Ensimmäinen yliopistoviikko takana!

Moikka!

Nyt on ensimmäinen yliopistoviikko takana ja paljon onkin jo tapahtunut! Aloitin opiskelut siis Frankfurtin HfMDK:n (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst) Tanz Bachelor -linjalla. Yliopisto on jättimäinen (n.700-800 opiskelijaa), mutta tanssiosasto on siihen nähden aivan pikkuruinen. Neljän vuoden opiskelijoita on yhteensä 35, ja meillä onkin tanssilaisten suurin ryhmä kymmenellä opiskelijalla. Opettajat ovat aivan supertaitavia ja opetuksessa todella otetaan jokaisen heikkoudet ja vahvuudet huomioon.

Opetuksessa keskitytään nykytanssiin ja balettiin, ja balettia on paljon enemmän verrattuna Tukholman kouluuni. Tekniikkani tulee varmasti kehittymään paljon, sillä ainakin nyt alussa tuntien sisältö koostuu aivan perusjutuista (ensimmäisellä balettitunnilla taisimme ehtiä tehdä yhden sarjan keskilattialla…). Joka tapauksessa tämä oli minulle helpotus, sillä en ollut varma olisivatko balettitunnit liian vaikeita minulle. Tähän asti olen ainakin hyvin mukana siis. 🙂 Perusasioiden kertaus on aina hyvä juttu, ja nytkin opettajat löytävät joka tunti uutta korjattavaa jo seisoma-asennossa. 😀 Ainakin omalla kohdallani uskon, että tällainen perusteellinen tekniikan puhdistus on loistava juttu, ja että se onnistuu parhaiten hyvien opettajien kanssa pienessä ryhmässä.

Balettituntien lisäksi meillä on ollut ihania nykytanssitunteja eri opettajien kanssa, joogaa, pilatesta, gyrotonicsia, improvisaatiota, lattiatankoa, kontakti-improvisaatiota, tanssiteoriaa ja body awareness-tunti. Erilaisten tuntien lisäksi minua ilahdutti erityisesti tarkkaan mietitty kokonaisuus ja miten teoria- sekä tanssitunnit liittyvät toisiinsa. Meillä on viikottainen reflection-tunti, jossa keskustelemme miten esim. anatomiassa opetettu asia voi näkyä nykytanssitunnilla. Minusta on ihanaa saada konkreettisia esimerkkejä ja huomata että kaikki tunnit tosiaan muodostavat toimivan kokonaisuuden.

Oppilaat tulevat hyvinkin eri taustoista, mutta suurin osa tulee jonkinlaisesta tanssin ammattiohjelmasta, jossa on ollut balettia ja nykytanssia. Osa tulee lähinnä nykytanssiin keskittyneistä kouluista ja osa joistakin tanssicompaneista. Opiskelijat tulevat mm. Italiasta, Espanjasta, Etelä-Koreasta, Ranskasta, Saksasta, Tanskasta, Puolasta, Kreikasta. Minun lisäksi suomea puhuu vain yksi opettaja. Ruotsalaisiakaan ei ole, mutta onneksi voin puhua ruotsia ainakin yhden tanskalaisen kanssa.

Pieni ryhmäkoko on siitä kiva, että nimet on ollut helppo oppia ja on helposti ehtinyt puhua kaikkien kanssa jo vähän enemmän. Kaikki ovat niin mukavia ja etenkin vanhemmat opiskelijat erittäin avoimia ja vastaanottavaisia. Ilmapiiri on koulussa todella hyvä, mikä on ainakin omasta mielestäni yksi tärkeimmistä asioista. Auguste tuli käymään myös nyt viikonloppuna ja tapasi monta tanssiopiskelijaa (menimme kaikki lauantai-iltana ulos), jotka toivottivat hänetkin tervetulleeksi. 🙂

Huomenna mulla on ohjelmassa lihaskuntotestit,toivottavasti selviän. 😀 Tsemppiä kaikille uuteen viikkoon!

Sonia <3

Lauantai-illan pizzat, Augusten ottama kuva 🙂

Asuntoni lähellä oleva Palmengarten, jossa kävimme sunnutaina.

Vegaaninen ravintola Dominion Food Revolution.

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *