Kesän tärkein vaate: PYÖRÄILYSORTSIT

Kesä on täällä ja niin on paljaat sääretkin. Rakastan kesää yli kaiken ja on ihanaa, kun ei tarvitse enää varautua kerrospukeutumisella. Rohkeimmat jättävät sukkahousut kotiin jo heti kevään ensimmäisenä lämpimänä päivänä, mutta itse sinnittelen ne jalassa niin pitkälle kuin pystyn. 

 

Kuulun siihen joukkoon, joiden reisien välissä ei ole ollenkaan tilaa. Reidet ovat kuin vastarakastunut pariskunta. Erottamattomat. Ne osuvat toisiinsa ja kävellessä hankaavat toisiaan vasten. Lopputuloksena on kipeä ja rikki mennyt iho.

Mielessä on edelleen muistot yläasteen luokkaretkeltä, jonne olin valinnut uuden hameen. Tottumattomana hametyyppinä en tajunnut siinä piileviä kivuliaita vaaroja. Käveltiin sen retken aikana todella paljon ja loppua kohden tihrustin itkua joka askeleella. Kotona vaurioita kartoittaessa hameen alta paljastuivat aivan vereslihalla olleet sisäreidet. Sen jälkeen en käyttänyt hameita vuosiin ennen kuin tajusin täydellisen pelastuksen olevan omassa vaatekaapissa. PYÖRÄILYSORTSIT. Nämä pituudeltaan täydelliset sortsit ovat kesieni pelastus. En nyt tarkoita niitä super spinnaajien pehmustettuja versioita, vaan sitä housujen mallia.

 

(Valkoiset ja elämää nähneethän ne on. Siis jalat. Ei siitä mihinkään pääse.)

 

Perus farkkusortseissa on pitkään näkynyt kaupoissa vain niitä perskannikat paljastavia itsetunnon kohottajia, joten olen jättänyt ne jo ihan siitä syystä sinne kaupan hyllyille. Näiden alushousumallisten sortsien kohdalla törmää myös tähän samaan hankausongelmaan, joten niiden jäädessä kauppaan kaikki voittaa. Pakarat pysyy lahkeiden sisäpuolella, eikä minua satu kävellessä. Farkkusortseja päälläni ei ole siis nähty hetkeen (nyt kaapista löytyy onneksi yksi täydellisen pituinen pari), mutta hameita ja mekkoja senkin edestä. 

Toinen mahtava puoli näissä sortseissa on se, että oikean mallin löytyessä ne nousevat navan korkeudelle siloittaen alushoususista mahdollisesti aiheutuvat muhkurat ja luovat täydelliset olosuhteet hameen käyttöön. Plussaa on myös, ettei ne jalassa tarvitse miettiä miten hame lepattaa tuulessa. Voi painella menemään pyörällä juuri niin lujaa, kuin huvittaa. Kadulla Marilynien tapahtuessa paparazzit saa korkeintaan kuvia jostain jännittävästä kuosista, joka sen päiväisissä sortseissa on.

 

 

Koen, että oma tyylini on välillä sen verran kauhea, ettei muotivinkkejä allekirjoittaneelta kannata kysellä, mutta mukavista vaatteista tiedän hyvinkin paljon. Mainittakoon vielä, että sortsit hameen alla on myös mainio keino ehkäistä kaikkien naisten kahua: pershikeä eli tuttavallisemmin pehiä. Tietysti ne onnelliset, joiden haarojen välissä pääsee kulkemaan raikas kesätuuli, eivät välttämättä allekirjoita tätä, mutta minulle sortsit luovat turvaa tuolista ylösnoustessa. Ei sillä, etteikö olisi aivan normaalia hikoilla takapuolen kohdalta, mutta itse tykkään siitä, kun hameen takaosassa ei ole pakaroiden muotoista hikilänttiä. 

 

 

Kuvista näkee, että polvet on joskus olleet pahasti ruvella, reisissä on vähän karvoja ja jalat on kaukana mallin jaloista ja kisakireydestä. Jalat osuu seistessä niin ankarasti yhteen, että polvet kolisee. 

Groningenissa on jo kesä (suomalaisen mittakaavassa) täysillä menossa, joten laitanpa tänään jalkaan pyöräilysortsit ja siihen kaveriksi kesäisen maksimekon.

 

Olisi hienoa tuntea kesätuuli haarojen välissä, mutten jää odottelemaan sitä ihmettä ja nautin kävelystä vastarakastuneiden reisien kanssa. 

 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jeppis, minä tunnen nämä turvashortseina, pääasiallinen tarkoituksensa kun on estää vilahtelut ja pitää siis pehva turvassa julkisuudelta. :D Huippuvaate joka tapauksessa. :)

Henriika S.

Turvasortsit! Tästä lähtien kutsun näitä todellakin niiksi! Pakarat pysyy turvassa katseilta ja iho turvassa hankaumilta :)

Iidaafel
Iidan matkassa

Aivan loistava ja niin hauskasti kirjoitettu teksti! Täysin kolahti :)

Henriika S.

Kiitos! Pitää repiä asiasta vähän huumoria, vaikka oon oikeesti todella kateellinen kesätuulesta haarojen välissä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.