Viikon kohokohdat … ja oho-kohdat

Kiertueesta on nyt jo yli puolet takana: olen nähnyt uusia kaupunkeja, esiintynyt 19 kertaa, nukkunut monessa eri hotellissa, hikoillut erittäin paljon ja saanut monta uutta mustelmaa, istunut aivan liian kauan bussissa ja tavannut paljon uusia ihmisiä. Esitykset ovat menneet välillä hyvin, välillä loistavasti ja välillä taas hieman heikommin. Olemme kaikki kehittyneet paljon ja lavalla on aivan erilainen olo kuin aluksi. Myös esityksemme on muuttunut ja parantunut matkan varrella. Vielä on silti monta esitystä ja kaupunkia jäljellä. Ajattelin jakaa tänne pienen viikkokatsauksen näin kiireisen, mutta aika tavallisen kiertueviikon jälkeen.

SunnuntaiHaparanda 

Kanelbullens dag. Tänä vuonna en valitettavasti pystynyt leipomaan itse kanelipullia, vaan jouduin tyytymään lähikaupan ainoaan vegaaniseen vaihtoehtoon: Gifflar-pullien tapaisiin valmiisiin pikkupulliin. Toivottavasti ensi vuonna paremmin… Minikorvapuusti oli sen verran säälittävän näköinen, että jaan sen sijaan mielummin kuvan hienosta hotellistamme. 🙂

MaanantaiHaparanda (aamu- ja iltanäytös)

Haparanda sijaitsee aivan Suomen rajalla ja kävimmekin Suomen puolella ostoksilla. Oli hauskaa nähdä, miten rajan ylittäminen muutti yhtäkkiä kaiken suomeksi ja ruokakaupan kassatyöntekijä ei edes puhunut ruotsia. Ruotsalaisten kavereideni mielestäni oli hyvinkin eksoottista kuulla suomea ja maksaa euroilla (”Kostar mascaran bara 15 kronor?”). Ostin mm. purkkaa, Leijona-pastilleja sekä Lumenen meikkejä. <3  Päivä oli pitkä ja intensiivinen. Kahden näytöksen jälkeen oli vielä purettava tanssimatot ja valot, sekä pakattava ne bussiin seuraavaa kohdetta varten.

TiistaiÖvertorneå (iltanäytös)

Yleisössä ollut tyttö alkoi itkemään nähtyä esityksemme ja kertoi meille haluavansa myös tanssia ja olla mukana. Pienillä paikkakunnilla tanssin harrastaminen ei aina ole helppoa. Minusta on ihanaa, jos pystymme inspiroimaan nuoria aloittamaan tanssimisen sekä rohkaista heitä seuraamaan unelmiaan. Pieneltäkin paikkakunnalta on mahdollista päästä tanssijaksi, vaikka se onkin vaikeampaa.

Päivän low point tapahtui taas hotellilla, kun avasin oven hieman liian innokkaasti ja törmäsin siihen naamallani :)))) Hetken ehdin jo pelätä, että joutuisin tanssimaan mustalla silmällä, mutta onneksi siihen ei tullut sen kummempaa mustelmaa. Silmäkulmaani sattuu tosin vieläkin.

KeskiviikkoÖvertorneå – Pajala (aamunäytös + workshop)

Aamunäytöksen jälkeen matkamme jatkui Pajalaan. Näimme taas poroja  bussin ikkunasta. Pidimme paikallisille Kulturskolanin oppilaille workshopin, jossa näytimme ja opetimme pienen pätkän esityksestämme. Oppilaista oli hauskaa huomata tunnistavansa osan koreografiastamme, kun he seuraavana päivänä tulivat katsomaan näytöstämme.

Torstai Pajala (aamu- ja iltanäytös)

Taas rankka päivä ja kaksi nääytöstä. Päätin rentoutua pienellä spa-hetkellä hotellilla. Face mask, kuuma suihku sekä ihanaa inkivääriteetä, jota löytyi hotellihuoneesta. Tämän jälkeen oli ihana nukahtaa puhtaisiin valkoisiin lakanoihin rentouttavaa musiikkia kuunnellen.

PerjantaiÖverkalix (iltanäytös)

Meidän oli tarkoitus pitää workshop, mutta saimmekin oppilaiksi kuusivuotiata lapsia hahah. Tämä tarkoitti nopeaa suunnitelman muutosta: liikuimme kuin eläimet ja leikimme dansstoppia tavallisen ohjelmamme sijaan. Vaikka energiaa olikin aika reippaasti, lapset olivat suloisia ja hauskoja. Esittelimme itsemme sekä tunnin ohjelman, jolloin yksi tyttö vastasi viittaamalla ja kertoi oman päivänsä ohjelman: hän menee kuulemma illalla mummillensa yöksi. Minusta on ihan hauskaa päästä ohjaamaan näinkin pieniä lapsia välillä. Vaihtelu virkistää ja sain itsekin heistä energiaa.

Löysin myös teatterin läheltä pinkin talon, joka mielestäni ansaitsee ihan erikoismaininnan hahah.

Nyt on vihdoin vapaapäivän aika! Sunnuntaina ohjelma jatkuu sitten taas. Hauskaa viikonloppua kaikille!

Sonia <3

 

Lue myös:

Näin opin uuden kielen nopeasti

Ensi-ilta lähestyy

Näin jaksan paremmin kiireisen arjen keskellä

hyvinvointi teatteri oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *