Kohti uusia haasteita ja muuttopäivän kommelluksia

Moikka!

Ensimmäinen päivä Frankfurtissa takana ja olo on onnellinen, odottava ja ennen kaikkea väsynyt. Aamulla oli aikainen herätys, jotta olisin varmasti tarpeeksi ajoissa kentällä. Se osoittautui tarpeelliseksi, sillä koronatodistuksia tarkastaessa (hyvä ettei suurennuslasin kanssa!) meni varmaan tunti. Minulla oli vaihto Kööpenhaminassa, mikä pidensi matkaa parilla tunnilla, mutta pääsinpä ainakin pois istuma-asennosta hetkeksi. Toisella lennolla paikkani oli onnekkaasti itkevän vauvan takana, mutta se ei onneksi häirinnyt, sillä binge-katsoin uutta sarjaa (Young Royals) koko lennon ajan.

Frankfurtin keskustassa oli tarkoitus vaihtaa metroon, mutta hyvän keskittymiskykyni ja tarkkaavaisuuteni takia luinkin pysäkin nimestä vain puolet. Puoli tuntia piti jossain tunnelissa pyöriä, ennen kuin tajusin ettei Hauptbahnhof ole sama kuin Hauptwache… Lopulta pääsin silti asunnolleni, jonne jätin kaikki laukkuni ja hengähdin hetken, ennen kuin jatkoin matkaa peitto- ja tyynyostoksille. Aliarvioin kuinka rankkaa lentomatkan jälkeen on lähteä Ikea-ostoksille, etenkin kun matkoihin meni yli kaksi tuntia ja vaihtojakin oli rakennustöistä johtuen muutama kappale.

Kotiin päästyä lähdin vielä metsästämään ruokaa, ja iloisena yllätyksenä ainakin lähikauppani vegaanivalikoima on parempi kuin mitä odotin. Pääsin jopa käyttämään kassalla koko tämänhetkisen kielivarastoni eli Hallo, Danke schön ja Tschüs. 🙂 Kieltä en ymmärrä siis kovinkaan paljon yläasteen saksan tunneista huolimatta, mutta pianhan se siitä aktivoituu taas. Huomenna on jo testin paikka, kun menen virallisesti ilmoittautumaan kaupungin johonkin toimistoon. Olen kuullut, että tapaaminen ja lomakkeet ovat yleensä vain saksaksi…

Seuraavat neljä vuotta olisi siis tarkoitus tutustua uuteen kulttuuriin ja kieleen tuttujen tanssiopintojen parissa. Tilanne on monella tavalla samanlainen kuin kolme vuotta sitten, kun muutin Tukholmaan, vaikka kulttuurishokki tulee täällä kyllä todennäköisesti olemaan isompi. Pohjoismaihin tottuneena kaikki on vähän erilaista ja jotenkin eurooppalaisempaa. Talot ovat vähän erilaisia, bussit ja metrot vähän erilaisia, puut ja kasvit samoin. Ikeassa selvisi myös, että saksalaisilla onkin eri käsitys kuin Pohjoismaissa tyynyjen normaalista muodosta ja koosta. Puoli tuntia seisoin jättikokoisten ja pitkulaisten tyynyjen edessä etsien omaan pieneen suorakulmaiseen tyynyliinaani sopivaa tyynyä, kunnes jokin myyjä hymyillen vastasi että minun ”normal pillowseja” ei myydä Saksassa.

Opittavaa ja koettavaa siis löytyy, ja uuden kokemiseen tärkeintä on varmastikin asenne. Odotan innolla tulevia haasteita; ensimmäisenä veden lämmittäminen kylpyä varten (hanasta ei nimittäin automaattisesti tule kuumaa), sillä kyllä, minulla on kylpyamme!

Terkkuja Saksasta!

Sonia <3

Toivottavasti rakkaat tavarani löytävät perille. Seurannan mukaan jo yksi on jäänyt jälkeen…

kulttuuri ajattelin-tanaan oma-elama matkat
Kommentit (1)
  1. Pekka Hirvi
    9.9.2021, 13:03

    Vanhana Saksan kävijänä voin sanoa, että eräitä yllätyksiä on odotettavissa. Vähäinenkin saksankielen taito ilahduttaa kuitenkin saksalaisia suunnattomasti, erityisesti, jos tulee ilmi, että olet Suomesta. Muista myös, että kohteliaisuus kuuluu saksalaisuuteen aina. Hyvää jatkoa uuden kulttuurin parissa, sillä vaikka Saksan kulttuuri tuli meille Suomeen aikoinaan suoraan, ei Ruotsin kautta, on se meillä muokkautunut omanlaiseksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *