jpg

P3114519.jpg

 

Verso-hotelli on Yöpuu-hotellin sisarhotelli, joten aamupala oli meille entuudestaan tutun oloinen astiastoa myöten. Yöpuun versio on tosin paljon rauhallisempi, sillä onhan hotellin koko myös todella paljon hillitympi. Aamupalaa mainostetaan suomalaisena aamupalana ja sitä se kai olikin. Ainakaan tarjolla ei ollut mitään eksoottisia makuja. Saavuttiin paikalle kymmenen aikaan ja ilmeisesti onnistuttiin tulemaan juuri kiireisimpään aikaan, mutta rauhallisella sunnuntaifiiliksellä siitäkin selvittiin. 

Suosittelisinko minä tämän kokemuksen jälkeen Verson aamupalaa? No suosittelisin. Sain siellä aivan taivaallisen täydellistä munakokkelia. Siitä yleensä muuten tietää (ainakin mä kuvittelen niin) aamupalaa loihtivan henkilökunnan tason ja rakkauden lajiin. Mikä voikaan olla karmaisevampaa, kuin ylikypsä munakas. Kokkiystäväni mielestä ei juuri mikään. Tämän paikan valitessa siitä ei ole pelkoa. Oikeastaan siellä ei ole pelkoa muusta, kuin siitä, että se on täynnä. 

Olen aivan varma, että siellä ruudun toisella puolella tiedetään tämän maan parhaimmat brunssit ja aamupalat, joten nyt kaikki vinkit kehiin:

Ilmianna sun suosikkibrunssi!

 

P3114525.jpg

P3114526.jpg

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

Ps. Sieltä sai myös taivaallista porkkanakakkua.

 

 

Seuraa blogia facebookissa // Instagramissa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *