Talvinen porkkanakakkupuuro ja runebergintortut

Moikka!

Ulkona on tällä hetkellä niin ihana talvisää. Lumi tekee ympäristöstä valoisamman ja kauniimman, eikä kylmyyskään haittaa yhtä paljon kuin näkymät ovat niin kauniit. Lunta on niin paljon!  Tällä viikolla olemme treenanneet erään toisen tanssikoulun tiloissa, sillä emme edelleenkään saa olla koululla (vain 80% oppilaista saa olla paikan päällä samaan aikaan). Sali on aika pieni, mutta ainakin pääsemme tanssimaan.

Ruuanlaitto on minusta ihanaa, sillä silloin ei voi oikein tehdä muuta samaan aikaan. Kiireisten päivien päätteksi on kiva laittaa hyvää musiikkia soimaan ja keskittyä ruuanlaittoon. Punajuuret maksoivat lähikaupassani vain 6kr per kilo, joten hyödynsin tottakai tarjouksen ja tein punajuuripiirakan (katso resepti samantapaiseen parsakaalipiirakkaan tästä!). 🙂 Tein myös aamiaiseksi porkkanakakkupuuron, jonka resepti löytyy alempaa. Jos peruspuuro tylsistyttää, suosittelisin vaihtamaan osan kaurahiutaleista kvinoaan, jolloin mausta tulee hieman erilainen (tosi hyvä, lupaan!) ja kylläisyyden tunne pysyy myös pidempään.

Neulomisprojektin lisäksi ilmottauduin käsilläseisontatutkimukseen, jossa toivon mukaan opin seisomaan käsilläni kunnolla. Saan harjoitteita pari kertaa viikossa, jotta saisin lisää voimaa ja paremman tekniikan käsilläseisontaan. Olen jo pitkään halunnut oppia seisomaan käsilläni, mutta en oikein osaa harjoitella yksin, joten ehkä tällä kertaa myös jotain kehitystä tapahtuisi. Sain myös hyviä uutisia ensi vuotta koskien, mikä vähentää erittäin paljon hakustressiä. Katsotaan haenko enää edes minnekkään, niin kivasta paikasta on kyse. 😀 Siitä enemmän myöhemmin. Sen sijaan kesätyöhaku jatkuu, yritän hakea mahdollisimman moneen paikkaan, jos joku nyt tärppäisi. Onneksi tänä vuonna haastattelut voi tehdä etänä; helpottaa paljon hakemista täältä Ruotsista käsin.

Tänä iltana on ohjelmassa Melodifestivalenin ensimmäinen osa itsetehtyjä runebergintorttuja syöden :). Reseptinä käytin tätä. Kaikista ei tullut tällä kertaa niin hienoja (tarttuivat muotteihin…), mutta ainakin maistuvat superherkullisilta. Melodifestivalen ja Euroviisut ovat minusta parasta viihdettä ikinä, ja kaikki minut tuntevat tietävät kuinka paljon hypetän niitä! Olen siis luonnollisesti aivan liekeissä, että se alkaa nyt jo tänä iltana hahah. Aloitan tänä iltana myös uuden romaanin (luin juuri Risto Isomäen Vedenpaisumuksen lapset loppuun; rakastin yhtä paljon kuin Sarasvatin hiekkaa!) ja soitan varmaan myös tavallista pidemmän videopuhelun Augustelle. <3

Hauskaa viikonloppua!

Sonia <3

Lue myös:

Joulufiilistelyä karanteenissa

Viiden raaka-aineen herkulliset eväspatukat

Näin opin uuden kielen nopeasti

Porkkanakakkupuuro

Ainekset (1 annos)

1,5 dl
kaurahiutaleita
3 dl
vettä tai esim. mantelimaitoa
1
raastettu porkkana
kardemummaa
kanelia
jauhettua inkivääriä
neilikkaa
ripaus suolaa
1 rkl
vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
halutessa jotakin vegaanista proteiinijauhetta
päälle soijajogurttia, pekaanipähkinöitä, rusinoita, maapähkinävoita, kookoshiutaleita... Vain mielikuvitus on rajana
15 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Kuori ja raasta porkkana. Kaada kaurahiutaleet ja raaste kattilaan veden kera.
  2.  Keitä 4–5 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää mausteet ja siirappi.
  3. Hauduta hetki kannen alla.

Tarjoile haluamiesi täytteiden kanssa.

Kommentit (1)
  1. Lempikeksireseptini!!! – Sonian seurassa | Lily
    5.4.2021, 14:11

    […] Talvinen porkkanakakkupuuro ja runebergintortut […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *