Tämä taisi pelastaa nopeat aamut!

IMG_2128.jpg

 

”Jos sun lysti on niin ole maidoton, jos sun lysti on niin ole maidoton, jos sun lysti on ja tiedät, että limaa on sulla rööreissä, niin kokeile olla maidoton!”

En ole tainnut täällä blogissa vielä avautuakaan pitkään vaivanneesta ilkimyksestä nimeltä takanuha. Tai oikeastaan sain asialle nimen vasta viime laulutunnilla, kun opettaja sanoi, että toi taitaa nyt olla sitä takanuhaa.

Homman nimi on se, että mulla on todettu joku kroonisen poskiontelotulehduksen tapainen asia, joka elelee aivan oman mielensä mukaan mun rööreissä ja onteloissa. Homma ilmenee arjessa aika vähän, mutta varsin raivostuttavasti kuitenkin muistuttelee itsestään laulaessa valumalla nieluun. Keikoilla se jostain ihmeen syystä pysyy aisoissa, mutta treenatessa ja varsinkin kaikkia upean kuuloisia aa-ee-ii-oo-uu ja mam-mem-mim hommia tehdessä salamatkustaja muuttuu jo melkein laivan kapteeniksi. 

Viime vuonna Hollannissa meidän perhe muuttui vähän kuin vahingossa kasvisruokaa, ja sitä kautta maidotonta ruokavaliota suosivaksi, mutta täällä Suomessa (maidon luvatussa maassa) alkoi maitotuotteet hiipimään keittiöön. Villiintyneen takanuhan takia niille tuli taas porttikielto. Ja myöskin tän planeetan takia.

 

IMG_2130.jpg

 

Olen lukenut paljon juttuja maitotuotteiden limaisuutta edistävästä vaikutuksesta, mutta jotenkin ei käynyt mielessä, että kun soosseissa on taas ollut kermaa, voisi siinä olla syy lisääntyneeseen limaisuuteen. Nuha ei siis ollut Hollannissakaan poissa, mutta huomattavasti parempi. 

Eilen keikan jälkeen päätin hemmotella itseäni, ja hilpasin Hanko Sushiin hakemaan itselleni illallisen kotiin vietäväksi. Siellä oli sen verran jonoa, että lähdin Mestarin Herkkuun tappamaan aikaa reiluksi puoleksi tunniksi, ja onneksi lähdin. Otin missiokseni tutkia kaikkia maidottomia tuotteita ja rakentelin mielessäni reseptejä, jotka olisivat kermaisia, mutta maidottomia. 

Viimeinen puuttuva palanen oli joku välipalan tyyppinen ratkaisu, joka pelastaisi nopeat aamut. Ihan viime hetkillä silmäni osuivat tähän Alpron passionherkkuun. Ostohetkellä en tosin ollut vakuuttunut, sillä lapsuudessa äidillä oli todella hurja Alpro-buumi, eikä ne olleet yhtään omaan makuun. Voi kun tätä olisi silloin ollut tarjolla! Passionunelma menee ehdottomasti jatkoon <3

Tutkin ainesosaluetteloa, enkä löytänyt yhtään E-koodia, maitoa, enkä gluteenia. Aivan hyvä siis, tai niin hyvä, että tulin tätä tänne ihan itsekseni suosittelemaan. Pidän kyllä kovaa meteliä (ja varmaan bileet), kun joku uskaltaa ensimmäistä yhteistyötä minulle ehdottaa, ja siihen vielä lähden mukaan 😀

 

IMG_2132.jpg

 

IMG_2133.jpg

 

Ottaisin todella mielelläni maidottomia reseptejä vastaan (kermainen tuntuma on plussaa, sillä tämä tyttö rakastaa kaikkia soosseja :D). Eli kaikki parhaat reseptit jakoon! 

 

Ps. Nopeat aamupalat kiinnostaa myös, sillä tämä tulee kyllä korvista ulos, jos joka aamu alkaa tämä maku suussa.

Jazz-terveisin,
Henriika S.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *