Maailman parhaat suklaahippukeksit // Vegan chocolate chip cookies

Terveisiä Tukholmasta tällä kertaa! Tuntuu niin ihanalta olla täällä, vaikka vain pariksi päiväksi tällä kertaa.Tiistaina olimme siis vielä Gällivaressa, jossa saimme kokea kunnon talvisäät ja nauttia lumesta. Tukholmassa sen sijaan meitä odotti kaatosade (jossa kannoimme ihanasti 25-kiloisia laukkujamme), emmekä päässeet koronan takia edes kotiin vaan yövyimme viimeiseen esitykseen asti hotellissa. Perjantaina pääsin vihdoin kotiin.  Oma keittiö tuntuu nyt superluksukselta, joten päätin heti ruveta leipomaan. 🙂 Olen himoinnut näitä keksejä nyt monen viikon ajan ja ah, ne ovat niin herkullisia. Crunchy on the outside, chewy on the inside, sekä kunnon suklainen ja karamellinen maku.

Nyt on kiertue loppu ja 30 esitystä takana. Tuntuu hieman jännältä, että kaikki on jo ohi. Aika on mennyt todella nopeasti. Olimme koko porukalla yhdessä illallisella maanantaina ja täytyy myöntää, että tuntui haikealta sanoa hyvästit tälle reissulle. Toisaalta kehoni alkaa todella olla loman tarpeessa: selkääni sattuu ja keho on fyysisesti kyllä erittäin väsynyt. Edes hotellin sauna ja spa-osasto ei parantanut väsynyttä kroppaani. Onneksi nyt Tukholmassa sain varattua edes hieronnan (ja kampaajan; oikea hemmottelupäivä!) täksi iltapäiväksi.

Huomenna lähden Göteborgiin, jossa minua odottaa uudet haasteet! Pääsen harjoittelijaksi upeaan Göteborgin oopperan tanssicompanyyn toisen luokkalaiseni kanssa. Kyseinen company on maailmanlaajuisesti tunnettu ja ajatus siitä, että maanantaina olen samalla tanssitunnilla huipputanssijoiden kanssa jännittää aika paljon.

Sitten lisää eilisestä leipomisprojektistani: vegaaniksi ryhtymisessä minua mietytti eniten esimerkiksi munien ja voin korvaaminen leivonnassa. Myönnän, että varsinkin voin kanssa epäilykseni olivat suuret. Sen makua ei noin vain kopioida. Vaihtoehtoja silti löytyy. Parin kokeilun jälkeen, voin ylpeästi ja vaatimattomasti ilmoittaa, että olen löytänyt maailman parhaan chocolate chip cookie – reseptin. Ruskistettu voi, mitä ennen käytin, korvataan tällä kertaa paahdetuilla pekaanipähkinöillä. Pekaanipähkinät tuovat sen pähkinäisen täyteläisen maun ilman voita. Munaa ei tässä reseptissä tarvita ja muutkin ainekset ovat helppoja, joka kaapista löytyviä perusaineksia.

Joten ei muuta kuin leipomaan! Niistä tulee nimittäin niiiiiin hyviä, että tupla-annoskin saattaa tuntua pieneltä hahah!

Sonia <3

Maailman parhaat vegaaniset suklaahippukeksit

Ainekset (12 annosta)

50 g
pekaanipähkinöitä
100 g
margariinia
2 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
0,5 dl
mantelimaitoa
1 tl
leivinjauhetta
3 dl
jauhoja
100 g
suklaata
ripaus
suolaa (jos margariinissa ei ole)
23 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 8 min

Tee näin:

  1. Murenna pekaanipähkinät pieniksi ja paahda hetki pannulla. Varo polttamasta pähkinöitä.
  2. Lisää margariini pannulle sulamaan. Käytä mieluiten rasvamäärältään vähintään 70% margariinia.
  3. Kaada pähkinä-rasvaseos kulhoon. Lisää sokerit ja haluamasi kasvimaito ja sekoita hyvin.
  4. Mittaa leivinjauhe ja suola jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan.
  5. Kääntele joukkoon paloiteltu tumma suklaa.
  6. Anna taikinan olla jääkaappissa yön yli.
  7. Muodosta taikinasta palloja ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa n.8 minuuttia. Keksit kovettuvat jäähtyessään, joten älä ylikypsennä niitä!
Kommentit (5)
  1. Keksejä, turhautumista ja neulomista – Sonian seurassa | Lily
    24.1.2021, 16:29

    […] leivoimme keksejä (resepti täältä!) pienellä porukalla ja tänään on näillä näkymin tiedossa pizza-ilta. Yritän pitää vähän […]

  2. Jouluherkku: Sahramipannukakku – Sonian seurassa | Lily
    5.12.2020, 17:29

    […] Maailman parhaat suklaahippukeksit // Vegan chocolate chip cookies […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *