Mökkilook = Lempilook

 

Parasta mökillä on se, että kukaan ei näe mitä puuhailet. Ainakin meidän mökki on sellaisella paikalla, että kuistille ja sen puoleiselle pihalle ei näe kukaan. Voi painella menemään vaikka nakkena aamusta iltaan, jos siltä tuntuu.

Muutama vuosi sitten kaikki mökkiä ympäröivät tilukset olivat muiden katseilta suojassa, sillä lähettyvillä ei ollut, kuin yksi saunamökki, jota sen omistajat eivät käyttäneet juuri koskaan. Nyt mökkiä vastapäätä on joidenkin maaseutua rakastavien ihmisten toimesta rakennettu talo, joten nakuilua voi harrastaa katseilta suojassa vain mökin rannanpuoleisella pihalla. Tai voisihan sitä viilettää nakkena vaikka missä, mutta vaivaantuneen tunnelman välttämiseksi tepastelen nykyään saunasta suojaisalle puolelle ja laiturille pyyhkeeseen kääriytyneenä.

 

 

Kesän kohokohtiin kuuluu siis ehdottomasti mökkeily ja erityisesti mökillä saunominen. Vaikka kotona kuinka olisi puulämmitteinen sauna, ei samaa fiilistä tule missään muualla, kuin mökillä. Meidän kotona ei siis ole puulämmitteistä saunaa, eikä meillä tällä hetkellä itseasiassa ole edes kotia. Lähes 26-vuotiaana on aivan hyvä muuttaa pariksi kuukaudeksi vanhempien luokse asumaan ja syömään kaikki heidän ruokavarastot tyhjiksi. Sen jälkeen voi hyvillä mielin taas ryhtyä kokkailemaan erilaisia gourmet-luomuksia makaroonista. Silmät kiinni syödessä voi mielessään loihtia vaikka minkälaisia annoksia ja leikkiä, että haarukassa on makaronin sijasta vaikka kampasimpukoita. Lisää tarinaa kodittomuudesta ja vinkkejä mielikuvitusruokailuun tulee varmasti kodin löytyessä ja syksyn lähestyessä, joten jätetään nämä postausideat niihin hetkiin.

Haluaisin nyt kuitenkin vähän fiilistellä mökkilookkia, tai oikeastaan sen olemattomuutta. Olen jo muutamaan otteeseen tunnustanut, että tyylini on yleisesti ottaen aika hakusessa, joten siitäkin syystä mökkivaatteet ovat todella lähellä sydäntä. Meidän mökillä on vielä sellainen kaappi, joka synnyttää uusia vaatteita talven aikana ja joka kesä sinne kaappiin on syntynyt vähintäänkin yksi aivan tajuttoman upea vaate. Miksei kotona ole sellaista synnyttävää kaappia? Kotona kaappi lähinnä syö vaatteita tai kutistaa niitä.

Tämän kesän mökkitulokas oli jotenkin erityisesti mieleeni. Löysät sortsilappuhaalarit. Tarina kertoo, että ensimmäisen kerran tämä mökkikaappiin putkahtanut vaate on ollut kanssani tekemisissä syntymäni aikoihin. Luulen, että oltiin jo silloin ihan hyviä kavereita, sillä jälleennäkemisessä oli niin paljon riemua. Ei puristanut, eikä kiristänyt. Oltiin täydellisesti yhtä. Pystyin syömään kaikkia ehdottomasti mökkeilyyn kuuluvia herkkuja aivan liikaa ja silti kesätuuli pääsi kulkemaan lahkeiden läpi.

 

 

Yksi juttu, joka tämän someaikakauden ansiosta ihmetyttää aina vaan enemmän ja enemmän on se, että jengi on kellon ympäri aivan viimeisen päälle tällingissä. Jopa mökillä. Ainakin kaikki kuvat, jotka instagramin syövereistä putkahtavat feediini, ovat ihan viimeisen päälle mietittyjä ja meikki on lähestulkoon ammattilaisen tekemä ja vaatteet stylistin valitsemat.

Toisaalta oman kauneusihanteeni mukaan ihminen on kauneimmillaan täysin luonnontilassa, vaikka keikoilla ja välillä arkena meikkiä itsekin käytän, joten ehkä en vaan tajua koko homman ydintä. Jotenkin mökki tuntuu kaikella tapaa niin rehelliseltä paikalta, että siellä tälläytyminen veisi kauemmaksi sinne menemisen perimmäisestä tarkoituksesta. Hiljentymisestä ja lähemmäksi luontoa pääsemisestä.

Onkohan multa mennyt joku juttu tosi pahasti ohi, kun itse viiletän kuvissakin saunanraikkaana mökkikaapin synnyttämissä vaatteissa hiusten ja naaman ollessa täysin luonnontilassa? 

 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

Kommentit

Essi's

Mökkilook naturellina on parasta! Ei tulisi mieleenkään tälläytyä luonnonhelmassa mökkeillessä. Ihanan aitoja ja iloisia kuvia :) (ps. nyt iski farkkuhaalarikuume, haluun ehdottomasti mökille enskerralla lappuhaalarit!!)

Henriika S.

Voi kiitos :) Mun miehellä on parin vuoden takaa todistusaineistoa mun ihan varmasti kamalimmasta ruohonajolookista, joka oli siinä hetkessä omasta mielestä todella cool, mutta lappuhaalarit on ihan oikeesti ihanat! Tarpeeksi löysät, kun laittaa jalkaan, saa maha elää just sellasta elämää sen lappuosan takana, kuin haluaa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.