Parissa tunnissa tapahtumatuottajaksi

P2224340.jpg

nayttokuva_2017-10-18_kello_13.23.53.pngLilyssä puhutaan #uraoivalluksista ja on ollut todella mielenkiintoista lukea muiden juttuja aiheesta. Kirjoitin oman #uraoivallus-postauksen jo joku aika sitten, mutta tänään seuraa hieman jatkoa aiheesta. Elämässä on tapahtunut aika isojakin mullistuksia ihan muutaman päivän aikana.

Otsikkokin paljastaa tämän päivän aiheen, joten eipä kierrellä ja kaarrella enää enempää. Minä ja Matias ollaan nyt ihan oikeita tapahtumatuottajia. Vielä torstaina aamupäivällä oltiin ihan vaan muusikoita ja musiikkipedagogiikan opiskelijoita, mutta siitä pari tuntia ja suomijazz.com-sivustolla luki, että kappas vain: Meidän harteilla lepää Summer Jazz Club-konserttisarjan tulevaisuus tuosta hetkestä eteenpäin.

Mun uraoivallus liittyi siihen, ettei kannata yrittää sopia yhteen muottiin, jos ei ole sen muotoinen. Se, että meistä tuli tapahtumatuottajia muusikkouden ja opettajuuden lisäksi, kertoo maailman menosta jälleen aika paljon. Tykkään ajatella niinkin ällöromanttisesti, että asiat tapahtuu tässä elämässä jostain syystä ja on ollut mageeta huomata, mitä kaikkia taitoja mä olen vahingossa hankkinut, jotka on tässä hommassa olleet ihan todella hyödyllisiä. 

Aloitetaan ihan vaikka valokuvaamisesta. En väitä olevani mikään ammattilainen, mutta olen käyttänyt siihen valehtelematta useita satoja tunteja vuoden aikana. Selannut nettisivuja ja opetellut itsenäisesti koko ajan lisää. Visuaalisuus on mulle todella tärkeä asia ja koen, että mulla on nyt tarvittava taitotaso kuvata kesän keikat ja tuotta meidän nettisivuille tyylikästä materiaalia bändeille ja medialle jaettavaksi. 

Nettisivujen koodaaminen. Oli hauska huomata, että kun päätettiin vähän päivittää klubin ilmettä tässä järjestäjätiimin vaihdoksessa, en edes miettinyt nettisivujen tekemisen ulkoistamista. Lopulta varsinaista koodaamista ei edes tarvinnut tehdä (kuten esim. wordpressillä joutuu hitusen tekemään), sillä valitsin uuden alustan niiden tekemiseen. Tätäkään en olisi osannut, jos ei olisi kokemusta omien nettisivujen tekemisestä.

Julisteet. Säästösyistä olen aina tehnyt kaikki omat keikkajulisteet. Viimeisen vuoden aikana niitä on tullut tehtyä myös kavereille, joten uskalsin nyt sanoa, että teen klubille päivitetyn logon itse ja kaikki kesän julisteet myös. 

Lehdistötiedotteiden kirjoittaminen. Omien keikkojen tiimoilta on tullut lähetettyä jonkun verran tiedotteita, joten niiden lähettäminen ja tekeminen ei tuntunut mitenkään kamalan pelottavalta. 

Yhteistyökumppaneiden hankkiminen. Oletettavasti te olette lukeneet useita blogeja, joissa kaupallinen yhteistyö on arkipäivää. On siis sanomattakin selvää, että blogin kautta hankittu kokemus yhteistyökumppaneiden hankinnasta on myös eduksi tapahtumatuotannossa. Yhteistyökumppanit kuuluvat hommaan ja ne mahdollistavat sen, että muusikot, miksaajat ja tarvittavat apukädet saavat työstään asianmukaisen korvauksen, jos ja kun apurahat eivät pysty kattamaan tätä kaikkea.

Tämän postauksen ei ole tarkoitus olla mikään ”minä osaan kaiken”-julistus, sillä opeteltavaa on vielä tooodella paljon. Esim. koko homman pyörittämisessä tärkeintä on apurahojen hakeminen, josta mulla on kokemusta ihan vain muutaman hakemuksen verran. Parempi siis opetella se homma aikas nopeasti, sillä muuten klubilla esiinnytään vain minä ja Matias. Olisihan sekin ihanaa meidän mielestä, mutta ei varmaankaan teidän. Onneksi klubin perustajalta saa kysyä neuvoa, jos ja kun joku asia alkaa mietityttämään. Tähän mennessä apurahaa on myöntänyt Musiikin edistämissäätiö MES ja siitä olemme todella kiitollisia! 

Syynä asioiden tekemiseen itse on puhtaasti raha. Tärkeintä on se, että rahaa jää mahdollisimman paljon yhtyeiden käteen. Tulevaisuudessa, jos budjettia saadaan kasvatettua, voi asioita toivottavasti myös ulkoistaa, mutta ainakin toistaiseksi se tarkoittaa sitä, että minä ja Matias opetellaan uusia taitoja todella kovalla vauhdilla.

Me tartuttiin tämän tapahtuman tekemiseen puhtaasti siitä syystä, että nuorten jazzmuusikoiden ei ole todellakaan helppoa saada omaa ääntään kuuluviin. Esitän siis teille tässä nyt virallisen kutsun kesän 2018 Summer Jazz Clubin konsertteihin. Tulemalla konsertteihin te tuette nuorten jazzmuusikoiden oman musiikin tekemistä. Kesän keikkapäivät ovat: 

29.5.
19.6.

24.7.
28.8.

 

 

P2224314.jpg

Kuvissa: Minä, keskellä klubin entinen tuottaja Antti Lähdesmäki ja Matias.

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

Ps. Jos siellä on joku, jolle nuorten suomalaisten säveltämä jazzmusiikki on lähellä sydäntä ja yrityksesi (tai sinä yksityishenkilönä) haluaa ryhtyä sponsoroimaan klubia, voi meihin ottaa yhteyttä summerjazzclub.com sivustolla tai laittaa sähköpostia osoitteeseen summerjazzclub@gmail.com

 

Lue myös: Summer Jazz Club: Aurora Hentunen Quartet & OK:KO

Summer Jazz Club Facebookissa

 

Seuraa blogia facebookissa // Instagramissa

Kommentit (2)
  1. Mahtavuutta! Harmi, kun tästä jutusta ei voi tykätä kuin yhden kerran. 🙂 Tuun ehdottomasti kyllä keikoille silloin.

    1. Jeee! On kyllä kutkuttavan jännittävää tämä homma! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *