Mitä tehdä Cochemissa? Vinkkejä Moselin jokilaaksoon

Matkaa on tätä tekstiä kirjoittaessa takana jo lähes kolme viikkoa, mutta haluan palata vähän ajassa taaksepäin ja kertoa teille, että missä kaikkialla käytiin, kun Matiaksen äiti oli meidän mukana Saksassa. Vierailu keskittyi historian havinaa täynnä olevaan reilun 5000 asukkaan kaupunkiin Cochemiin, jonka mainitaan ensimmäisen kerran jossain tärkeässä kirjassa vuonna 886 (en ymmärrä historiasta mitään). Viinihifistelijöille suosittelen ehdottomasti viinimaistelua ja viinitilalla vierailemista, mutta jos sellaiset hommat ja kaljan juominen ei niin kauheasti kiinnosta, kerron vähän tärppejä Cochemin ja sen ympäristön vähemmän viinipäiseen matkailuun.

 

1. Valtakunnanlinna eli Reichsburg

 

Et voi olla huomaamatta tätä Cochemin keskellä komeilevaa rakennelmaa, ellet tuijota varpaitasi koko lomaa. Internetin ihmeellisten tietokantojen (Wikipedia) mukaan sitä on alettu rakentamaan jo 1000-luvun alussa. Linnaan pääsee sisälle, jos haluaa maksaa opastetusta kierroksesta, mutta sen pihalla vieraileminen on jo mielestäni aivan hieno elämys. En ole itse ikinä maksanut linnaan pääsystä, mutta yhden vihkimisen olen todistanut linnan sisällä ja olihan se nyt ihan hieno kokemus, mutta kuten jo yllä kerroin, ei historia kuulu vahvuuksiini, joten en varmastikaan saanut kaikista hienouksista niin paljon irti, kuin olisin voinut.

 

2. Sesselbahn-köysirata Pinnerbergille

 

Vähän kaupungin ytimestä poispäin mennessä löytää tiensä hissin alkupäähän, josta voi ostaa joko menopaluu-lipun tai pelkästään menon. Menopaluu taisi olla tällä reissulla reilut kuusi euroa. Hissi nousee ylös korkeuksiin, jossa voi nauttia kaikkia ravintolaherkkuja mahtavalla näköalalla ja pienen kävelymatkan päässä on myös itse Pinnebergin näköalapaikka. Reippaimmat voivat kävellä samoilla lämpöisillä ihan ylös asti ja lähteä vielä hurvittelemaan huvipuistoon. Jos reippailu kiinnostaa, mutta huvipuisto ei, voi ylhäältä kävellä mutkittelevaa polkua alas ja saada mukavasti hien pintaan. Tietysti näköalapaikalle voi kävellä myös alhaalta ylös, mutta ainakin omasta mielestäni on hississä kiva killua, kun alla on monta metriä tyhjää ja ympärillä mahtavat maisemat.

 

3. Vanha kaupunki

 

Tuntuu vähän pöljältä mainita tämä juttu, sillä koko kaupunki on hyvin vanha, mutta koko kaupunki on nähtävyys jo itsessään kaikkine pienine kujineen ja putiikkeineen.

 

4. Beilstein

 

Kysyttiin hotellin henkilökunnalta vinkkiä lähellä sijaitseviin paikkoihin tehtävistä lyhyemmistä retkistä, ja saimme suosituksen tästä paikasta. Pienen kelaamisen jälkeen tajusin, että yksi serkuistani vihittiin siellä, ja vihkimisen jälkeen menimme laivalla takaisin Cochemiin. Söpöllä jokilaivalla pääsee siis myöskin perille (ja moniin muihinkin paikkoihin). Beilsteinissa on myös upeat rauniot, ja todella sympaattisia ja ihania ravintoloita, joissa voi hyvin istuskella ja ihastella jokea pitkin lipuvia laivoja.

 

 

5. Koblenz

 

Suuremman kaupungin tuntua halajavalle voin suositella tätä alle tunnin matkan päässä olevaa kaupunkia, jossa on myös jotain muutakin nähtävää kuin kaupat ja varsin uusi ostoskeskus. Ensimmäisellä kerralla en tosin itse tiennyt sitä ja Deutsches Eck jäi kokonaan näkemättä. Paikan nimi tarkoittaa suomeksi saksalaista kulmaa ja siinä kohdassa on todellakin kulma, jossa Mosel- ja Rein-joet yhdistyvät.

Jos teillä on kysyttävää ravintoloista tai viinihommeleista, kerron myös mielelläni vinkkejä niihin. Onhan Cochem nykyään meidän suvun eräänlainen saksanosaston tukikohta.

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

 

 

Seuraa blogia facebookissa // Instagramissa

Kommentoi