Vinkki ikuiselle häämatkalle

 

11717365_914653261948887_1350462999678973378_o.jpg

 

Nyt jaellaan niitä vinkkejä, joten kaikki kuulolle! Tällä pienellä jutulla, koko elämä on yhtä häämatkaa.

Meidän kohdalla elämä tarkoittaa viimeistä kahta vuotta, mutta on sekin enemmän, kuin viikon häämatka. Ensin kuitenkin pari sanaa meidän kiiltokuvamaisen ihanasta ja täydellisestä häämatkasta, joka kesti kolme rakkaudentäyteistä viikkoa.

Mentiin naimisiin kesäkuun alussa ja haluttiin häiden jälkeen huilia ensin kunnolla, joten häämatkalla suunnattiin ihan vaan meidän mökille. Se oli ihanaa ja selvää säästöä. No ei nyt sentään. Huilittiin Suomessa pari viikkoa ja otettiin sen jälkeen suunnaksi Berliini.

Haluttiin lomalta takuuvarmaa aurinkoa, joten siitä syystä se myös ajoittui heinäkuulle. Berliini ei ollut todellakaan pettymys kelien puolesta. Check point Charliella heiluessa mittari näytti 38 astetta (varjossa). Siinä soijaputoukseksi muuntautuneena tuli aika kova ikävä järvien välitöntä lähiesyyttä. Kaupunkiloma häämatkakohteena saattaa tuntua aika oudolta, mutta haluttiin sisällyttää matkaan vähän jotain turistipööpöilyä ja tällä kertaa Berliini voitti kisan. 

 

Untitled design-10.png

 

Oltiin tehty ihan ministi taustatyötä ja ensimmäisenä iltana reippailtiin ykköset päällä A Train nimiseen jazzbaariin kuunteleman Roy Hargrovea, joka oli sopivasti Euroopan kiertueella. Paikka oli ihan tupaten täynnä ja toisen setin kohdalla jalat truposivat niin paljon, että teki mieli huutaa kivusta. M oli laittanut pyhäkengät jalkaan ja lentokone+super kuuma ilma combolla kantapäiden iho oli sanonut itsensä irti jo keikalle käveltäessä. Hotellille palatessamme toinen käveli sukkasillaan ja toinen ulvoi kivusta, kun jalkaterät yrittivät räjähtää turvotuksesta. Napattiin matkalta pullo viiniä ja dönerit ja syötiin ne romanttisesti sängyssä.

Loput viikosta mentiin fiiliksen mukaan. Keho alkoi onneksi tottua lämpöön, eikä kaikki paikat turvonneet enää niin paljoa. 

Koko häämatka ei suinkaan mennyt Berliinissä, vaan meillä oli lento vielä kahdeksi viikoksi Portugaliin Lagos nimiseen kaupunkiin. Joka oli I-H-A-N-A. Hotellin nimi oli muistaakseni Vila Gale Lagos ja kaikki maailman pisteet sille. Allasalue, valtava buffetaamiainen, tervetuloskumpat huoneessa ja todella mukava henkilökunta. Kaupunkia mainostettiin täydellisenä häämatkakohteena sen romanttisten pienten katujen ja söpöjen rakennusten takia, ja sitä se todella oli. Kaikissa häämatkaesitteissä oltiin tosin unohdettu mainita, että se on myös todella suosittu bilekaupunki, mikä tuntui jotenkin oudolta, koska se oli niin söpö ja pieni. Hotelli oli kaupungin laidalla, joten kreisibailaajat eivät häirinneet meidän kuhertelua ollenkaan.

Nyt aletaan pääsemään siihen vinkkivitoseen! Onnitellut, jos jaksoit lukea tänne asti. Kuinka siis voit pidentää häämatkaa loppuelämäsi kestäväksi lemmenlomaksi. Turvavyöt kiinni, sillä tässä se nyt tulee:

Aina, kun syötte yhdessä, kuvitelkaa olevanne häämatkalla. Meille muodostui tapa sanoa skoolatessa kippiksen sijaan ”happy honeymoon” ja se on jäänyt elämään tähän päivään asti. Saatetaan välillä aamulla skoolata aamukahveilla ja toivottaa toisillemme onnellista häämatkaa. Jotenkin ihmeellisesti aina ne sanat sanoessani palaan mielessäni häämatkalle ja kaikkiin niihin upeisiin maisemiin. Päähän ilmestyy ne ällöttävän vaaleanpunaiset lasit ja näytän ihan pöljältä katsellassani lasittunein silmin rakasta miestäni. 

 

6M3A0557.jpg

 

Kuulostaako ihan idiootin hommalta? Haastan kokeilemaan tätä omassa arjessa, sillä se todellakin toimii. Muutenkin mulla on elämässä sellainen sääntö, että aina kun voi juhlia, täytyy juhlia. Vuodet menee niin nopeasti, että mitä useammin nostaa maljan (tai kahvin) elämälle ja sen hienoille asioille, sitä parempi.

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

Hääkuvan on ottanut Suvi Häyrinen

Kommentit (4)
  1. Ihastuimme toimituksessamme ihanan aitoon blogiisi, ja meistä se ansaitsee enemmänkin huomiota! Niinpä päätimme nostaa sen Viikon blogiksi! 🙂 

    1. Wau! Kiitos todella paljon! Sanattomaksi vetää 🙂

  2. No aivan ihana vinkki! Kaikki tommonen romanttinen söpöily arjessa on ihan parasta 🙂

    1. Kiitos! Väillä kebabilla käydessä ja kippistäessä saadaan hämmentyneitä katseita, kun toiset luulee, että ollaan häämatkalla siellä 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *