Jouluherkku: Sahramipannukakku

Moikka!

Tämä viikko on ollut harvinaisen pitkä ja rankka, mutta onneksi myös superkiva! Meillä on joka päivä treenitunti aamulla, jonka jälkeen meillä on harjoitukset kahta tulevaa creationia varten. Ollaan päästy treenamaan kivalla porukalla joka päivä ja tunnelma on treeneissä superhyvä! Minusta on ihanaa, että treeneissä on vähän rennompi tunnelma kuin koululla ollessa, sillä päivät kuluvat nopeasti ja meillä on tosi hauskaa. Treeni on silti kovaa ja selkäni on ollut aika kovilla. Olin tänään kuvaamassa hieman videomateriaalia koululla, mutta jouduin lähtemään kovan selkäkivun takia pois aiemmin kuin mitä olin suunnitellut. 🙁 Onneksi minulla oli jo aika varattuna fyssarille maanantaina. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään vakavaa ja että se menee ohi lepäämällä. Kipu on tosin tällä hetkellä sen verran kova, että minun on ainakin pakko ottaa rennosti.

Ruotsissa kaikki lukiot ja ammattikoulut siirtyvät etäopetukseen ensi viikosta alkaen, mutta se ei koske meitä harjoittelussa olevia. Näillä näkymin jatkamme siis treenejä normaalisti Dansens Husilla. Koulullamme on myös joulunäytös ensi viikolla, jonka takia he voivat olla auki vielä ensi viikon (oppilaat saavat nimittäin tulla kouluun suorittamaan kokeita, ja tanssikoulussa esitykset ovat luonnollisesti osa arviointia). Me harjottelussa olevat pääsemme katsomaan koulumme joulunäytöstä, mikä on superihanaa! En ole nähnyt pitkään aikaan koulumme muita oppilaita tanssimassa.

Nyt on myös joulukuu, mikä tuo aina lisäiloa hämäriin sadeiltoihin. Treenien jälkeen olemme tehneet kaikenlaista pienen porukamme kesken. Olemme katsoneet norjalaista Hjem till jul – sarjaa, joka on aivan loistava! Suuri suositus!  Joulutunnelmiin olen virittäytynyt leipomalla pipareita Chocochilin herkullisella reseptillä (linkki tässä!). Tein itselleni pipareista joulukalenterin, koska parempaa tapaa kuin piparinsyönti ei päivän aloittamiseen ole.

  

Tämän lisäksi innostuin kokeilemaan eräänlaista Ahvenanmaan pannukakun ja Gotlannin pannukakun sekoitusta, josta tuli superhyvää! Rakastan riisipuuroa ja sahramia, ja nämä joulumaut tuleekin superhyvin esiin tässä pannukakussa. 🙂 Jos jouluinen pannukakku kiinnostaa, suosittelen todella kokeilemaan tätä!

Rentouttavaa joulukuuta ja hauskaa huomista itsenäisyyspäivää!

Sonia

Lue myös:

Kevyt mangoldi-kesäkurpitsakeitto // Takaisin Tukholmassa

Kladdkakans dag // pitkästä aikaa on aikaa

Maailman parhaat suklaahippukeksit // Vegan chocolate chip cookies

Gotlannin pannukakku

Ainekset (8 annosta)

6 dl
riisipuuroa
kanelia, kardemummaa, inkivääriä, pomeranssinkuorta, neilikkaa, suolaa
25 g
margariinia (tai korvaa 2 dl mantelimaidosta kaurakermalla)
3,5 dl
mantelimaitoa
1 dl
soijajogurttia
1/2 dl
sokeria
0,5 g
sahramia
3 dl
jauhoja
1/2 dl
manteleita (voit myös käyttää rouhetta)
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Keitä riisipuuro ja mausta joulumausteilla.
  2. Lisää margariini ja anna puuron jäähtyä. Paloittele mantelit sekä jauha sahrami ruokalusikallisen sokeria kanssa morttelissa, jotta maku tulee paremmin esiin.
  3. Sekoita mantelimaito sekä jogurtti puuron sekaan.
  4. Lisää sahrami, loput sokerista sekä jauhot. Sekoita hyvin, jotta taikinaan ei jää jauhopaakkuja.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele mantelimurska päälle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Pannukakku jähmettyy jäähtyessään.

Tarjoile esimerkiksi luumuhillon kera.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *