Yks miesflunssa kiitti!

 

Radiohiljaisuus on vallinnut täällä epätavallisen kauan. Tuntuupa hyvältä sanoa, että epätavallisen kauan. Sehän kertoo siitä, että kirjoittamisesta on tullut arkipäivää ja kyseessä on poikkeustilanne, jos juttua ei synny vähintään joka toinen päivä. 

Nythän kävi siis sillä tavalla, että kesäflunssa iski yhtä puun takaa, kuin se jokaisella kerralla iskee. Räkäpään ja yskän lisäksi kaupanpäällisiksi kylään tuli kuume. Ei mikään hurjan korkea, mutta kuume silti. Se kaveri, joka vie voimat jokaisesta pallontallaajasta. 

Sohvan pohjalla räkiessäni, ja rakkaan aviomieheni kysyessä puhelimitse vointiani, löysin itseni vakuuttelemasta, että ei tässä kuule mitään. Vähän vaan nenä vuotaa, mutta muuten kaikki aivan hyvin, vaikka todellisuudessa olo oli aivan paska ja kaikkialle sattui. Muutama kyynelkin tuli vuodatettua, kun kipeänä olo tuntui niin kamalalta. 

Oli ihan pakko katsoa peiliin ja kysyä, että miksi ei vaan voi sanoa, että on sairaana? Mikä ihmeellinen "minä olen sankaritar" meininki alkaa heti, kun sairaus levittää synkän verhonsa kehon ylle. Kerrankin saisi ihan kunnolla vaan valittaa huonoa oloaan ja möllöttää sängyn pohjalla. Olla täysillä flunssassa, niinkuin mies on siinä kuuluisassa miesflunssassa. Se olisi ihan ymmärrettävää.

En usko, että kaikki naiset yrittävät tsempata ollessaan kipeänä, tai että kaikki miehet sairastavat sitä kuuluisaa miesflunssaa, mutta joku juttu tässä on pakko olla.

Jos ennen keikkaa kroppa meinaa pettää, on ihan ymmärrettävää, että yrittää tsempata ja uskotella itselleen, että homma hoituu kyllä. Keikkoja ei voi noin vain perua, sillä muuten voi olla vaikeuksia vuokranmaksussa, ja sitähän me ei kukaan haluta. Mutta mites sitten, kun voisi olla vaan kipeänä? 

Jokainen ymmärtää heti mitä tarkoitetaan miesflunssalla, mutta voisikohan olla, että jos me naiset emme tsemppaisi niin paljoa, sitä ei edes olisi? 

 

 

Esiintyykö teidän elämässä tämä sankaritar, joka astuu esiin vain silloin, kun pitäisi oikeasti levätä ja olla sairaana?

 

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

 

Kuvat on ottanut upea Tea Jumppanen ennen tätä ihastuttavaa räkätautia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.