Täyteläiset huulet ilman neuloja muusikon keinoin

 

Heti alkuun haluan sanoa, että tämä ei ole ilmaista. Kaikki tässä maailmassa tuntuu maksavan ja niin maksaa tämäkin. Investointi kirpaisee kuitenkin vain kerran ja voit tehdä hoitoja siihen tarvittavalla laitteella loppuelämäsi. Asiaan joutuu paneutumaan hiukan, mutta halutun lopputuloksen saa kyllä hyvinkin nopeasti, vaikka olisi ihan noviisi koko hommassa. Hoito ei ole aina täysin kivuton, mutta ei ole naaman rei'ittäminen neuloillakaan, ja ymmärrykseni mukaan aikaisemmin täytettyjä huulia joudutaan hieromaan aika kivuliaasti ennen uuden aineen ruiskuttamista, joten voisin veikata, että tämä hoito ei ole yhtä kivulias.

Samalla tavalla, kuin pistoksilla saatu muhkeus, tämäkin häviää ajan kanssa, jos sitä ei pidä yllä. Itse tein joskus hoitoa päivittäin, mutta nyt täällä Hollannissa sen tekeminen on vähentynyt noin 1-2 kertaan viikossa ja sen huomaa selvästi. Toisaalta nyt, kun hoitokertoja on tullut tehtyä harvemmin, on ne myös kerralla paljon tehokkaampia. Esimerkiksi toissapäivänä tein kaksi pidempää sessiota ja eilen huulet olivat todellakin turpeat. Koulussa monet kehuivat, että näytän tosi kauniilta, joten kyllä kannatti.

Hoidossa yhdistetään huulten tärinää ja hallittua painetta niihin kohdistettuna. Huulien päälle asetetaan pyöreäreunainen metallikappale ja päristellään menemään. Lopputulokseen vaikuttaa se, kuinka kauan ja kuinka kovalla intensiteetillä päristelee. Hoitoja varten on kirjoitettu useampia teoksia, joissa on erilaisia variaatioita päristelyyn, jotta teho olisi mahdollisimman hyvä. Jos kiinnostus heräsi, voin suositella muutamia opuksia aiheesta.

 

 

Kuulostaako jännältä? Jännää se tosiaan on ja välillä kiroan itseni jonnekin todella syvälle maan uumeniin, kun en ole saanut pidettyä rutiineista kiinni. Elämä on niin paljon ihanampaa "treenatuilla" huulilla. Maailmalla on tällä hetkellä monia tosi taitavia opettajia, jos haluaa tunneille asti mennä opiskelemaan ja mahdollisesti itse myös kouluttautua alalle. Suomesta osaan suositella muutamia tosi hyviä opettajia, joiden tunneilla olen käynyt hakemassa lisävauhtia ja inspiraatiota vallitseviin trendeihin.

Kysehän on siis pasuunan soitosta tai vaskipuhaltimien soitosta ylipäänsä. Kuka olisi arvannut? Useamman tunnin treenien ja keikan jälkeen ei todellakaan tarvitse miettiä pistosten ottamista, sillä huulista voisi vaikka tuntea pulssin. Pahimmat tai toisaalta parhaimmat turvotukset saa juurikin tällä "kerta viikkoon ja täysillä" metodilla ja vaikutus kestää välillä jopa 4 päivää.

Meinasin kirjoittaa, että omien huulteni hoitoihin jouduin ostamaan 3000€ arvoisen pusuhuulikoneen (pasuunan), mutta tajusin samalla hetkellä, että eihän kosmeettisista syistä päristelemiseen tarvitse edes ostaa koko soitinta, vaan pelkkä suukappale riittää. Eli hinta pyörii siinä 50-100 € välillä, ellei halua ryhtyä hifistelemään. Jos on vielä vähän allerginen nikkelille ja suukappaleen pinnoite on kulunut, niin turvotus on taattu! 

Toisaalta, jos haluaa myös oppia soittamaan uutta instrumenttia, saa Thomannilta suukappaleen hinnalla myös ihan kokonaisen pasuunan. 

 

 

Onko kesäsuunnitelmat vielä vaiheessa? Nyt sulla on oiva hetki ostaa pasuuna ja kaupanpäällisiksi saat super muhkeat pusuhuulet. 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Mä olin jo ihan myyty kun kaipailen ylähuuleen muhkeutta, mutta taidan vielä säästää naapurit hetken aikaa ja pitäytyä kitaran soitossa. Ihan mahtava juttu :D!

Henriika S.

Haha :D kiitos! Soittaminen tuo ihan oikeasti huuliin täyteläsyyttä, joten ehkä sustakin tulee vielä joku päivä suukappaleen soittaja :D Siitä ei lähde ees mitenkään kova meteli, pientä pärinää vaan.

raijairina

:D Huh, aikamoinen klikkiotsikko, pakko oli tulla lukemaan, että mistä oli kyse! Puoliväliin asti ajattelin, että hitsi tää mimmi on aivan seonnut ;D 

Mahtava blogi sulla, seuraan! 

Henriika S.

Voi kiitos! Kuulosti niin paljon paremmalta, kuin "soita pasuunaa tai tuubaa ja huulesi turpoavat ilman neuloja", joten en voinut vastustaa kiusausta ;D Oon mä kyllä vähän pöljäkin, joten luvassa on yhtä tasokasta huumoria myös jatkossa :D 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.