Tavoitteita vuodelle sekä perinnekakkua loppiaiseksi

Moikka!

Näin tammikuun alussa mulla on tapana asetella kaikennäköisiä tavoitteita ja odotuksia tulevalle vuodelle. En ole oikein  keksinyt mitään hyviä tavoitteita, mutta on aina kiva olla edes pari. En pidä epärealistista tavoitteista, joihin en itse voi vaikuttaa, joten esimerkiksi johonkin kouluun tai töihin pääseminen ei ole tavoitteena. Se sijaan aion tehdä parhaani (ja se riittää 😊) ja aikatauluttaa hyvin videoiden ja hakemuskirjeiden lähetyksen niin, ettei mikään deadline mene ohi. Haluaisin nukkua arkena vähintään kahdeksan tuntia joka yö (tämä ei yleensä tuota ongelmaa, mutta lomalla nukun usein vähemmän) sekä lukea vähintään kirjan kuukaudessa (tämä tavoite ei myöskään ole vaikea, mutta motivoi minua varaamaan aikaa lukemiselle). Haluaisin jatkaa kivojen asioiden tekemistä (kuten blogin kirjoittelua) ja en halua stressata turhista asioista mihin en voi vaikuttaa. Eli aika basic tylsiä tavoitteita siis, mutta kirjoitan kyllä tänne jos keksin jotakin parempaa.

Yhden porukan kanssa kirjoitamme joka uusi vuosi ennustukset seuraavalle vuodelle, mikä eroaa hieman tavoitteiden keksimisestä. On hauskaa yrittää nähdä minkälaista elämäni on tasan vuoden päästä, varsinkin kun nyt en oikeastaan tiedä edes missä maassa tulen olemaan. Yritämme arvailla kaikenlaista parisuhdetilanteesta opiskelupaikkaan sekä hiustenväristä kuntosalilla käymiseen. Ennustaminen on hauskaa, sillä kyseessä on enemmän arvailua nykyhetken perusteella, eikä niistä tule yhtä kunnianhimoisia kuin mitä tavoitteista yleensä.

Loppiaisen kunniaksi leivoin perinteisen ranskalaisen Kuninkaiden kakun. Mantelinen ja herkullinen kakku on meillä perinne. Kakku leikataan mukanaolijoiden kesken ja nuorin menee pöydän alle sanomaan kuka saa minkäkin palan. ”Mantelin” eli fèven saaja saa päähänsä kruunun sekä valita itselleen kuninkaan/kuningattaren. Rakastan tällaisia hauskoja pikkuperinteitä ja minusta on kiva pitää niistä kiinni. Omien perinteiden keksiminen on myös kivaa ja nyt onkin kolmas vuosi putkeen kun katson poikaystäväni kanssa Die Hard -leffan joulun kunniaksi (tänä vuonna tosin zoomin kautta😥). Pienet asiat voivat oikeasti tehdä iloiseksi haha. Alla ainoa kuva kakusta minkä löysin, valitettavasti pari vuotta vanha…

Tässä vielä netistä löydetty kuvituskuva, jotta kaikki ymmärtävät mistä on kyse (linkki kuvaan tästä).

L'Épiphanie et la galette des Rois : tout savoir sur les origines de cette tradition

Lauantaina lähden takaisin Tukholmaan. Minusta on kiva päästä taas tanssimaan, jos selkäni nyt pian paranee tästä pienestä välilevyn pullistumasta. Sain kyllä selkeät ohjeet loistavalta fyssarilta ainakin. On myös ihanaa taas nähdä kaikki kaverit ja päästä tekemään kaikkea kivaa heidän kanssaan. Toisaalta hieman hirvittää, että aika kuluu näin nopeasti ja että minulla on enää alle puoli vuotta jäljellä näiden ihmisten kanssa. Noh, sitä suuremmalla syyllä on tehtävä kaikkea hauskaa!

Hauskaa tammikuuta!

Sonia <3

 

Vegoshi-lounasravintolasta pari kuvaa

Kuva kahvila Javasta kavereiden kanssa sekä ravioli-illasta kotona.

La galette des rois / Kuninkaiden kakku

Ainekset (8 annosta)

500 g
lehtitaikinaa
160 g
mantelijauhetta
2 dl
tomusokeria
1 dl
mantelimaitoa
125 g
huoneenlämpöistä margariinia
2 rkl
perunajauhoja
reilu loraus
rommia
"manteli"
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Kauli lehtitaikinasta kaksi ympyränmuotoista levyä. Voitele vuoka ja levitä toinen levyistä vuokaan.
  2. Sekoita täytteen ainekset yhteen kulhossa. Kaada täyte pohjan päälle ja taittele reunat hieman täytteen ympärille niin että kakun ja reunojen väliin jää rako. Näin saat päällyslevyn kätevästi peittämään koko alakerroksen. Asettele ”manteli” (eli yleensä posliininen hahmo) täytteen joukkoon.
  3. Aseta toinen taikinalevy kakun päälle ja taittele se reunojen alle muodostaen siistin ympyrän muotoisen kuvun. Voitele mantelimaidolla ja koristele terävällä veitsellä ohuilla viilloilla. Varo rikkomasta taikinaa, sillä muuten taikina repeää ja täyte ei jää piiloon.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min tai kunnes kakku vaikuttaa kypsältä ja on saanut kauniin värin.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *