Parsakaalipiiras

Moikka!

Toivottavasti teille kuuluu hyvää! Itselläni on levännyt olo toisen vapaaviikon jälkeen (en ole vieläkään päässyt takaisin oopperalle, katsotaan jos pääsen ollenkaan… 😥). Lisäinfoa odotellessa, yritän käyttää ajan hyödyksi ja esimerkiksi edistää ensi vuoden suunnitelmiani. Tällä hetkellä tavoittena olisi jonkun kivan jatko-opintopaikan löytäminen nykytanssi pääaineena. Niitä varten pitäisi pikkuhiljaa alkaa kuvaamaan videoita ja kirjoittamaan hakemuksia. Kivoja kouluja ja junior companeita löytyy paljon, mutta monissa auditionin järjestäminen livenä on vielä epävarmaa. Todennäköisesti suurin osa hauista on tehtävä etänä…

Muuten tämä viikko on mennyt samanlaisissa tunnelmissa kuin edellinen: kävelyjä, kotitreeniä ja erittäin monta jaksoa Modern familyä. 🙂 Huomaan, miten vuorokausirytmini muuttuu helposti iltapainotteisemmaksi, kun aamulla ei tarvitse olla missään. Ei se sinänsä haittaa ollenkaan, koska saan nukuttua tarpeeksi ja tehtyä kaiken minkä haluan. Yritän silti päästä arkirytmiin pikkuhiljaa takaisin, sillä pian (toivottavasti!) joudun taas heräämään aikaisemmin. Eilen illalla hoidin myös tuttavani koiria, mikä oli ihan hauskaa. Minulla ei ole ikinä ollut omaa lemmikkiä, minkä takia muiden koirista huolehtiminen on aina mukavaa vaihtelua. Oli niin ihanaa päästä rapsuttelemaan ja ulkoilemaan kahden söpön koirulin kanssa.

Olen myös huomannut, että päivä kannattaa aina aloittaa kävelyllä tai muuten liikkumalla, sillä olen silloin paljon tehokkaampi ja saan enemmän asioita aikaiseksi. 🙂 Tänään aloitan päivän pitkällä kävelyllä ja illemalla ajattelin leipoa jotain jouluista, sillä joulukuu lähestyy jo. Teen myös jonkinlaisen lihaskuntotreenin, etteivät kaikki lihakseni katoa ja jatkan sooloni suunnittelua. Tekemistä kyllä  riittää.

Tälläkin viikolla olen yrittänyt kokeilla uusia hauskoja respetejä. Tämä parsakaalipiirakka on superherkullinen, ja maistuu hyvältä sekä kuumana että kylmänä. Kokeilin reseptiä sekä lehtikaalilla että pinaatilla, ja minusta molemmat toimivat superhyvin! Rakastan suolaisia piirakoita, ja suosittelenkin tätä reseptiä aivan kaikille! Valmistin pohjan ruisjauhoista, mutta tavallisetkin jauhot toimivat varmasti.

Iloa syksyyn ja hauskaa sunnuntaita!

Sonia <3

 Tässä pari kuvaa lähikaduilta ja keskustasta 🙂

Lue myös:

Maailman parhaat suklaahippukeksit // Vegan chocolate chip cookies

Näin jaksan paremmin kiireisen arjen keskellä

Syysillan ihanin linssipata

Parsakaalipiiras

Ainekset (6 annosta)

3 1/2 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
75 g
margariinia
1 dl
soijajogurttia
ripaus suolaa
300 g
parsakaalia (pieni)
100 g
pinaattia tai lehtikaalia
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
200 g
vegaanista juustoraastetta
3 dl
soijajogurttia
200 g
tofua (voi laittaa enemmänkin)
oliiviöljyä
timjamia
rosmariinia
basilikaa
1/2 dl
ravintohiivahiutaleita
kirsikkatomaatteja koristeeksi
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Aloita taikinasta: Sekoita jauhot (aloita 3 dl kanssa), leivinjauhe ja suola. Nypi margariini joukkoon. ja lisää myös jogurtti. Lisää tarvittaessa jauhoja. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.
  3. Vamista täyte: Paista ensikisi paloitellut tofupalat kauniin värisiksi. Mausta.
  4. Kuullota sitten sipulit ja lisää parsakaalit ja tuore lehtikaali/pinaatti paistinpannuun. Odota hetki että kasvikset pehmenevät. Mausta.
  5. Voitele vuoka ja taputtele taikina vuokaan. Esipaista n.10min.
  6. Lusikoi kasvikset piirakkapohjan päälle.
  7. Sekoita soijajogurtti ja 3/4 juustoraaasteesta yhteen pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi ravintohiivahiutaleilla.
  8. Lusikoi seos kasvisten päälle ja lisää vielä loput juustoraasteesta. Koristele halutessasi kirsikkatomaateilla.
  9. Paista uunin keskitasolla n. 30 min
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *