Muistoja Romanian kiertueelta

Niin se vain on, että matkailu avartaa. Jos matkailu (lentokoneella) olisi ilmaista, eikä se kuormittaisi maapalloa, ei mua paljon kotona näkyisi. Kerroin jo tuossa aikaisemmin, että joulukuun matkat aiheuttivat sisälläni maanvyöryn ja joudun päivittäin pakottamaan itseni pois internetin ihmeellisestä maailmasta, sillä surffailen siellä kyttäämässä kaikkia upeita matkakohteita, enkä meinaa saada aikaiseksi asioita, jotka todellakin odottavat tekijäänsä. Oikeastaan ne eivät enää edes odota, vaan niiden pitäisi olla jo tehtynä ja hommat niin sanotusti hanskassa.

Huomasin kuitenkin taas tänään salakavalasti huijanneeni itseni siivoamaan koneelta kuvia uudelle kovalevylle. Hommassahan kävi sillä tavalla, että  fiilistelen täällä edelleen kaikkien tehtyjen reissujen kuvia. Huomaamatta sormeni olivat myös klikanneet kuvat auki Photariin ja loppu onkin historiaa. Nyt kevyet miljoona tuntia myöhemmin mulla on kuvia editoituna, mutta siivousprojekti on edelleen kesken. En ole myöskään ottanut yhtään biisiä haltuun, vaikka ohjelmassa oli ainakin 10 biisin tsekkaaminen. 

Mielestäni tuntien työ ei saa kuitenkaan mennä hukkaan, joten esittelen teille nyt maisemia ja hetkiä Jyväskylä Big Bandin Romanian kiertueelta syksyltä 2016. Ensimmäinen kuva on bussimatkalta Karpaattien yli. Yövyimme tuolla vuorilla aivan mielettömän upeassa kylpylähotellissa. Oli aika aito meininki, kun ulkona ei voinut kävellä juurikaan hotellia pidemmälle, ettei lähellä asustava äiti-karhu saanut slaagia ja hyökännyt puollustamaan pienokaisiaan.

 

 

Olimme aloittaneet kiertueen Romanian pohjoispuolelta Clujista ja lopullinen päämäärämme oli selvitä ajoissa Bukarest Jazz Festivaaleille. Reissun alussa sää oli todella lämmin ja fiksuna olin ottanut pelkkiä kesävaatteita mukaan. Kiertueen lopulla lämpötila laski mukavasti kymmenisen astetta ja alla olevaa kuvaa ottaessa ei panoramasta meinannut millään tulla suoraa, kun kädet tärisivät niin kovasti.

 

 

Bukarestissa napattiin Matiaksen kanssa yhtenä päivänä taksi ja suunnattiin levykauppaan, jonka piti olla pullollaan jazzia. Löydettiin itsemme jostain kaupungin laitamilta jonkun omakotitalon yhteydessä olevasta putiikista, jossa ei ollut juurikaan jazzia, mutta kissoja oli senkin edestä. Romania oli kyllä varsinainen hullujen kissanaisten luvattu maa, sillä jokaisessa kuppilassa asusti vähintään yksi sellainen.

 

 

Romania on ehdottomasti maa, jota kannattaa lähteä tutkimaan. Karpaattien ylityksen aikana nähdyt ja koetut maisemat pääsevät helposti Henriikan huikeimmat elämykset-listalle.

Meidän kiertueesta on muistona koko bändin yhteisvoimin kirjoitettu matkakertomus, joka avaa tunnelmia keikoista ja reissusta todella hyvin, joten suosittelen, että klikkaat itsesi seuraavaksi tästä sinne!

 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

Seuraa blogia facebookissa // Instagramissa

Kommentit

Millie's
Randomilla

Vau, miten henkeäsalpaavia kuvia. Pitäis päästä tonne joku päivä. :)

Henriika S.

Mulla ei ollut mitään käsitystä Romaniasta ennen sinne menoa. Cluj oli musta todella valloittava kaupunki ja jäi fiilis, että pitää tulla ihan ajan kanssa tutkimaan :) Ja noi vuoret. Voi terve miten upeeta se oli. Bukarest taas oli mun mielestä vähän ahdistava ja pelottava. Mulla on paljon romanialaisia ystäviä ja ne kans sanoo, että Bukarest jakaa kovasti mielipiteitä. 

Suttastiina

Mie olin viikon Bukarestissa muutama vuosi sitten mainostamassa Suomalaista korkeakouluopiskelua ja innostamassa Romanialaisia hakemaan ammattikorkeakouluun Suomeen.
Ihana kaupunki mielipuolisine liikenteineen ja haluan sinne ehdottomasti uudelleen!

Henriika S.

Se liikenne on aivan älytön! Täytyy antaa Bukarestille kyllä vielä toinen mahdollisuus, sen verran paljon kerroksia siitä kaupungista tosiaan löytyy. Josko seuraavalla kerralla olisi ainakin kunnolliset vaatteet lämpötilaa ajatellen mukana :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.