Penninvenyttäjän DIY-valaisin

IMG_1831.jpg

 

Koska jokaisessa ajan hermolla olevassa blogissa on oltava sisustusvinkkejä ja DIY juttuja, niin päätin nyt kesäloman ja ihan vaan elämän kunniaksi paukauttaa yhteen postaukseen kummatkin heti kerralla.

Tänään Henriikan vinkkipankista löytyy ohjeet kattolampun tekemiseen, eikä ihan minkä tahansa lampun, vaan aivan sikamageen. Olen varma, että lampun tekemisessä voisi sniiduilla vielä enemmän, mutta aivan hyvää säästöä syntyi näinkin. 

Lopullinen hinta määräytyy pitkälti siitä, että minkälainen valaisimeen kiinnitettävä lamppu miellyttää omaa silmää, mutta alle 30 € selviää helposti. Vertailun vuoksi kaivoin netistä tällaisen kooltaan samaa luokkaa olevan lampun, jolla oli hintaa komeat 127,50 €

Löydettiin syksystä eteenpäin koti Jyväskylästä tässä muutama hetki sitten, ja siitä riemastuneena heräsi sisäinen sekopääsisustaja talviuniltaan. Annettiin omat lamput pois viime syksynä, kun muutettiin Hollantiin, joten lampuille oli siis ihan tilaustakin (on ihan hirveen kätevää antaa kauheesti tavaraa pois muuton yhteydessä, niin on jotenkin ihan pakko vaan sisustaa vahingossa koko koti uudestaan :D).

Pari iltaa sitten sain eräänlaisen herätyksen, jonka jälkeen google lauloi yötä päivää, kunnes sopivan hintaiset tarvikkeet löytyivät. Osia koko hommassa on 3 ja aikaa kokoamiseen kuluu n. 1-5 minuuttia.

Ennen kokoamista suuntasin Kärkkäiselle, sillä olin tarkistanut netistä, että sieltä löytyy tällaisia koreja. Kuvissa oleva lamppu on tehty pienemmästä korista, mutta tein olohuoneeseen lampun isoimmasta korista, jonka löysin. Korin piti olla metallinen, iso ja siinä oli hyvä olla reikä keskellä. Tarkistin myös, että Kärkkäiseltä löytyy näitä lamppuhommeleita (tämä ei ole mikään yhteistyöpostaus, niitä kuumeisesti odotan putoavan taivaalta). Näiden lisäksi tarvitset jonkun kivan lampun (lopullisessa versiossa meillä tulee olemaan sellainen iso pyöreä lamppu (jäi vielä kauppaan, kun piti testata ensin miten tämä onnistuu), joka mielestäni sopii hyvin tähän tuotokseen. Jos kotoa ei löydy vahvoja metallinleikkuuseen tarkoitettuja pihtejä, pitää sellaisetkin tätä kärkkäisen koria käyttäessä hankkia. 

 

Näitä ohjeita seuraamalla syntyy super trendikäs kattovalaisin:

1. Leikkaa korin pohjassa keskellä oleva ympyrä irti kas näin:

 

IMG_1839.jpg

IMG_1840.jpg

 

2. Ruuvaa lamppujutun toinen osa irti ja pujota päälliosa reiästä läpi ja kiristä alaosa tukevasti.

 

IMG_1837.jpg

 

3. Laita mieleisesi lamppu kiinni (näissä kuvissa tosiaan on vain tällainen kokeilu menossa ja lopullisessa versiossa tulee olemaan sellainen iso pallo) ja iske lamppu kattoon.

 

IMG_1831.jpg

 

4. Laita valot päälle ja ihaile kättesi jälkeä. 

 

IMG_1834.jpg

 

Tuli muuten ihan uskomattoman hyvä fiilis, kun vähän puuhaili tällaista askarteluhommaa, joka onnistui vielä aikas todella upeasti omasta mielestäni. Jos kesälomlla on tylsää, suosittelen ehdottomasti tätä projektia. Mulla on myös vahva tunne siitä, että tämän kesän aikana syntyy askartelupaskarteluhetkien aikana muitakin julkaisemisen arvoisia juttuja. Esim. korvakorujen väkertäminen on todella lähellä sydäntäni näin kesäaikaan. 

Kaikki sisustukseen liittyvät penninvenyttäjän vinkit on erittäin tervetulleita, joten antakaa palaa!

 

Jazz-terveisin,
Henriika S. 

Kommentit (2)
  1. soo good nice thank you!

  2. Very nice one ! I love it !

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *