Kiertue-elämää

Kiertueen ensimmäinen viikko on nyt purkissa! Takana ovat seitsemän esitystä Luleåssa, Kirunassa ja Jokkmokkissa. 🙂 Tässä postauksessa ajattelin kertoa lyhyesti millaista minusta on ollut olla kiertueella ja miltä päivämme noin yleisesti näyttävät.

Päivämme alkaa tanssimattojen laitolla, jonka jälkeen käymme läpi esityksemme uudella lavalla. Lavat voivat olla hyvinkin erilaisia, mikä vaikuttaa paljon sekä tunnelmaan että itse koreografiaan. Esimerkiksi Luleåssa meillä oli pienempi lava, jonka sivuilla oli pylväitä, ja yleisö istui kolmessa eri suunnassa ja todella lähellä meitä. Kirunassa taas lava oli erittäin suuri ja yleisö paljon kauempana meistä. Koreografiaa on mukautettava aika paljon, ja kaikki uusi informaatio on sisäistettävä nopeasti, sillä aikaa harjoitteluun ei ole kovinkaan paljon.

Tämän jälkeen saatamme pitää workshopin paikallisille lapsille ja nuorille.  Minusta on ollut hienoa tarjota mahdollisuus kaikille nähdä ja kokea tanssia, vaikkei omalla paikkakunnalla olisikaan siihen samanlaista mahdollisuutta kun suuremmissa kaupungeissa. Jos emme pidä workshopia, niin käytämme ajan hyödyksi ja treenamme teatterilla ennen illan esitystä.

Illalla meillä on lämppätunti ja esitys, jonka jälkeen pääsemme hotelliin nukkumaan. Lavalla oleminen on minusta ihanaa, ja esiintyminen lähes joka päivä kuukauden ajan niin kivaa. Pitkän päivän jälkeen on niin ihanaa nauttia rentouttavasta kylvystä musiikkia kuunnellen ja valmistautua taas seuraavaan päivään. Mikään ei rentouta yhtä hyvin kun kuuma kylpy!

Seuraavana aamuna, heti hotelliaamiaisen jälkeen, meillä on treenitunti sekä päivänäytös. Esityksen jälkeen pakkaamme matot ja tavarat bussiin ja lähdemme kohti seuraavaa kohdetta. Minusta on kiinnostavaa nähdä Pohjois-Ruotsia, etenkin pienempiä paikkoja, jonne ei joka päivä tule lähdettyä. Bussista näkee hyvin Ruotsin luontoa ja kauniita ruskamaisemia. Olemme jopa nähneet pari poroa!

Kiireisen aikataulun takia emme valitettavasti ole oikein ehtineet tutustua kaupunkeihin kunnolla. Kirunassa sentään ehdin nähdä Kiruna Kyrkan vilaukselta ja Jokkmokkissa ehdimme käydä Saamimuseossa. Ajomatkalla näimme myös Storforsenin vesiputoukset! Paikalliset teatterit, hotellit ja ennen kaikkea ruokakaupat ovat sen sijaan ehtinyt käyneet erittäin tutuiksi. 🙂

Sää on ollut siinä viiden ja kymmenen asteen välissä. Pahinta oli silti tuuli Kirunassa: en usko että olen koskaan kokenut mitään vastaavaa. Tuuli puhalsi niin kovaa, että luulin lähteväni lentoon haha. Hotellihuoneessakin tuuli vihelsi niin kovaa, että oli melkein vaikea saada unta. Onneksi sänky oli sentään mukava.

Toivottavasti teillekin kuuluu hyvää! Haleja ja terkkuja!

Sonia <3

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat teatteri oma-elama
Kommentit (2)
  1. Kladdkakans dag // pitkästä aikaa on aikaa – Sonian seurassa | Lily
    6.11.2020, 11:28

    […] Kiertue-elämää […]

  2. Odotukset vs todellisuus // kiertueen loppu lähestyy – Sonian seurassa | Lily
    17.10.2020, 15:30

    […] Kiertue-elämää […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *