Tanssiopiskelijan tavallinen viikko

Moikka!

Viime viikot ovat olleet hieman kiireisiä, mutta vihdoin olen saanut aikaiseksi uuden postauksen. Halusin jakaa teille tyypillisen viikkoni ohjelman, mutta tämä viikko olikin aika erilainen kuin yleensä. Torstaina saimme ylimääräisen vapaapäivän, mutta muuten viikkon on ollut aktiivinen ja olen mm. kävellyt keskimäärin 12 500 askelta päivässä. 🙂

Tavallinen viikko on meidän koulussa kahtena ensimmäisenä vuonna hieman täydempi, ja tavallisia treenitunteja on paljon enemmän. Nyt kolmosella olisi tarkoitus keskittyä enemmän työharjoitteluun ja auditioneihin, ja tavallisia treenitunteja on siis yleensä vain yksi tai kaksi. Tänä vuonna lähes kaikki harjoittelut peruuntuivat, minkä takia olemme siis Ranskan, Saksan ja Kanadan sijasta täällä Tukholmassa. Harjoittelemme kahta teosta, minkä lisäksi on huolehdittava gymnasiearbetesta sekä hauista. Aikaa on siis periaatteessa enemmän, mutta se ei käytännössä tunnu, sillä kaikkea treenituntien ulkopuolella tehtävää on niin paljon enemmän.

Maanantai

7:00 Herätys, aamiainen + aamujooga 15min, kokeilin uusia kenkiäni (ovat mukavat!) ja laitoin kevättakin, kun oli hyvä sää 😀 Luin tunnelbanassa ostamaani inspiroivaa yoga +jogga -kirjaa, jossa puhutaan näiden kahden treenimuodon yhdistämisestä.

9:15 Aamun treenitunti oli tänään nykytanssia (90min sijaan 45min, epäselvien aikataulujen vuoksi, kakkosvuoden opiskelijat harjoittelivat lopputunnista omaa teostaan ja saimme jäädä katsomaan).

10.30 Omat harjoitukset n.1h, duettojen läpikäynti. Ihana tuntea vihdoinkin kehitystä vaikeassa duetossa, joka on tuntunut vaikealta joka kerta. Tänään se sujui ekaa kertaa sujuvasti, josta olin superiloinen. Osasimme ottaa rauhallisesti ja keskittyä liikkeiden selkeyteen ja loppuunviemiseen, jonka ansiosta se onnistui. Hätiköiminen harvoin toimii parityöskentelyssä…

Lounas ja kuulumisien vaihtoa kaikkien kanssa, aikaa oli kerrankin paljon. Kävin koulun kuntosalilla pyöräilemässä ja suunnittelin myöhemmin hakuja varten kuvattavaa sooloani.

13:30 Harjoitukset 2h duetto, kvartetti + esiintymisasujen kokeilua.

Ämnessamtal eli palaute kehityksestä tunnin lopuksi. Emme ihan hirveästi ehtineet puhumaan, mutta sain silti hyödyllistä palautetta ja varmistuksen, että olen edelleen menossa oikeeseen suuntaan, mikä on aina mukava kuulla.  🙂

16:30  Soolon kuvaus auditionia varten 1h.

18:30 Illallinen ja zoom Augusten kanssa. Juttelin myös hänen kavereiden kanssa, mikä oli hauskaa koska en tunne heitä oikeastaan muuten kuin nimeltä. Aikaeron takia hän menee yleensä ennen minua nukkumaan. Katsoin sen jälkeen vähän matkavlogeja youtubesta ja kävin vielä kaupassa ostamassa tummaa suklaata ja ananaksen.

23:45 Nukkumaan.

Tiistai

08:45 Herätys ja aamujooga. Tämän jälkeen kikhernemunakasta brunssiksi. Kävelin ensimmäiset pysäkinvälit tunnelbanan sijaan ihanassa auringossa (ulkona oli ihanat 14 astetta!).

12:45 Balettia 1,5h.

14:00 Harjoitukset 1,5h. Treenasimme fyysisempää numeroamme, mikä on rankkaa mutta hauskaa. Hieman jännittää minkälainen siitä loppujen lopuksi tulee, sillä se kestää tällä hetkellä n.30min, mutta sille on varattu vain vartti ohjelmasta…

Välipala.

15:45 Harjoitukset 1,5h. Treenasimme toista numeroa, mutta emme saaneet kovinkaan paljon aikaiseksi. Kaikki eivät olleet paikalla ja kyseistä numeroa on vaikea harjoitella ilman kaikkien läsnäoloa.

Illallinen ja soitin äidilleni ja Augustelle. Käsilläseisontaharjoituksia 😀 ja videoiden valitsemista hakuja varten. Yritin opetella yhtä trioa videolta huomisia treenejä varten (olen kuulemma varalla, joten minun täytyisi oppia koroegrafia nyt nopeasti), mutta se oli aika haastavaa… Leivoin banaanileipää iltapalaksi. 🙂

23:00 Nukkumaan.

Keskiviikko

07:00 Herätys, nopea aamujooga ja banaanileipää aamiaiseksi.

09:15 Balettia 75min, olin vielä hieman unessa, mutta onneksi teimme ihanan tanssillisia sarjoja.

11:00 Soolon kuvaamista ja lounas. Tämän jälkeen olin ajatellut mennä kuntosalille, mutta päädyin vain chillaamaan sohvalla 😀 Näin pitkä tauko treenien välissä on yllättävän väsyttävä ja on vaikea päästä vauhtiin uudestaan.

14:00 Harjoitukset n. 3,5h; duetto on mennyt superisti eteenpäin, vihdoin olemme löytäneet sulavan rytmin ja koroegrafia alkaa tuntua luonnolliselta kehossa. Trion tekeminen oli superkivaa, vaikka olinkin vähän pihalla aluksi. Trio on todella nopea ja siinä on erittäin paljon muistettavia yksityiskohtia. Onneksi Nathaniel ja Noah osaavat osuutensa hyvin, joten minun oli vain seurattava mukana. Valppaana piti olla, sillä koroegrafiassa on paljon hyppyjä ja nostoja: jos nostan pään ylös väärässä kohdassa, joku saatta potkaista tai hypätä päälleni hahah.

Tein pienen kävelyn Södermalmilla ennen kuin lähdin kotiin, koska oli kaunis sää.

19:00 Illallinen, hakuvideon editoimista ja Augusten kanssa juttelua. Ostin myös mämmiä iltapalaksi hahah, kun sitä kerran kaupasta löysin. 🙂

23:00 Nukkumaan.

Torstai – Vapaapäivä!

08:45 Herätys ilman herätyskelloa, aamiainen ja ihanan pitkä aamujooga.

Audition-videon lähetys, kävely ja tanssilyhytelokuvan tekemistä. Yritän siivota ja tehdä hoidettavia asioita valmiiksi; toivon mukaan illalla voisin katsoa jotakin leffaa.

Lounas ja uusien sarjojen opettelua yhtä toista auditionia varten.

13:00 Tapaaminen teamsissä gymnasiearbetestani, paljon on tehtävää vielä, mutta ainakin olen oikeilla jäljillä. Aiheeni on inspiraation rooli koreografian teossa, ja olen muun muassa haastattellut kolmea eri koreografia. Tekstin lisäksi on tehtävä jokin taiteellinen työ, minun kohdallani tanssilyhytelokuva (tai tanssivideo kuvaa ehkä lopputulosta paremmin).

Kahvit kaverini Ingridin kanssa sisäpihalla ihanassa auringossa pienen rusketuksen esiasteen toivossa. 🙂 Menin myös kauppakeskukseen ostamaan lisää villalankaa päiväpeittoprojektiani varten. Tein hieman lihaskunto- sekä käsilläseisontaharjoituksia.

18:30 Illallinen ja sarjan katsomista Ingridin kanssa. Tämän jälkeen katsoin kiinnostavia YesTheory-videoita Youtubesta ja venyttelin. Sain myös monta vastausta  eri kouluista, joihin olin hakenut. Tavallaan hauska huomata, miten hakutuloksia on tosi vaikea ennustaa. En päässyt niihin kahteen paikkaan minne luulin pääseväni, mutta pääsin jatkoon kahdessa muussa haussa, minne luulin ettei minulla olisi mitään mahdollisuuksia. Aina kannattaa siis yrittää. 🙂

23:45 Nukkumaan.

Perjantai

08:00 Herätys, aamupala ja aamujooga.

Aamukahvit auringossa Sofian ja Ingridin kanssa.

12:15 Ensimmäinen lauluharjoitus valmistujaisia varten.

13:00 Nykytanssitunti ja harjoitukset 2,5h.

16:30 Ykkösten ja kakkosten ensimmäinen kevätnäytös, jota pääsimme katsomaan. Niin ihana nähdä tanssia katsomon puolelta pitkästä aikaa.

Kävely Södermalmilla Ingridin ja Sofian kanssa.

20:00 Illallinen ja chillailua. Juttelin Augusten kanssa puhelimessa; hänellä oli juuri ensimmäinen Vaganovan exam (josta sai muuten parhaan numeron tottakai), joten hänelläkin on paljon tekemistä. Onneksi ehdimme silti puhua ainakin kerran joka päivä (yleensä ehkä 2-3, tällä viikolla jopa 5 kertaa päivässä hahah).

Lauantai

10:00 Herätys & aamupala.

12:30 Olin koululla käymässä läpi uusia sarjoja, jotka minun täytyy hakuja varten kuvata. Moneen paikkaan hakiessa täytyy varata kuvaamiseen paljon aikaa, sillä joka koulu haluaa hieman eri materiaalit. Suurimassa osassa hauissa on monta eri kierrosta ja etenkin myöhemmillä kierroksilla tehtävä saatetaan antaa vain pari päivää ennen deadlinea.

15:00 Leivoin keksejä ja valmistauduin illanviettoon kavereideni kanssa.

17:30 Lasillinen kaupungilla Ingridin ja Winterin kanssa. Tämän jälkeen ruotsalais-italialainen tuttumme kutsui meidät pieneen italialaishenkiseen illanviettoon, jossa käväisin Ingridin kanssa. Kaikki olivat supermukavia ja vieraanvaraisia, ja tunnelma oli ihanan kotoisa. Myöhästyimme tosin viimeisestä tunnelbanasta ja jouduimme palata nukkumaan Winterin hotellille (hänellä on siellä siis ekstrahuone), joka sijaitsi onneksi ihan vieressä. Ilta oli kaikinpuolin ihana, vaikka rajoitusten takia porukan on tottakai oltava suhteellisen pieni.

Tällainen viikko tällä kertaa. Yritän keksiä vähän vastapainoa kaikkeen treeniin ja hakuihin tekemällä välillä jotain ihan muuta. Tämä oli ensimmäinen viikko varmaan yli kuukauteen, kun olen onnistunut tässä ja tehnyt jotain muutakin kun vain tanssijuttuja. Olen myös innoissani, että pääsen taas katsomaan tanssiesitystä taas tiistaina. Kyseessä on Helena Franzénin Från och med nu, ja mukana on myös yksi luokkalaiseni. Olen ikävöinyt tanssiesityksiä niin paljon, ja jo koulun esityksen näkeminen perjantaina oli superihanaa!

Hauskaa sunnuntaita!

Sonia <3

Lue myös:

Miten selvitä tanssiopinnoista

Näin jaksan paremmin kiireisen arjen keskellä

Keksejä, turhautumista ja neulomista

hyvinvointi ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *