Viiden raaka-aineen herkulliset eväspatukat

Moikka!

Taas yksi rankka treeniviikko takana täällä Pohjois-Ruotsissa. Olen ollut nyt siis kaksi viikkoa Piteåssa treenaamassa tulevaa kiertuetta varten, jonka ensimmäinen esitys on noin kahden viikon päästä. Harjoitukset alkoivat tosiaan Uppsalassa elokuun alussa, mutta nyt ensi-illan lähestyessä meidän on helpompi harjoitella paikan päällä. Meidän osuus on todella intensiivinen ja kestää noin puoli tuntia. Saimme perjantaina tehtyä ensimmäisen läpimenon valojen kanssa ja en kyllä ole ikinä hikoillut yhtä paljon hahah.

Asumme teatteria lähellä sijaitsevassa kansanopistossa aika lailla keskellä metsää. Bussi ei kulje sunnuntaisin, joten muualle ei ihan helposti pääse. Ei siinä mitään, rentoudun muutenkin parhaiten kotioloissa. Vapaa-päivinä (joita on siis ollut jopa kaksi), olen mennyt ulos kävelylle nauttimaan hyvistä (tosin Tukholmaan verrattuna erittäin paljon kylmemmistä) säistä. Viimeksi poimin vähän mustikoita, joita käytin esimerkiksi näiden herkullisten välipalapatukoiden tekemiseen. Leipominen ei ole täällä ihan helppoa, sillä käytössäni on vain yhteiskeittiö eikä mitään leivontatarvikkeita. Näiden välipalapatukoiden tekemiseen tarvitsee siis vain kulhon, desimitan ja haarukan (joten tiskiäkään ei tule paljoa)! 🙂

Tämä resepti on superhelppo ja -nopea, eikä mitään sen kummempia aineksia tarvita. Kaurahiutaleet, banaanit, mantelimaito sekä maapähkinävoi löytyivät jo kaapistani, joten edes kaupassa ei tarvinnut käydä. Reseptiä voi helposti soveltaa omaan makuun tai keittiön kaappien tarjontaan sopivaksi. Makean ystävät voivat halutessaan lisätä reseptiin pari lusikallista siirappia. Omassa maapähkinävoissani on myös hieman suolaa, joten en lisännyt sitä erikseen. Eväspatukat toimivat loistavasti välipaloina ja maistuvat herkullisilta!

Rentouttavaa viikonloppua!

Sonia

Helpot ja herkulliset eväspatukat

Ainekset (14 annosta)

3
kypsää banaania
1 dl
maapähkinävoita
1,5 dl
lempikasvimaitoasi (esim. manteli, kaura tai hasselpähkinä)
4 dl
kaurahiutaleita
haluamasi tilpehööri (esim. mustikoita, suklaahippuja, kanelia, kardemummaa, pähkinöitä...)
makeempia patukoita varten reseptiin voi lisätä siirappia maun mukaan
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Muussaa kypsät banaanit huolellisesti haarukalla.
  2. Lisää maapähkinävoi ja kasvimaito. Sekoita hyvin.
  3. Sekoita joukkoon lopuksi kaurahiutaleet ja haluamasi tilpehöörit.
  4. Painele taikina lusikan avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Talvinen porkkanakakkupuuro ja runebergintortut – Sonian seurassa | Lily
    6.2.2021, 16:02

    […] Viiden raaka-aineen herkulliset eväspatukat […]

  2. Avain onneen – Sonian seurassa | Lily
    12.1.2021, 12:02

    […] Tänään oli muutenkin hyvä päivä. Heräsin helposti aamulla ja join rauhassa aamuteen, jonka jälkeen menin ulos kävelylle nauttimaan kauniista lumisesta ilmasta. Oli juuri sopivan kylmä talviselle aamukävelylle muhkean takin ja lämpimän kaulaliinan kanssa. Työskentelin hetken gymnasiearbeten kanssa, ja sekin etenee pikkuhiljaa. Söin herkullista myskikurpitsa-porkkanasosekeittoa lounaaksi sekä leivoin itselleni välipalapatukoita loppuviikoksi (resepti täältä!). […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *