Kevyt mangoldi-kesäkurpitsakeitto // Takaisin Tukholmassa

Moikka!

Torstai-iltana saavuin kylmään, mutta kotoisaan Tukholmaan saatuani varmistuksen harjoitteluni keskeytymisestä Göteborgissa. Vaikka tilanne harmittaakin, on ihana päästä vaihteeksi omaan sänkyyn nukkumaan! 🙂 Perjantaina olin koulussa parilla tanssitunnilla, fyssarilla sekä gymnasiearbete-tapaamisessa. On kiva nähdä taas tuttuja ja päästä tanssimaan taas kunnon saliin, vaikka kehoni huomasi kyllä ettei balettia ollut hetkeen tullut tanssittua.

Ensi viikosta alkaen kaikki Tukholmassa olevat ryhmäläiseni ja minä pääsemme treenamaan eri koroegrafien ja opettajien johdolla. Koulu on vuokrannut meille salin jostain päin Tukholmaa, jotta koululla ei olisi liikaa oppilaita samaan aikaan. Ratkaisu on kaikin puolin loistava, sillä pääsemme treenaamaan ja tutustumaan uusiin tanssi-ihmisiin, eikä todennäköisesti tätä harjoittelua voi myöskään noin vaan peruuttaa. :))

Sateisista säistä ja peruutetuista harjoitteluista huolimatta, olen tällä hetkellä tyytyväinen tilanteeseeni. Poissa ollessa huomasin kaipaavani Tukholmaa ja kavereitani ja yritän nyt ottaa kaiken irti viimeisestä vuodestani koulussa. Tämä tarkoittaa muun muassa pikkujouluja ja leffojen katselua pienellä porukallamme. Ehdin laittaa asuntoni jo joulukuntoon valoilla ja koristeilla! Myös joululeivonta ja uusien reseptien keksiminen kuuluvat tulevan viikon ohjelmaan, sillä aikaa pitäisi riittää hyvin kaikenlaiseen (päivämme eivät näillä näkymin tule olemaan superpitkiä). Olen kaivannut kävelyjä ympäri Tukholmaa niin paljon, rakastan tätä kaupunkia!

Jos sade ja harmaat säät kuitenkin yllättävät (niin kuin varmaan käy, tänäänkin on satanut koko aamupäivän), suosittelin kokeilemaan tätä herkullista keittoreseptiä. Löysin kaupasta kaurapalan ja ihanan näköistä mangoldia, joten päätin tehdä niistä kermaisen ja aavistuksen tulisen keiton. Lopputulos oli herkullinen ja helppo arkiruoka, joka on helposti muokattavissa. Kaurapalan voi vaihtaa tofuun ja mangoldin lehtikaaliin. Jos keitosta haluaa ruokaisemman, joukkoon voi lisätä vaikka vihreitä linssejä.

Toivottavasti teille kuuluu hyvää! Ensi viikkoon!

Sonia <3

Lue myös:

Kladdkakans dag // pitkästä aikaa on aikaa

Maailman parhaat suklaahippukeksit // Vegan chocolate chip cookies

Mitä opin kun treenasin yksin

 

Mangoldi-kesäkurpistakeitto

Ainekset (4 annosta)

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
1 L
kasvislientä
3
perunaa
1 pkt
kaurapala
200 g
mangoldia
1/2
kesäkurpitsa
2,5 dl
kaurakermaa
timjamia
rosmariinia
oreganoa
chilihiutaleita
pippuria
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Kuullota kattilassa pilkotut sipulit oliiviöljyn ja mausteiden kanssa.
  2. Lisää vesi ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutiot.
  3. Lisää pieniksi kuutioiksi pilkotut perunat ja keitä noin viisi minuuttia.
  4. Paista kuutioiksi pilkotut kaurapalat kauniin värisiksi toisella pannulla.
  5. Lisää keittoon suikaloidut mangoldit sekä pilkottu kesäkurpista, keitä toiset viisi minuuuttia.
  6. Lisää kaurakerma ja anna hautua hetki. Kaada kaurapalat joukkoon.

Tarjoile tuoreen leivän ja timjamin kanssa.

Vinkki! Jos haluat keitosta ruokaisemman, kokeile lisätä vihreitä linssejä joukkoon!

Kommentit (1)
  1. Jouluherkku: Sahramipannukakku – Sonian seurassa | Lily
    5.12.2020, 17:11

    […] Kevyt mangoldi-kesäkurpitsakeitto // Takaisin Tukholmassa […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *