Sinustako muusikko?

FD724AF1-E4E7-43BD-B882-8D8777284D25.JPG

Näyttökuva 2017-10-18 kello 13.23.53.pngMun facebookin feedissä on pyörinyt Jyväskylän ammattiopiston sponsoroitu mainos, jossa kerrotaan, että vielä on mahdollista hakea opiskelemaan muusikoksi. Homma kuulosti omaan korvaan jännältä, sillä olen tottunut siihen, että kouluihin haetaan vain keväisin.

Aikani mainosta tuijotettuani päätin klikata sen auki, vaikka yleensä kapinoin jostain ihan ihmeellisestä syystä kaikkia noita ”sponsoroitu” juttuja vastaan, vaikka oikeasti kiinostaisikin.

Sama pätee muuten näihin lilyn mainoksiin. Harmittaa ihan hitosti. Voisin avautua niistä loputtomasti, mutta koska mulla on myös vaihtoehtona perustaa oma sivusto tälle blogille, jos täällä oleminen ei miellytä, niin jätän sen avautumisen nyt vähän vähemmälle. Todettakoon, että harmittaa eniten siksi, koska keskellä tekstiä olevia mainoksia ei ollut, kun tämän alustan blogilleni pitkän pohdinnan jälkeen valitsin. Kirjoitin aluksi omilla kotisivuillani blogia, mutta halusin rajata keikkaminän ja höpöttelijän erilleen. Jos keikat kiinnostaa, niin henriikasteidel.com sivuilta voi meikäläisen tilata vaikka omaan olohuoneeseen 😀

Takaisin tähän muusikkoaiheeseen. Olen aikaisemminkin kirjoittanut meidän ammattikunnan ihmeellisestä määritelmästä. Kouluja tähän ammattiin ei nääs varsinaisesti tarvita, mutta jos mielii joskus liittyä opettajien ihmeelliseen maailmaan ja saada täyttä palkkaa, on Suomessa paperit oltava. Tästä syystä Jyväskylän ammattiopiston mainos muusikon koulutuksesta pisti uudella tavalla silmään. Koulutus on muuttunut tai ainakin tämä mainostuksen kohteena oleva versio on aivan erilainen, kuin se, jonka itse olen käynyt. Tämä on suunnattu erityisesti kokopäivätyökseen keikkaileville tyypeille, jotka tarvitsevat vain sen paperin, jolla voi hakea ammatikorkeakouluun.

 

b495c926-4279-421a-8150-39d63e426357.jpg

 

Hollantivuotena tuli useasti pohdittua Suomen palkkaussysteemiä kouluissa (musiikin alalla), joissa hommaan valitaan usein se, jolla on parhaat paperit (muusikkoudesta ei niin välitetä). Hollannissa opettajat olivat ensisijaisesti aivan saakelin kovia muusikoita, kun taas täällä töissä on pedagogeja, joista jotkut (onneksi) keikkailevat. Aluksi olin sitä mieltä, että Hollanti voittaa ihan 6–0, mutta nuin vain alkoi kesää kohden tulla ikävä taitavia pedagogeja, jotka osaavat katsoa asioita monelta eri kantilta ja ovat oikein opiskelleet sitä, miten ihmisolento oppii.

Haluaisinkin tässä nyt vinkata ainakin tästä Jyväskylässä toteutettavasta koulutuksesta, jonka hakuaika päättyy 15.11. Lisätietoja hommasta löydät täältä. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan musta on aidosti tosi jees juttu, että niille, joilla on jo aivan jäätävä kokemus alalla ja keikkoja riittää, tarjotaan mahdollisuus siihen kullanarvoiseen paperiin, jolla tässä maassa saa hurjan paljon mahdollisuuksia, jos keikat on vieneet heti yläasteen jälkeen.

 

 

Jazz-terveisin,
Heniika S.

Ps. Tänään allekirjoittaneen löytää Turusta metallimessun solistihommista.

 

Kuvat: Aivovuoto Inarissa PaPaNa:ssa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *