Kiiltävä ja eläväinen meikki. Kirjaimellisesti.

Jos ihosta virtaava öljy olisi haluttua tavaraa, olisin varmaankin miljonääri.

Minua katsoessa on oltava varuillaan, sillä kasvoni häikäisevät helposti. Valon osuessa kasvoilleni alkaa hipiäni kimmeltämään samalla tavalla, kuin Twilight Edwardin iho konsananaan. Hänen kanssaan olen samoilla linjoilla siitä, etten pidä tästä ominaisuudesta mitenkään erityisen paljon. Olemme vuosien saatossa lääkäreiden kanssa diagnosoineet ihoani monella tavalla, mutta yksi diagnoosi on ja pysyy. Öljyinen iho.

 

Voisi kuvitella, että esiintyvänä taiteilijana olisin asiantuntija kaikkien primereiden ja kiinnitystuotteiden ominaisuuksista puhuttaessa, mutta on tunnustettava, että kuulun siihen jengiin, jotka pesevät kasvonsa liian usein käsisaippualla. Jep. Not cool. Olen kyllä ihan taitava käsistäni ja kuvataidekoulusta käteen jääneet taidot auttavat varsinkin silmämeikin tekemisessä, mutta jos työn tulokset karkaavat sillä hetkellä, kun astut ulos ovesta, ei kukaan niitä pääse ihailemaan. On meilkeinpä se ja sama, että vetäisin vähän jotain väriä sormella luomelle ja painelisin keikalle. 

Meikki näyttää mielestäni usein oikeastaan aika hienolta, mutta kun se ei malta pysyä paikallaan. Täydellinen luomiväri lähtee muutaman tunnin päästä omille reissuilleen ja illan päätteeksi koko komeus on piiloutunut luomivakoon. Käytössä on ollut joku sellainen pohjustustuote, joka hillitse tätä karkumatkaa, mutta ilmeisesti liian kevyt versio näille säihkyluomille. 

Joskus olen haaveillut sen muodikkaan highlighterin käytöstä, mutta meikkaamisesta parin tunnin päästä koko naama on jo yksi highlight, niin se on nyt sitten vähän jäänyt. Voisi kuvitella, että tehokeino öljyisyysden vähentämiseksi olisi joku ihoa kuivattava tuote, mutta ei. Mitä kuivemmaksi ihoni muuttuu, sitä enemmän siitä puskee öljyä. Jos jotain positiivista tästä öljyputouksesta pitää reipiä, ehkäisee se ehkä vähän ryppyjen muodostumista. Paino sanoilla ehkä ja vähän.

 

 

Yksi vinkkivitonen kasvojen ihonhoitoon hihasta kyllä löytyy ja se on rasvaisin Apobase, joka markkinoilta löytyy. Putelin väri on punainen ja omalla kohdallani se on ollut suurin apu epäpuhtauksien kuriin saamisessa. Voisi kuvitella, että rasvaisen ja akneen taipuvaisen ihon paras kaveri olisi joku kuivattava voide, mutta eipäs ollutkaan. Luultavasti oma ihoni on oikeasti todella kuiva, mutta öljyisyys vain piilottaa sen alleen. Jos unohdan rasvata kasvot, huomaan sen heti vanhojen ystävien, finnien, saapuessa takaisin koristamaan kasvojani. 

Ihonhoidosta tuli mieleen yksi hieno tarina yläasteelta, josta muistuttaa pieni kolo nenänpäässä. Siihen kohtaan nimittäin yritti tulla finni joskus ja fiksuna tyttönä ryhryin puristelutalkoisiin huonoin seurauksin. Sille kohdalle tuli rupi, josta myöhemmin jäi jäljelle kohollaan oleva arpi. Aikani sitä arpea katseltuani otin sakset käteen ja leikkasin sen pois?! Siis LEIKKASIN?! Kuka idiootti kuvittelee, että tekemällä uuden haavan, vanha arpi katoaa? Niinpä. Joten tästä syystä nenänpäässäni on nyt pieni kolo muistuttamassa minua, että on parempi miettiä muutaman kerran ennen, kuin ryhtyy hommiin.

 

 

Todistettavasti meikki voi kuitenkin pysyä kasvoillani myös paikallaan. Se on nähty hääpäivänä. Aina vessassa käydessäni olin valmis tekemään korjaustöitä, mutta niille ei ollut tarvetta koko iltana. Luomiväri pysyi paikallaan täydellisesti. Mutta miten ihmeessä?

Jos siellä ruudun takana on joku joka tietää tästä aiheesta jotain, tarvitsen todellakin apua.   

Mitä tuotteita mun oikein täytyy hankkia, että meikki pysyy siinä, missä sen haluan pysyvän? 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

Kommentoi